Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Blesk Ordinace ve Zlíně nabídla nová vyšetření a bodovala: Premiéra na jedničku!

Autor: Slávka Červená, BLK - 
20. září 2023
05:00

Premiéru Blesk Ordinace zvládla Krajská nemocnice Tomáše Bati na jedničku! Na náměstí Míru obsadili její lékaři jedenáct stanů a úderem poledne vyšetřovali jednoho pacienta za druhým. Obrovské fronty dávaly znát, že Zlíňané mají o prevenci skutečný zájem.

Ředitel nemocnice Jan Hrdý přiznal, že to, čeho si na své nemocnici nejvíc váží, jsou zdravotníci. „Jsou to srdcaři a dělají svou práci s láskou,“ uvedl. Bylo vidět, že své zaměstnance zná, atmosféra na náměstí byla skvělá a srdečná.

Zlínská nemocnice se stala partnerem Blesk Ordinace letos poprvé a v nabídce vyšetření si pro návštěvníky připravila i premiérové vyšetření kornatění tepen. „Na vyšetření krkavice se čeká několik měsíců, tady je sice fronta, ale jde to neuvěřitelně rychle,“ pochvalovali si Zlíňané.

Tepny si nechala zkontrolovat i redaktorka Blesku Slávka Červená. Tepny si nechala zkontrolovat i redaktorka Blesku Slávka Červená. | Martin Pekárek

K návštěvníkům promluvil ředitel zlínské nemocnice Jan Hrdý K návštěvníkům promluvil ředitel zlínské nemocnice Jan Hrdý | Martin Pekárek

Krkavici mi vyšetřili poprvé

Marie Hanzelková (73) ze Zlína využila vyšetření kornatění tepen poprvé v životě. „Dosud jsem na tom nikdy nebyla a trochu jsem měla strach, protože vím o případu, kdy paní z Valašska měla tzv. krkavice ucpané, dostala mrtvici a nebylo jí pomoci,“ vyprávěla. „Dopadla jsem dobře. Pravou mám v pořádku, na levé jsou už změny, pan doktor mi doporučil za rok kontrolu. Tuto akci proto považuji za skvělou z preventivních důvodů,“ dodala.

Paní Hanzelková čekala na vyšetření kornatění tepen. Paní Hanzelková čekala na vyšetření kornatění tepen. | Slávka Červená

Není to na jedničku, ale…

Jarka Motýlová (70) vyčkávala na plicní vyšetření. „Bohužel kouřím a nedaří se mi přestat. V mládí to bylo jen sem tam, ale pět let kouřím tak 10 denně. Špatně se mi dýchá a mám vysoký tlak,“ přiznala. Podle ní je Blesk Ordinace super nápad. „Škoda, že tu není něco i na paměť,“ smála se. Po vyšetření se usmívala dál. „Není to prý na jedničku s hvězdičkou, ale plíce jsou v dobrém stavu. Jsem šťastná. Problém může prý být i od srdíčka,“ řekla paní Jarka, která využila i stánek k odvykání kouření.

Jarka Motýlová (70) podstoupila plicní vyšetření. Jarka Motýlová (70) podstoupila plicní vyšetření. | Slávka Červená

Pomohly bonbony v kapse

Z moravsko-slovenské hranice, ze Starého Hrozenkova, schválně přijel na vyšetření plic Bohumil Antal (67). „Slyšel jsem to v rádiu a četl na internetu. U lékaře čekáte několik měsíců, tady půl hodiny. Super. V mládí jsem hulil tvrdé Sparty a Startky. Roky přibývají, začal jsem kašlat a cigára jsem zahodil. Ale ruce byly naučené, i moje huba. Tak jsem si dal do kapsy bonbony, a když to na mě přišlo, začal jsem je cumlat a přemohl jsem to,“ líčil. „Tak jsem v pořádku. Mělo by se to konat každý rok. Hlavně pro kuřáky,“ konstatoval.

Jedno znaménko si nechá odstranit

Eva Dolinová přijela z Uherského Hradiště. Obávala se, zda nemá nebezpečná znaménka. „Uvítala jsem tuto možnost. Mám hodně znamének. Jedno znaménko nemá sice znaky melanomu, ale je hraniční a lékařka mi doporučila ho z preventivních důvodů odstranit. Mám se objednat na kožním. Tak to hned udělám. Akce je úžasná, odpadá administrativa, jde to docela rychle,“ konstatovala.

Eva Dolinová si nechala zkontrolovat znaménka. Eva Dolinová si nechala zkontrolovat znaménka. | Slávka Červená

Pořídím si brýle do auta

„Myslím si, že bych měla mít brýle. Mám pocit, že zrak se mi zhoršil,“ řekla Věra Doležalová (51) z Přerova. „Hodně jezdím v autě a za šera to už není ono. Chci vědět, jak na tom jsem,“ pokračovala. Nemýlila se. Lékařka jí brýle do dálky doporučila. „Vydám se oči přesně proměřit a pořídím si brýle do dálky do auta,“ řekla.

Dvě krásné a skvělé herečky Ordinace v růžové zahradě 2 – Sabina Rojková a Rosalie Malinská – přijaly patronaci nad zlínskou Blesk Ordinací. Dvě krásné a skvělé herečky Ordinace v růžové zahradě 2 – Sabina Rojková a Rosalie Malinská – přijaly patronaci nad zlínskou Blesk Ordinací. | Martin Pekárek

 

Video  Velký start Blesk Ordinace v Písku: Davy zájemců o prevenci »léčil« i Michal David!  - Kateřina Baranová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi