Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pán se zamiloval, Dior musel z domu. V útulku kříženec kokršpaněla vyhlíží nový domov

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
8. února 2021
05:30

Kříženec kokršpaněla Dior (6) je velký smolař. Jeho pán se zamiloval, a tak pes musel z domu. Skončil v útulku Naděje pro čtyři packy v Bystřici u Benešova, kde teď vyhlíží nový domov. Najít mu ho ale není snadné, není to pes pro každého.

Dior se dostal do útulku přímo od původních majitelů. „Jeden z hlavních důvodů, proč se ho zbavili, bylo to, že si nesedl s novou přítelkyní pána a s jejím pejskem,“ řekla vedoucí útulku Natálie Jägrová. „Údajně i doma demoloval, což se ale u nás zatím neprojevuje,“ dodala.

Dior je krásný kříženec kokršpaněla. Dior je krásný kříženec kokršpaněla. | Jana Ulrichová

Je majetnický

Dior je krásný pes, má ale trochu komplikovanou povahu. „Je to kříženec kokršpaněla, povahu má ale vyloženě kokří. Bohužel i se všemi negativy, které kokršpanělové, většinou ti bez průkazu původu, mívají,“ řekla vedoucí s tím, že má majetnické sklony, hlídá si své věci, a proto se nehodí pro každého, zvlášť ne k malým dětem.

Dior miluje pohyb, podle vedoucí útulku je to hotové torpédo. Dior miluje pohyb, podle vedoucí útulku je to hotové torpédo. | Jana Ulrichová

Jako torpédo

Jinak je Dior naprosto zdravý, je v dobré kondici, jediné, co mu chybí, je milující rodina. „Je to velmi akční pes, je neúnavný, hotové torpédo, proto by se hodil k aktivnějším lidem, kteří by mu dopřáli dostatek pohybu,“ řekla Natálie Jägrová.

Může kousnout

Dior žije v útulku Naděje pro čtyři packy už tři měsíce. I když je to velmi pohledné zvíře, najít pro něj správnou rodinu není snadné. „Zatím se nám vhodní zájemci neozvali. Myslím si, že to není vyloženě problémový pejsek, člověk ale musí vzít v potaz, že jsou situace, ve kterých by se dovedl ohnat a kousnout,“ řekla vedoucí.

Dior má majetnické sklony, i když na to nevypadá, mohl by i kousnout. Dior má majetnické sklony, i když na to nevypadá, mohl by i kousnout. | Jana Ulrichová

Dostane šanci?

Dior může jít do adopce okamžitě, je očkovaný, odčervený, čipovaný a kastrovaný. Zájemci o něj mohou volat na číslo 608 277 306 nebo psát na e-mail Nadejeproctyripacky@seznam.cz.

nemocna ( 9. února 2021 02:30 )

Zbavit se po 6 letech věrného přítele je hnusáctví, chudák pejsek, bodejd by nebyl majetnický chce si bránit své místo a nepřijít o svou pozici což se ale stalo páneček dal přednost babě se psem a obětoval svého který jej bránil a bránil i jejich společný domov, baba s novým psem jsou pro něj vetřelci, ted je chudák vyhnán a neví proč, co udělal že páneček jej nechce a nevrátí se a nevezme zpět do jejich společného domova kde prožil 6 let, lhostejný chlap nedovede se vcítit do toho pejska jak mu je, teskní, vzpomíná, v cizím prostředí, s cizími lidmi, chudák pejsek doufám že se tomu chlapovi to vrátí at na stáří je opuštěný sám a všichni jej odstrkují

Ocicko ( 8. února 2021 12:37 )

Páníček je parohatej de.il. Máme dva psy a nedovedu si takový přístup vůbec ani představit.Psí láska se nedá nahradit.

Zobrazit celou diskusi