Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Blesk Ordinace se vrací: Přijďte a překonejte s námi loňský rekord

Autor: Iva Dvořáková - 
4. září 2023
05:00

Pět měst, pět náměstí a pět zdravotně zábavních odpolední – i tak by se dala charakterizovat loňská Blesk Ordinace. Ale to není všechno. V roce 2022 bylo vyšetřeno 6657 osob! Odhaleno bylo 37 nádorů kůže, 2 potvrzené zelené zákaly a dalších 62 podezření na ně. Mezi návštěvníky bylo i 43 lidí s extrémně vysokým tlakem, které si lékaři v následujících dnech pozvali na dovyšetření.

Někteří návštěvníci se dozvěděli, že mají cukrovku, jiní zase podezření na vážnou plicní nemoc. V několika akutních případech byli lidé dokonce okamžitě odvezeni přímo do nemocnice.

Diagnóza z náměstí

Všichni tito lidé s odhalenými diagnózami mají jedno společné. Kdyby totiž na Blesk Ordinaci nepřišli, dozvěděli by se o své nemoci pozdě, možná nikdy. Návštěva na náměstí jim zachránila život a dostali tu správnou lékařskou péči.

Pražská rychlovka

Někdy šlo opravdu o minuty. Například v Praze si rovnou z Karlova náměstí odvedl oční lékař dva pacienty »pod nůž«. Naměřil jim totiž tak vysoké hodnoty nitroočního tlaku, že hrozila slepota.

Dvojitá záchrana v Teplicích

Ve stánku v Teplicích zdravotníci zase nevěřili svým očím, když starší ženě naměřili tlak 195/115 mmHg a okamžitě ji odeslali do nemocnice. Byla ve vážném ohrožení života. A aby toho nebylo málo, musela tu zasahovat i záchranka u mdlob jedné z návštěvnic.

Návraty i nová místa

Blesk Ordinace letos vyjíždí na osvědčená místa a společně s personálem nemocnic, který už dobře zná, se zase pustí do vyšetřování návštěvníků. Rádi se tedy vracíme opět do Písku, Brna a Prahy. A nově se těšíme na obyvatele Mostu a Zlína. Přijďte, nebudete litovat. Proklepnete své zdraví, pobavíte se a možná i vyhrajete v tombole.

Kde nás letos najdete?

12. 9. Písek, Velké náměstí

19. 9. Zlín, náměstí Míru

26. 9. Brno, náměstí Svobody

3. 10. Most, 1. náměstí

10. 10. Praha, Karlovo náměstí

Preventivní měření tlaku loni podstoupil i ministr Válek. Preventivní měření tlaku loni podstoupil i ministr Válek. | Martin Pekárek

Co je Blesk Ordinace

Projekt deníku Blesk zaměřený na prevenci zdraví. S pomocí generálního partnera projektu, Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR, a spřátelených nemocnic mohou zájemci absolvovat sérii vyšetření zdarma, bez doporučení obvodních lékařů. Součástí akce je pestrý doprovodný program, zábava pro děti i dospělé a tombola o skvělé ceny. Projekt má dlouhodobou záštitu ministra zdravotnictví.

Ordinace v Ordinaci

Na každé zastávce přivítá Blesk Ordinace také vzácné seriálové hosty. Po velkém loňském úspěchu to i letos budou oblíbení hrdinové seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kterou diváci mohou již víc než dva roky sledovat na Voyo. Návštěvníky Blesk Ordinace potěší podpisem, společnou fotkou, rozhovorem na pódiu nebo malým dárkem od TV Nova.

Banner zivotni pojisteni kalkulacka blesk

Video  Blesk Ordinace v Praze loni pomohla: Dva lidé zachráněni před slepotou, s nádory kůže pod kudlu už příští týden!  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi