Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Blesk Ordinace v Písku zvládla 2100 vyšetření za 6 hodin! Haně (59) našli dva nádory

Autor: Iva Dvořáková, BLK - 
14. září 2023
05:00

Bylo vedro k zalknutí, slunce pálilo bez přestání po celou dobu, kdy byla Blesk Ordinace otevřená. Přesto se Velké náměstí v Písku zaplnilo a lidé stáli v dlouhých frontách na nejrůznější vyšetření. Našli se i tací, kteří si nechali zkontrolovat vše, co bylo k mání: oči, znaménka, cukr v krvi, plíce, ledviny a mnoho dalšího.

Komu však patří velké díky, jsou zdravotníci. Ti ve stanech vyšetřovali celých 6 hodin za podmínek, o kterých by se jim v jejich klimatizovaných ordinacích ani nezdálo. Přesto, všechna čest, dali to! Zvládli celkem 2100 vyšetření a nikdo si ani slůvkem nepostěžoval. Usměvaví, vlídní, trpělivě vysvětlující – to jsou vaši zaměstnanci, pane řediteli Holane!

Dva nádory musí pryč

Paní Hana Šašková (59) z Plíškovic se o akci dozvěděla z deníku Blesk a přijela si nechat zkontrolovat znaménka. Paní doktorka jí našla 2 bazaliomy. To jsou zhoubné nádory, které jsou méně nebezpečné než melanom, ale je potřeba je nechat odstranit. Paní Šaškovou tato zpráva nerozhodila a s úsměvem slíbila, že se na zákrok objedná.

Paní Hana Šašková (59) z Plíškovic se o akci dozvěděla z deníku Blesk a přijela si nechat zkontrolovat znaménka.

Pojeďte i k nám

Už podruhé přijela do Písku Jaroslava Pavlíková (68) z Tábora. „Je to senzační akce, nechám se kompletně prohlédnout a mám vystaráno. Proč také nepřijedete k nám?“ ptala se ministra Válka.

Už podruhé přijela do Písku Jaroslava Pavlíková (68) z Tábora. „Je to senzační akce, nechám se kompletně prohlédnout a mám vystaráno. Proč také nepřijedete k nám?“ ptala se ministra Válka.

Infarktový tlak

Řídí Domov pro osoby se zdravotním postižením ve Zběšičkách u Milevska a po vyřízení pracovní záležitosti si Pavel Pecháček (66) zaběhl nechat si zkontrolovat tlak. A zdravotnice zvedly varovně prst. Hodnoty byly opravdu vysoké – 189/116. Zda za to mohlo horko nebo náročná manažerská funkce, není jasné. Dávejte na sebe pozor, pane řediteli, vaši svěřenci vás potřebují!

Blesk Ordinace v Písku se těšila velkému zájmu veřejnosti.

Správně zaléčená cukrovka

Nejen vystoupení Michala Davida přilákalo na písecké náměstí Květu Čarnou (60). „Mám v plánu si nechat zkontrolovat hodnoty cukru v krvi, protože se léčím s cukrovkou,“ řekla Blesku. Pan doktor David Randák ji ujistil, že její hodnoty jsou v pořádku, protože je správně léčena. Po této skvělé zprávě se už paní Květa s neteří Sofií (8) skvěle bavila při koncertu Michala Davida a z plných plic si i zazpívala.

Nejen vystoupení Michala Davida přilákalo Květu Čarnou (60) na písecké náměstí. „Mám v plánu si nechat zkontrolovat hodnoty cukru v krvi, protože se léčím s cukrovkou,“ řekla Blesku.

Co zdravotníci odhalili?

  • 1 melanom, 10 bazaliomů, 1 spinaliom. Dalších 41 pacientů museli dermatologové odeslat na další vyšetření, protože jejich mateřská znaménka nebyla v pořádku.

„Znaménko máte v pořádku,“ vyslechla si herečka Agáta Kryštůfková (30) od dermatoložky. „Znaménko máte v pořádku,“ vyslechla si herečka Agáta Kryštůfková (30) od dermatoložky. | Martin Pekárek

•         Více než polovina lidí, kteří si nechali změřit BMI, měla nadváhu a 30 % z nich hodnoty ukazovaly na obezitu.

•         Test paměti podstoupilo více než 100 lidí. Čtyři osoby měly s řešením vážné potíže a byly poslány k odbornému přešetření.

•         Plíce si nechalo vyšetřit 120 lidí. Ve špatné kondici je mělo 18 z nich. Šlo o chronické bronchitidy.

•         Dva pacienty si hned na druhý den objednali nefrologové do své nemocnice. Měli silnou infekci močových cest. Dalším 70 doporučili, ať se objednají na přešetření hodnot v moči. Celkem se nechalo vyšetřit 205 zájemců.

•         350x píchli zdravotníci do prstu, aby lidem vyšetřili hodnoty krevního cukru. Čtyřikrát viděli alarmující hodnoty mezi 14 až 18 mmol/l. Normální hladina glykemie po jídle je 7,5 mmol/l!

•         Jeden podvod s nefunkčním a nelegálním doplňkem stravy odhalily písecké lékárnice. Starší pán jim ho do stánku přinesl ukázat. Zaplatil za něj spoustu peněz a uslyšel, že mu léky koupené na internetu jsou k ničemu.

•         V zatemněném stánku podstoupilo vyšetření očí 280 lidí. Zdravotnice vyslovily podezření na 17 zelených zákalů, doporučily dovyšetřit ve 31 případech refrakční vady a 10 lidem doporučily navštívit co nejdřív oční.

•         Absolutní rekordmanky byly zdravotnice, které vyšetřovaly tlak. Jejích stánkem prošlo 440 lidí! Ve třech případech naměřily extrémně vysoké hodnoty a doporučily pacientům, aby hned druhý den zašli k praktikovi.

Banner životní pojištění kalkulačka Blesk

Válek doporučil vitamin D

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (63) navštěvuje Blesk Ordinaci poctivě na každé jeho štaci. V Písku doporučil návštěvníkům, aby před nadcházející chřipkovou sezonou užívali vitamin D. A to 3 tisíce jednotek denně.

Co je Blesk Ordinace

Projekt deníku Blesk zaměřený na prevenci zdraví. S pomocí generálního partnera projektu Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR a spřátelených nemocnic mohou zájemci absolvovat sérii vyšetření zdarma, bez doporučení obvodních lékařů. Součástí akce je pestrý doprovodný program, zábava pro děti i dospělé a tombola o skvělé ceny. Projekt má dlouhodobou záštitu ministra zdravotnictví.

Velkému zájmu se těšil stánek VZP. Velkému zájmu se těšil stánek VZP. | Martin Pekárek

Kde budeme příště?

19. 9. Zlín, náměstí Míru

Už v úterý ve spolupráci s Krajskou nemocnicí Tomáše Bati vyroste na náměstí Míru Blesk Ordinace! Na vaši návštěvu se těší lékaři i hvězdy seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Připravena je tombola i zábavný program, který zpestří preventivní prohlídku. K nám se objednávat nemusíte!

V pondělí zdarma v deníku Blesk příručka Kouření

Není to jen zlozvyk, je to i nemoc! Kouření škodí zdraví a seknout s ním je prostě složité. Už v pondělí se dozvíte, jak to zvládnout, nebo alespoň kouřit zdravěji.

Už v pondělí v deníku Blesk najdete příručku Nemoci, za které (ne)můžeme. Už v pondělí v deníku Blesk najdete příručku Nemoci, za které (ne)můžeme. | koláž Blesk

 

Video  Velký start Blesk Ordinace v Písku: Davy zájemců o prevenci »léčil« i Michal David!  - Kateřina Baranová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

trintin ( 14. září 2023 19:59 )

Blesk Ordinace?? Konečně se přišlo na to, že drahý provoz ordinací praktických lékařů není k ničemu a vyšetřit se dá levně ve stánku na trhu, popřípadě v nádražní trafice?

krapotkin ( 14. září 2023 11:23 )

Navím jak kde, ale já čekám na vyšetření očí u MUDr. Šulcové už od začátku listopadu 2022 a pořád nic. Ona jen bere od pojišťovny tučnou kapitační platbu za to, že se jí tam bez užitku válí moje karta.

y1xcvbnm ( 14. září 2023 09:11 )

Paní Hana Šašková , myslela jsem že je to Schillerová , že se šla dát také zkontrolovat

stařec ( 14. září 2023 08:25 )

Když jsou ti doktoři tak šikovní tak jak to,že se čeká na běžné vyšetření půl roku?!?!Znojemská nemocnice je toho příkladem!!

krapotkin ( 14. září 2023 08:01 )

A co infarkty, ty nebyly z toho Davidova krákorání ?

Zobrazit celou diskusi