Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Covidu podlehl i plukovník Vávra (†50). Šéfoval odboru válečných veteránů

Autor: ČTK - 
30. března 2021
16:05

V Ústřední vojenské nemocnici v Praze v úterý zemřel ředitel odboru pro válečné veterány ministerstva obrany plukovník Karel Vávra. V 50 letech podlehl onemocnění covid-19. Na webu ministerstva obrany www.army.cz to uvedla Jana Zechmeisterová z tiskového oddělení.

Napsala, že Vávra sloužil v armádě od roku 1990. Vystudoval obor ekonomika armády na Vysoké vojenské škole pozemního vojska ve Vyškově a dvousemestrální specializovaný kurz na Právnické fakultě Univerzity Karlovy se zaměřením na sociální politiku. Následně absolvoval doktorské studium v oboru ekonomika obrany státu na Univerzitě obrany v Brně.

„Během své profesní kariéry prošel všemi stupni velení,“ uvedla. Působil i v zahraniční misi SFOR v Bosně a Hercegovině. V letech 2002 až 2007 pracoval na generálním štábu, později vedl referát podpory vojenského vzdělávání ministerstva obrany. Od roku 2015 do 2020 byl zástupcem ředitele Agentury profesního rozvoje a podpory aktivit.

Od loňského dubna vedl odbor pro válečné veterány ministerstva obrany. Ve funkci nahradil Eduarda Stehlíka. „Práci odboru dlouhodobě sledoval a jako prvořadý úkol si stanovil naplňování koncepce péče o válečné veterány a další spolupráci s novodobými válečnými veterány, kteří již resort obrany opustili,“ poznamenala Zechmeisterová.

Video  Epicentrum, Petr Šonka a Igor Karen  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa