Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blesk Ordinace je zpět: 5 měst, 5 nemocnic, desítky vyšetřovacích stanů, špičkoví lékaři i slavné tváře

Autor: Iva Dvořáková, BLK - 
7. září 2023
05:00

Řada nemocí, odhalených včas, je léčitelná. A proto má preventivní prohlídka tak zásadní vliv na délku a kvalitu našeho života. Návštěva praktického lékaře by měla být součástí života každého Čecha, ale to se prostě neděje. I proto vznikla Blesk Ordinace. Její čtvrtý ročník začíná v úterý 12. září!

Návštěvou některé z letošních pěti zastávek můžete „spláchnout“ dlouho odkládanou návštěvu lékaře. Preventivní prohlídky slouží k rozpoznání dosud skrytých onemocnění, jakými jsou třeba vysoký tlak, cukrovka, vysoký cholesterol. Mnoho nemocí může dlouho probíhat bez příznaků a jejich včasné odhalení výrazně snižuje riziko často i nevratného poškození zdraví. Vyšetření diabetu, tlaku, zraku, plic a kontrolu mateřských znamének budete mít možnost podstoupit na každé zastávce Blesk Ordinace.

O odborný dohled se postará pět špičkových nemocnic, diagnózu se dozvíte na místě, a pokud bude třeba, od lékařů rovnou dostanete i doporučení k dalšímu vyšetření. To ale není zdaleka vše. Nabídka každé ze spřátelených nemocnic a partnerů Blesk Ordinace je obrovská, proto sledujte deník Blesk, kde se dozvíte vše podstatné.

Co je Blesk Ordinace

Projekt deníku Blesk zaměřený na prevenci zdraví. S pomocí generálního partnera projektu – Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR a spřátelených nemocnic mohou zájemci absolvovat sérii vyšetření zdarma, bez doporučení obvodních lékařů. Součástí akce je pestrý doprovodný program, zábava pro děti i dospělé a tombola o skvělé ceny. Projekt má dlouhodobou záštitu ministra zdravotnictví.

Kde nás letos najdete?

12. 9. Písek, Velké náměstí 1

19. 9. Zlín, náměstí Míru

26. 9. Brno, náměstí Svobody

3. 10. Most, 1. náměstí

10. 10. Praha, Karlovo náměstí

Cukr v krvi si na loňské Blesk Ordinaci nechala změřit Jarmila Dupáková (66) z Bíliny. Cukr v krvi si na loňské Blesk Ordinaci nechala změřit Jarmila Dupáková (66) z Bíliny. | Michal Israel Volf

V Písku s Michalem Davidem

Zahájení čtvrtého ročníku Blesk Ordinace bude velkolepé. Michal David (63) vystoupí se svými hity jako poděkováním všem lékařům. „Z vlastní zkušenosti vím, že práce lékaře je kolikrát až nadlidsky těžká, takže jim opravdu rád zazpívám, protože hudba dobíjí,“ řekl hitmaker Blesku. „Do Písku se prostě moc těším. A taky proto, že ho mám moc rád. Vzpomenu si tam vždycky na Fráňu Šrámka, Putimskou bránu, projdu se po Kamenném mostě. Bude to fajn den,“ těší se muzikant.

Hvězdy Ordinace v růžové zahradě

Po velkém loňském úspěchu to i letos budou oblíbení hrdinové seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kteří zpříjemní zdravotní odpoledne na Blesk Ordinaci. K hercům, které diváci mohou již víc než dva roky sledovat na Voyo, nebudou fanoušci už nikdy blíž.

Pozor! V pondělí příručka ZDARMA

Lékaři bijí na poplach – epidemie obezity se šíří Českem a pacienti s více než 200 kily nebo metrákové děti nejsou výjimkou! V příručce, která je součástí projektu Blesk Ordinace, najdete mnoho užitečných rad, jak vrátit váhu do správných čísel. I to, jaké existují možnosti léčby.

Příručku o obezitě najdete už v pondělí zdarma v deníku Blesk. Příručku o obezitě najdete už v pondělí zdarma v deníku Blesk. | koláž Blesk

 

 

Banner: životni pojištěni, kalkulačka Blesk

 

Video  Lékaři písecké nemocnice v Blesk Ordinaci 2022: Špičková prevence přilákala davy návštěvníků.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

doktormediciny ( 7. září 2023 18:36 )

Domnivm se, ze myslenka je dobra....Vic by to pomohlo v malych mestech, v pohranici atd

krapotkin ( 7. září 2023 11:21 )

Komedianti už neví, jak by na státní kase parazitovali.

Zobrazit celou diskusi