Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pekarová Adamová o životní lásce, tetování na čele, odporu k ANO a kauze Babiše ml.

Autor: Jaroslav Šimáček - 
12. září 2021
05:00

Do kontaktní kampaně se naplno vrhla i koalice Spolu. Markétu Pekarovou Adamovou (36, TOP 09) s parťáky Petrem Fialou (56, ODS) a Marianem Jurečkou (40, KDU-ČSL) můžou lidé vidět často pospolu. I když jsou každý z jiného prostředí a „těsta“, Pekarová si spolupráci pochvaluje. Nad spekulacemi, že by ODS mohla jít po volbách do vlády s ANO, kroutí hlavou. Máme si to nechat vytetovat na čelo, že s ANO ne?, táže se při dotazu Blesk Zpráv politička, jejíž oporou je v hektických dnech manžel Tomáš. Vyjádřila se i ke spojování s Andrejem Babišem mladším, který horké chvilky připravil svému otci.

Na fotkách těchto tří vynikne na první pohled - barevnými outfity a zkrátka i tím, že je ženou mezi dvěma muži. Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) si spojenectví v rámci koalice Spolu pochvaluje. Předvolební spolupráce s Petrem Fialou (ODS) a Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) šlape prý i během kontaktní části kampaně.

„Spolupracuje se mi velmi dobře. Před rokem, kdy jsme dávali koalici dohromady, bych ani nečekala, že to bude takhle skvělé a hladké. Spřátelili jsme se, velmi si rozumíme a doplňujeme se. My jsme hodně jiní, každý z jiného prostředí, s jinými zkušenostmi apod. Ale právě v tom vidím i tu sílu. Je to opravdu velmi dobrá spolupráce,“ říká Blesk Zprávám nejmladší z trojice lídrů, kteří spojili síly.

A v kampani se ostře opírají do premiéra Andreje Babiše (ANO), kterému uzmuli heslo až do roztrhání těla. O parodie není nouze. „Zadlužím vaše děti. Až do roztrhání těla!“ „Budu kňourat. Až do roztrhání těla!“ Taková hesla s Babišem a dvojicí Vojtěch Filip (KSČM) a Tomio Okamura (SPD) za zády vysílá koalice Spolu.

Se životní láskou po boku i v kampani

Kampaň pokračuje zkrátka nejen mezi lidmi, ale i na síti. „Je to teď už jenom o kampani. Čekají nás nejvíc rozhodující týdny a já je chci věnovat tomu, abychom se setkávali s lidmi, abychom je přesvědčovali o tom, že mají vůbec přijít k volbám,“ podotýká Pekarová Adamová, které během hektických chvil pomáhá i její manžel Tomáš. Brali se na jaře 2016 v kostele ve vsi Radôstka na Slovensku, oba jsou katolíci. Dítě spolu zatím ale ještě žádné nemají.

Slovenský ajťák Tomáš Pekara se nyní objevuje i na akcích Spolu. A je de facto nejviditelnějším z partnerů trojice lídrů.

„Mám v něm velkou podporu. On i na některé akce mě doprovází, takže ten čas i díky tady té velké velkorysosti toho, že je se mnou, trávíme společně, byť pracovně. Je to období, které už také zažil, takže ví, že teď jsem koncentrovaná maximálně na kampaň, setkávání s lidmi, předvolební debaty a rozhovory. Vytváří mi úplně perfektní zázemí, na to si nemohu stěžovat, naopak jsem mu za to velmi vděčná,“ líčí Pekarová pro Blesk Zprávy.

Letos v dubnu o veselce napsala: „S Tomášem jsme svoji přesně pět let! Už když jsme se rozhodli vzít, věděla jsem, že on je mou životní láskou, že mi bude oporou a já jemu. Vážíme si jeden druhého, o náš vztah pečujeme a projevujeme si pozornost každý den. Za sebe musím říct, že si bez něj neumím svůj život představit. Můžete mít skvělou kariéru, peníze, přátele, ale rodina je nejvíc.“ Na svatbu na Slovensku vzpomíná s láskou: „Pro nás to byl nádherný zážitek, na který rádi vzpomínáme. A posunul náš vztah dál. Což bych moc přála každému.“

Spojování Pekarové s Babišem ml.? Padly předžalobní výzvy

Rodinná pouta hrají v době kontaktní kampaně ostatně letos velmi zajímavou roli. Premiéra Babiše konfrontoval při startu ostré fáze v Ústí nad Labem jeho syn Andrej Babiš mladší. A bylo z toho velké pozdvižení.

„Je to velmi smutná situace. Obecně pro jakéhokoliv člověka, když se na to dívá zvenčí, tak to vlastně vyvolává hlavně smutek nad tím, kam až mohou některé rodinné vztahy dospět. Ale je to jejich záležitost, oni si ji musí řešit a já ji nechci komentovat,“ říká Pekarová Adamová.

Právě o ní samotné se však na internetu záhy objevily články, týkající se údajných kontaktů šéfky TOP 09 s Babišem mladším či psychiatrem, který ho měl vyšetřovat, aby dokázal, že není nemocný.

„Chci jednoznačně vyvrátit, že bych měla kdy cokoliv společného s Andrejem Babišem mladším. V životě jsem s ním nekomunikovala, nesetkala se, nic takového. Je to jen výplod fantazie některých lidí, kterým ani nechci říkat novináři. Ani se neobtěžují mě samotnou kontaktovat a zeptat se na konkrétní věci. Vnímám to jako záměrné vytváření falešné informace, která tady má teď působit na lidi,“ brání se nyní Pekarová v reakci pro Blesk Zprávy.

A uvádí, že dala na šiřitele dezinformací předžalobní výzvu - a chystá se i soudit pro pomluvu.

Video  Andrej Babiš mladší konfrontoval svého otce  - Blesk
Video se připravuje ...

ODS v chomoutu s ANO? Pekarová je v klidu

Příběh Andreje Babiše ml. a jeho výletu do Ústí spolu s režisérem Vítem Klusákem je však jen jedním ze střípků předvolebního dění v Česku. Spadají do něj i opakující se spekulace o tom, jak to vlastně po volbách dopadne. A že by se mohla vytvořit koalice ANO a ODS, před kterou aktivně varují především vládní sociální demokraté a hlasitě o ní mluví jak Jan Hamáček, tak Jana Maláčová (ČSSD).

Povolební „strašák“ nechává Pekarovou Adamovou v klidu. Byť přiznává, že s dotazy na toto téma se setkává takřka neustále.

„Na tuto otázku odpovídám prakticky každý den. S legrací a nadsázkou se k tomu stavím tak, že bychom si to s Petrem a Marianem asi měli nechat vytetovat na čelo, že s ANO ne. Že s ANO nikdy, s Andrejem Babišem nebo bez Andreje Babiše. Je to pořád hnutí, které založil, takže to vůbec nemá žádný vliv, jestli by byl v čele. S ANO prostě ne, a tak to říkáme všichni zcela jasně, jednoznačně a na tom si trváme,“ tvrdí Pekarová Adamová.

Narozeniny Fialy: Dort a koňak

Pekarové Adamové bude 2. října 37 let. V průběhu kampaně přitom ve Spolu oslavili již i narozeniny Petra Fialy - 1. září mu bylo 57 let.  A od svých koaličních partnerů dostal dort s nápisem Fiala premiérem.

„Ten dort byl můj nápad,“ říká s úsměvem šéfka TOP 09. Nešlo o jediný dar. „Ještě lahvičku koňaku, aby si to sladké měl čím dalším zpříjemnit. Vím, že mu velmi chutnal, ale my jsme neměli čas ochutnat také, protože v ten den byla vyšetřovací komise k Bečve, takže jsme s Marianem museli být hlavně tam. Ale vzkazoval nám, že si pochutnal,“ prozrazuje.

Na jaký výsledek ve volbách společně cílí? „Náš cíl je samozřejmě vyhrát volby, protože my chceme dát tuto zemi dohromady a to jde jedině se silným mandátem. Špatné by bylo, kdyby ta situace dopadla patově a nebo ještě horší, by bylo, kdyby bylo možné utvořit vládu hnutí ANO s SPD a nějakou ze stran, která osciluje kolem pěti procent, ať už s Přísahou, ČSSD nebo komunisty. V takové chvíli by bylo vymalováno,“ míní Pekarová.

Spolu podpořil rakouský kancléř

Bez zajímavosti přitom není, že koalici Spolu podpořil i rakouský kancléř Sebastian Kurz - coby lidovec, o kterém Babiš prohlašuje, že jsou přátelé. Ve Spolu však od Kurze nyní dostali podporující dopis, ve kterém vyzývá ke sjednocení sil v průběhu pandemie covidu.

„K tomu je třeba sjednotit síly a stanovit si jasné cíle. Volební koalice Spolu představuje právě tyto spojené síly a jasné cíle. Přeji vám proto mnoho úspěchů v nadcházejících volbách a těším se na další spolupráci,“ napsal dle CNN Prima News Kurz.

Premiér Babiš tak hledá podporu jinde. „Asi přijede Viktor Orbán mě podpořit, my jsme přátelé,“ uvedl ve středu Babiš v Rozstřelu na iDnes.cz, kde si mj. stěžoval na údajné provokace od koalice Pir+STAN a dodával: „Já nejsem Zeman, já nechci kontroverzi, pro mě to není. Já se snažím být nekonfliktní. Já jsem jinej, než pan prezident.“

„Vážím si slov kancléře Rakouska Sebastiana Kurze. Děkujeme!“ vzkázala do Rakouska na síti Pekarová Adamová.

„Další období s Andrejem Babišem, který tuto zemi zadlužuje nejrychlejším tempem v historii celé naší země, za jehož vlády se také nejvíc zvyšují ceny, to lidé určitě pociťují každým dnem na svých nákupech, a má na svědomí více než 30 tisíc mrtvých - pan Prymula sám řekl, že 15 tisíc lidí zemřelo zcela zbytečně - tak s tímto člověkem i kvůli celé řadě dalších důvodů bychom do vlády jít rozhodně nemohli a doufáme, že naopak ten nepořádek, který tady udělal, po něm budeme moci dát do pořádku,“ dodává pro Blesk Zprávy šéfka TOP 09.

Děsivý příběh znásilněné Nely

Nejen v duchu politických ambicí a střetů se soupeři se však nese předvolební klání. Čas od času je prosvětlí i dobrá věc. Podpořit někoho, kdo to opravdu potřebuje. Během kontaktní kampaně Pekarová Adamová, která se v minulosti věnovala dobrovolničení např. při pomoci v dětských domovech v Arménii či Maroku a pracovala s postiženými lidmi v Srbsku, připomněla i smutný příběh Nely Moravcové, kterou brutálně znásilnil její dnes již odsouzený soused Jiří Meindl. 

„Nedávno jsem zaregistrovala sbírku na pomoc slečně Nele, která před pár lety zažila brutální znásilnění, které ji málem zabilo. Nejspíš jste si všimli taky, mluvila o tom v několika médiích a to, co tehdy musela prožít, ani trochu nepřipomíná nic lidského. Pachatele se sice podařilo zavřít na 20 let, ale Nela s tím musela žít dál. Krátce potom, co jí na ARO zachránili život a byla z nejhoršího venku, skočila z okna. Prostě s tím žít nedokázala. Znovu to přežila. Teď je jí 30, k duševním šrámům přibyla i smutná skutečnost, že je nyní odkázaná na invalidní vozík. I přes to nyní za vším dělá tlustou čáru. Konečně se s tím vším naučila žít. Učí se znovu chodit a sbírka na Donio.cz slouží k tomu, aby si mohla vybavit bezbariérový byt. Aby měla nějaké peníze na nový start, a snad konečně aspoň trochu bezstarostný život?“ píše Pekarová Adamová a vyzývá lidi k podpoře charity.

Video  Manželky českých politiků  - Videohub
Video se připravuje ...

DanY67 ( 20. října 2021 07:50 )

Tak tahle osoba pořád plka že se má Babiš co by Slovák vrátit tam odkud přišel.A co její chod?vždyť ten je Slovák bez českého občanství!to jí zřejmne nevadí.Kdyz posílá jiné tam odkud přišli ale migrantům bůh ví odkud otevírá brány .Hnus tohle nikdo nevidí co je ta osoba zač?

denisz ( 13. září 2021 16:27 )

Není čemu se divit, že Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) si spojenectví v rámci koalice Spolu pochvaluje. Bez koalice by se její strana do sněmovny nedostala. Svými proslovy je i tak koalici spíše na škodu.

luder ( 13. září 2021 00:06 )

Legendární hokejista Jiří Holík!

Co říkáte na plány Evropské unie, která se rozhodla razantně snížit a eliminovat veškeré škodlivé emise nástupem elektromobilů, solárních elektráren, zákazem jádra (především v Německu) i uhelných elektráren?
No, to jste mi nahrál, protože to je taková blbost, že nad ni není. Kvůli několika idiotům z EU se tady budeme takhle plácat, zatímco Amerika, Rusko, Čína nebo Indie – ty budou dál vypouštět do ovzduší všechny ty svoje emise, ale my to tady jako Evropa vytrhneme a zachráníme planetu!
Jediné, co bude, že se to bude muset z našich peněz těžce dotovat. A já jsem si už chvíli naivně myslel, že teď, po tom covidu, kdy evropská ekonomika na tom není celkově dobře, že se na to vykašlou nebo to aspoň odloží, ale to je prostě blbost, že tomu není rovno. Já nemám nic proti ekologii, ale proti rozumné ekologii, tohle vám i obyčejný selský rozum napoví, že je to nesmysl a šílenost. A když tak chtějí chránit to životní prostředí, proč nemluví taky o tirácích, o ropných tankerech, lodích vůbec nebo o letadlech? Ne, oni si to vynahradí tímhle pitomým a drahým způsobem.

19jirka74 ( 12. září 2021 22:29 )

Nemusím ji ale v tom zadlužení má pravdu.

jajas ( 12. září 2021 21:17 )

Tak jak je vidět, Pekarová je vděčný námět pro diskutující...a Blesk to ví, takže si byl jistý, že se mu lemty Pekarové zúročí na počtu diskutujících! Takže koho tam máte dál?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa