Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hádky v Blesku o potíže STAN i Fialovy vlády: Vládní pomoc je kočkopes, říká Nacher

Video se připravuje ...
Autor: Markéta Volfová - 
1. července 2022
05:00

Zatímco opozice kvůli kauze Dozimetr apeluje na to, aby šéf Starostů a nezávislých Vít Rakušan opustil ministerstvo vnitra, hnutí samotné, ale i zbytek vlády podporuje jeho setrvání. V pořadu Epicentrum Blesku si na tohle téma vyměnili své názory poslanci Ondřej Lochman (STAN) a Patrik Nacher (ANO). Nacher by rád, aby Rakušan nahradil ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu. Lochman naproti tomu důvěřuje nezávislému vyšetřování policie.

„Věřím policii, věřím státnímu zastupitelství. Věřím tomu, že to funguje. Proto si myslím, že nikdo z nich nebude ovlivnitelný. My musíme věřit státu. Nesmíme ho znevažovat. Nesmíme křičet, že to je kampaň, musíme jim věřit, že to funguje,“ ohradil se poslanec za STAN proti výměně na postu ministra vnitra.

„Já jsem třeba navrhoval, aby byl pan Rakušan ministrem průmyslu a obchodu, protože my poslanci jsme nespokojeni s tím, jak současný ministr průmyslu a obchodu dělá svojí práci, jak nekomunikuje. To mi potvrdili i koaliční poslanci, byť to neřeknou veřejně, jakým způsobem se staví k cenám energií a k těm opatřením,“ navrhl proti tomu přesun Nacher.

Poslanec hnutí ANO pak pokračoval kritikou nově schválené vládní pomoci rodinám zasaženým vysokou inflací: „Schizofrenie té vlády je v tom, že nechce plošné řešení, protože jsme to navrhovali my, ale zároveň zase do čistě adresného nemá odvahu jít. Takže vlastně udělá takového kočkopsa, což je těch 5000 pro rodiny s příjmem pod milion v čistém a pak zjistí, že tam spadne 95 procent rodin, takže to vlastně je kvazi plošné opatření, a změní to na hrubý příjem.“

„Pamatuji diskuse ve sněmovně, kdy paní Vildumezová (ANO) křičela, že pomoc má být pro všechny. A já jsem jí pak říkal: paní kolegyně, ale přece jsme věčně kritizovaní za to, že máme vysoké platy jako poslanci. Ale pak by se to vztahovalo i na nás. A to je hlavní úskalí těch plošných řešení,“ vysvětluje Lochman, proč se vláda cestou plošných řešení nechce příliš vydávat, a odmítá, že by to bylo natruc opozici.

slow- ( 1. července 2022 15:45 )

Česko čeká na podzim cenový šok. Polostátní energetický gigant ČEZ však zdražuje už teď. Od srpna budou platit nové ceny, které přijdou pouze měsíc od posledního zdražování.

Lidé chtěli změnu!

49adrby ( 1. července 2022 15:25 )

Volil jsem STAN a jsem na to patřičně hrdý. Kdo nekrade není Čech, hop, hop, hop!

prochaskanamoste ( 1. července 2022 14:31 )

po d.r.ž.c.e by potřebovali hlavně ***i, co je volili. Dneska je těžké dostat je od koryta. Věřím policii, že jim to v tom m.r.d.n.í.k.u prohrábne, justici už méně. Snad půjdou od válu uprostřed předsednicování.

SPOLU do kanálu ( 1. července 2022 14:17 )

Ropušan z kola ven! Tenhle prolhaný nedůvěryhodný učitel musí okamžitě rezignovat. Ukončí někdo už tu agónii???

prochaskanamoste ( 1. července 2022 13:03 )

No právě, oni s.e.r.ou strachy a vidí, že Topol se má dobře, svobodně si užívá prachů a bručí jeho pobočník. To si oni přejí taky. Přeci si nenechají poradit od někoho s morálkou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa