Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Horor na D2 pokračuje, směrem na Slovensko stojí fronta kamionů: Srážka náklaďáků situaci vyostřila

Autor: mat, ČTK - 
18. března 2020
10:05

Na dálnici D2 na přechodu Lanžhot směrem na Slovensko ve středu dopoledne stojí více než desetikilometrová kolona kamionů. V úterý v podvečer navíc zkomplikovala situaci srážka dvou kamionů na 46. kilometru ve směru na Bratislavu.

„Jeden z řidičů narazil zezadu do vozu před sebou, událost se naštěstí obešla bez zranění,“ řekl policejní mluvčí David Chaloupka. Kabinu nepozorného viníka nehody náraz zcela zdevastoval. Přivolaní hasiči odstraňovali následky až do podvečera. „Po tuto dobu zůstal průjezdný jeden jízdní pruh,“ dodal policista.

 

Na tristní situaci se podepsaly problémy na hranicích Slovenska s Maďarskem, které zpřísnilo opatření kvůli šíření koronaviru. Přes Lanžhot se vzhledem k situaci na slovenské dálnici dostalo ve vlnách vždy přibližně 100 kamionů, přechod byl jinak uzavřený.

Směrem na Rakousko je klid

Bez výraznějších problémů jsou dva otevřené přechody na jižní Moravě směrem do Rakouska, a to Mikulov na Břeclavsku a Hatě na Znojemsku. „Samozřejmě se ale může utvořit nějaká kolona. Je to z provozních důvodů, je úměrná úkonům, které se musí učinit," vysvětlil jihomoravský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

VIDEO: Uzavřené Česko: Češi nesmí vycestovat, cizinci přicestovat. Není potřeba nakupovat zásoby, apeloval Babiš.

Video  Uzavřené Česko: Češi nesmí vycestovat, cizinci přicestovat. Není potřeba nakupovat zásoby, apeloval Babiš.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa