Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Odsud pochází na kost zmrzlý Radovánek: Ochráncům zvířat bylo po vstupu do domu na omdlení

Autor: dce - 
8. února 2018
17:46

Na kost zmrzlého psíka objevila náhodná kolemjdoucí v dutině stromu. Před smrtí ho zachránila doslova na poslední chvíli. Ochránci zvířat pátrali po jeho majiteli a nestačili se divit. V zaneřáděném domě v Kosově na Tachovsku žilo devět psů, které se podařilo zachránit patrně jen proto, že jejich majitelka před pár dny zemřela…

Příběh malého Radovánka, kterého našla paní při venčení svého psa, šokoval všechny milovníky zvířat. Pejsek ležel zcela promrzlý v dutině stromu. „Se psem nešlo ani manipulovat… Vypadal jako kuře vytažené z mrazáku! Nereagoval ani na jídlo, ani na pohlazení,“ napsala na facebookovou stránku Psího útulku U Šmudliny Tachov-Vítkov 20. ledna jeho provozovatelka Gabriela Jägerová.

Psa se jako zázrakem podařilo zachránit a nyní už je z něj veselé a mazlivé stvoření. Ochránci zvířat ale tušili, že se pejsek uprostřed zimy neocitl jen tak a začali pátrat po majiteli. To, co našli, bylo patrně horší než jejich očekávání.

„Asi dva dny před nálezem polomrtvého psa Radovánka byla ve vsi sanita, která odvezla majitelku zvířat do nemocnice. Jejího přítele na ležící paní zalarmovali psi. Bylo mu totiž divné, že najednou pobíhají venku, když je jindy ANI Z DOMU nikdy nevypouštěli. Po panice, která nastala, když muž našel ležet svoji družku a volal jí záchranku, zjistil, že čtyři z osmi psů jsou pryč. Utekli. Jeden z nich byl nalezený Radovánek a tři jsou bůhví kde. Toto je tvrzení, které máme od druha majitelky,“ napsala paní Jägerová.

„Dne 29. 1. 2018 se dostavil muž podat vysvětlení panu tajemníkovi města Bor. Dopadlo to však překvapivě. Muž donesl úmrtní list ženy, která byla vlastně majitelkou psů a on byl oznámit, že se psy nechce mít nic společného. Že nemá žádné prostředky na to, aby se o ně postaral,“ popsala.

Byl zařízen odchyt zbývajících psů a jejich převoz do útulku. „V domě plném výkalů, které se tam nashromáždily za několik dlouhých let, od devíti psů… dokážete si představit, jak to tam vypadalo a jak silně to tam zapáchalo.“

Devátým psem má být fenka, která zahynula jen dva dny před záchranou. Jak? O to se prý ochránci nemají starat…

Po převzetí do útulku byly prohlédnuty, odblešeny, naočkovány a mimo to, že příšerně smrdí a jsou špinavé, tak nejsou nijak jinak zanedbané. Ten smrad se line celým útulkem a po otevření dveří do karantény je vám na omdlení,“ dodala Gabriela.

Pejsci budou již brzy k adopci, informovat se můžete na Facebooku Psího útulku U Šmudliny Tachov-Vítkov.

ellyane ( 3. března 2018 16:03 )

Ano, souhlasím s Vámi, je hrozné co se děje, člověk se vypovídá, ale co ta němá tvář?

bibijana ( 8. února 2018 20:36 )

Je to tak, na psu se ve výrazu dá poznat,jestli je spokojený, nebo ne.Chudáci,stejně je nečeká dobrá budoucnost.Kdo, ví, jestli si je někdo vezme do adopce.Ty útulky leckdy nejsou taky žádná výhra.Většinou jsou psi zavření v klecích,minimum zaměstnanců, kteří na ně nemohou mít čas.Každý pes stejně touží po svém páníčkovi.Tady ve článku se píše,jak psi strašně zapáchají, když se otevřou dveře karantény.To znamená,že jsou někde zavření.To je nemůžete vykoupat? Když to nezvládnete sami,tak se obraťte na nějaký psí salón.Nechat je v tom letitém smradu, tak to nesvědčí nic dobrého o útulku.

pelagie ( 8. února 2018 20:15 )

zasraný kriplové, takové lidi lynčovat,...jak můžou oblížit zvířeti, které se neumí a ani nemůže bránit, doufám, že je trest nemine....

andorea ( 8. února 2018 20:09 )

Radovánek má v očích neskutečnou bolest...

Januss ( 8. února 2018 18:18 )

Ten starosta je pěknej ***.Doufám,že brzo chcípne!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání