Štěňat se zbavil jejich majitel krátce po narození.  „Nevěděl jsem, co s nimi dělat,“ řekl majitel. „Byl jsem na výslechu a řekl pravdu. Beru to na sebe a zasloužím si trest,“ uvedl deníku Právo muž.

„Byla z vrhů dvou fen křížence, které mi hlídají dům. Nejdřív se ozvali nějací lidé, že si je vezmou. Pak si to ale rozmysleli,“ pokračoval majitel. Do útulku je sám neodnesl, bál se, že by musel platit.

Mláďata našla vyhozená v poli náhodná kolemjdoucí. Pět už jich bylo mrtvých, o život zbylé šestice bojovali v klatovském útulku. A čtyři psí kluci a dvě holky svůj boj vyhráli. „Mají se čile k světu a všechna jsou zadaná,“ uvedla Miloslava Šeflová z klatovského útulku.

Ta se s obdobnou bezcitností ještě nesetkala. „Někdo sice odložil před útulkem štěňata v krabici, ale aby nechal tolik zvířat napospas v poli s mizivou šancí na záchranu, to ne,“ řekla Šeflová.

Přitom stačilo, aby majitel do útulku zavolal. Kontakt na něj vy předali zájemcům o štěňata, feny by je v klidu odchovaly a pak by si je vyzvedli noví majitelé.

Krutým chováním majitele se zabývají policisté.  „Případ stále prověřujeme, zatím nebyl nikdo obviněn,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

VIDEO: Štěňata odložil majitel do pole, pět jich nepřežilo.