Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Koronavirus má i pražský exprimátor a lékař Pavel Bém: Přijel z Kanady, kolegové museli do karantény

Autor: ČTK - 
3. dubna 2020
09:22

Koronavirus se nevyhnul ani řadě politiků. Nemocí COVID-19 se nakazil pražský exprimátor a psychiatr Pavel Bém. Pozitivně testován byl minulý týden. Žádné příznaky nemoci nepociťuje a je v domácí karanténě, do které muselo i několik zdravotníků, se kterými přišel do styku. Bém, který působí na Klinice adiktologie Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, to potvrdil dnešním Hospodářským novinám (HN).

Bém se v polovině března vrátil z Kanady. „Pak jsem dodržoval všechna pravidla. Nosím roušku nebo respirátor,“ řekl HN. Na koronavirus se chtěl po příjezdu nechat otestovat u hygieniků, ale protože neměl žádné příznaky nákazy, byl odmítnut. Test si proto nechal udělat v soukromé laboratoři, která mu nákazu koronavirem potvrdila minulý čtvrtek.

„Kolegové zdravotníci, se kterými jsem se viděl, museli samozřejmě do karantény. Štěstí bylo, že jsem díky e-mailu z laboratoře nestihl vizitu u pacientů,“ řekl Bém HN. Dodal, že řada jeho pacientů spadá do rizikové kategorie, jsou to staří lidé s chronickými obtížemi nebo více nemocemi najednou.

Bém v současnosti ordinuje z domácí karantény přes telefon a Skype. Nový test na koronavirus ho, stejně jako jeho manželku, čeká v pondělí.

Zorka ( 4. dubna 2020 09:44 )

Takže boží mlýny přeci melou!Tento exot připravil náš stát o miliardy.Kdy prodal naší českou vodu francouzké firmě Veolia a dodneška musíme francouzům platit milionové částky měsíčně za naší českou vodu!Jeden z největších tunelářů všech dob.Zmetek jeden.

lapak ( 3. dubna 2020 17:47 )

Jeho parták kmotr zloděj Janoušek s kolibříkem jeli na pul tak že Bém má taky jako Janoušek 2,5miliardy ve Švýcarský bance! Je krize,lidé přicházejí o práci,nemají na nájmi jídlo a dva kmotři s miliardy nakradeného si uživají.Proč se jim nezabavý majetky konta,nemovitosti kdo drží nad pakáží tunelářu ODS TOP ochranou ruku. že by koronavirus byl spravedlnost!!

barracuda.sro ( 3. dubna 2020 14:53 )

Kolibřík je megakkt !

Evka4 ( 3. dubna 2020 14:17 )

Mrcha ODSácká zlodějská. Ne, jeho mi líto není

covidius ( 3. dubna 2020 13:57 )

Bohuzel ty nejvetdi svi-ne jako je on maji v zivote kliku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa