Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Politici na dovolené: Maláčová na pláži, politici do půl těla a Pekarová na kole

  • Autor: Jakub Veinlich - 
    Aktualizováno -
    5. 8. 2021
    11:55
    5. 8. 2021
    05:00

    V době prázdnin šla mírně do ústraní i předvolební kampaň. Část politiků se sice potkává s voliči, část z nich si ale vybírá dovolenou. Sociální sítě pak plní fotografiemi z pláží, bazénů i z kol. Sotva minulý týden kývli poslanci na navýšení důchodů, odletěla k moři i s manželem a synem ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová objevovala nejen na kole krásy Itálie. Poslanec KSČM Jiří Dolejš dodržel tradici a přidal fotografii se psem. Šaty za sportovní oblečení vyměnila také slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, která i s partnerem vyrazila tradičně do Tater. Blesk Zprávy zmapovaly letní radovánky politiků.

  • 1.Maláčová: Odlet rovnou ze Sněmovny

    Sotva Poslanci schválili změny v důchodech, sbalila ministryně práce a sociálních věcí a místopředsedkyně ČSSD Jana Maláčová zbytek své rodiny a zamířila na letiště. Plánovala strávit pár dní v Portugalsku.

    „Rádi bychom se letos s manželem a synem podívali alespoň na chvíli do Portugalska. S koronavirem je všechno plánování větší otrava. Je to složitější organizačně, finančně i lidsky,“ avizovala Blesk Zprávám už v červnu. 

    Očkování proti koronaviru musela s manželem a náměstkem ministra zahraničí Alešem Chmelařem kvůli prodělané nemoci odložit až na později. „První dávka bez problémů, druhá nás čeká na konci července,“ řekla Blesk Zprávám Maláčová v půlce prvního prázdninového měsíce. 

    Vše zřejmě tedy klaplo. Ministryně se totiž pochlubila fotkami z pláže. Je na nich jak její manžel, tak i syn Gustav, pro kterého jsou letošní prázdniny poslední před nástupem do školy. „Víc odpočívám, věnuju se rodině a mám čas na delší psaní, než vypnu mobil a dám si digitální detox,“ psala ministryně hned první srpnový den svým fanouškům na svém facebookovém profilu.

    „Cestujeme po Portugalsku a užíváme si nekonečných pískových pláží. Po roce a půl pandemie se celé dny věnuji pouze synovi a manželovi. S mužem jsme oba plně očkovaní, přesto se chováme velmi zodpovědně,“ napsala Maláčová Blesk Zprávám z Portugalska. 

    Podle informací Blesk Zpráv tak Maláčová bude kvůli dovolené chybět v pátek na mimořádné schůzi Sněmovny, na které mají poslanci a poslankyně řešit například vládní návrh zákona o sociálně právní ochraně dětí. 

    Portugalsko patří v současné době podle českého ministerstva zahraničí do skupiny červených zemí - tedy těch se s vysokým rizikem nákazy. 

  • 2.Zdechovského inspirovala Maláčová

    Europoslanec a místopředseda KDU-ČSL Tomáš Zdechovský letos podle svých slov příliš dovolenou kvůli práci na kampani koalice SPOLU nestíhá. S rodinou se ale vyrazil vykoupat na otočku do Polska. „Vyrazili jsme s rodinou k Baltu, kde nás inspirovala paní ministryně Maláčová k takzvané Maláčová selfie,“ reagoval pro Blesk Zprávy Zdechovský a přidal podobnou fotografii, kterou zveřejnila i ministryně.

    Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) vyrazil s rodinou k Baltskému . Na fotkách si dělal legraci z ministryně Maláčové Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) vyrazil s rodinou k Baltskému . Na fotkách si dělal legraci z ministryně Maláčové | Archív/Tomáš Zdechovský

  • 3.Pekarová Adamová: V Itálii nejen na kole

    Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová už má dovolenou dávnou za sebou. Už v minulosti se Blesk Zprávám pochlubila, že ráda jezdí na kole. Ani letos neudělala výjimku a (nejen) na bicyklu poznávala s manželem Tomášem a dalšími členy rodiny na začátku července Itálii. 

    „Kromě sportu, památek a dobrého jídla jsem si užila i knížky, kterých na dovolenou vždycky táhnu víc než stihnu přečíst. Ale je to pro mě nejlepší dovolenková kombinace - aktivně i pasivně odpočívat, poznat nová místa a hlavně mít co nejvíc společných zážitků s Tomášem, mým mužem,“ řekla šéfka TOP 09 k volných chvilkám během dovolené Blesk Zprávám.

  • 4.Rakušan s rodinou na Kosu

    Předseda hnutí Starostové a nezávislí vyvezl svou rodinu k moři. 

    „Byli jsme se všemi třemi dětmi a babičkou týden na Kosu.  Teď už jsme zpět a kvůli předvolební kampani to pro mě byla jediná dovolená, kterou jsem za léto měl a budu mít. Hned druhý den po návratu jsem začal opět naplno pracovat,“ prozradil Blesk Zprávám. 

    „Miluju Borky a běhání tam, ale jednou ročně trať rád změním,“ pochlubil se politik fotkou z běhání okolo moře. 

    Hned po návratu se prý Rakušan vrhnul opět do práce. Na programu tak má podle svých slov například setkání s kandidáty STAN do sněmovních voleb nebo cesty do krajů. „Všechny kraje objedeme dvakrát. Někde budeme společně s Ivanem Bartošem, někde každý zvlášť,“ prozradil předvolební taktiku koalice PirStan.

    Vít Rakušan (STAN) vyrazil na dovolenou s celou rodinou k moři. Jejich destinací byl ostrov Kos. Vít Rakušan (STAN) vyrazil na dovolenou s celou rodinou k moři. Jejich destinací byl ostrov Kos. | Facebook/Vít Rakušan

  • 5.Dolejš se psem opět na loni

    Některé jistoty zůstávají. A tak ani letos poslanec KSČM Jiří Dolejš nevynechal tradiční fotografii se svým psem. Právě Dojelš podle svých slov nemá příliš rád dovolenou v zahraničí, ale dává přednost české přehradě - přesné místo ale prozradit nechce. 

    „Do ciziny se ani letos nechystám, v české přírodě stranou světa je lepší relax. Už tradičně dávám přednost létu u přehrady (je to snazší i pro psa a kocoura, které berou sebou). Pobyt na chatě se hygienicky ani finančně nezkomplikuje. Dcera, pokud vyrazí k moři, musí samozřejmě na testy, ale to už je její starost.“ prozradil nedávno v anketě Blesk Zpráv, kde stráví politici letošní dovolenou. 

    A Dolejš dostál svému svolu. Facebook už zásobil několika fotkami i s fenkou Minou, která dělala poslanci například „háčka“ na vodě. 

    „Když přijedu z Prahy, nejvíc dává najevo radost naše psice Mina. A hned následuje malá projížďka na vodě,“ připsal Dolejš k příspěvku na svém profilu. 

    Jiří Dolejš (KSČM) tráví léto tradičně v Česku. Na vodu si vzal i fenku Minu Jiří Dolejš (KSČM) tráví léto tradičně v Česku. Na vodu si vzal i fenku Minu | Facebook/Jiří Dolejš

  • 6.Netolický s kamarády u Balatonu

    Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD) už má dovolenou také za sebou. S partou kamarádů vyrazil v červenci do Maďarska. Pro Čechy je to podle něj dobrá a nedrahá destinace. 

    „Krátká, ale o to intenzivnější dovolená je za mnou. Znovu musím podtrhnout, že Balaton je opravdu dobrá volba. Pro Čechy tam není draho, noční život v letoviscích je pestrý, voda čistá. Když k tomu je dobrá parta lidí, pak si dovolenou určitě užije každý,“ pochlubil se na sociální síti příspěvkem, který doprovodil několika fotkami. 

    Dovolenou podle Netolického spojila partička kamarádů s rozlučkou se svobodou jednoho z nich. 

    „Padlo několik návrhů, nakonec jsme se rozhodli pro trochu ze sociku zprofanovaný Balaton. Jdete tři sta metrů a máte vodu k pasu, jdete pět set metrů a můžete plavat,“ popsal své postřehy. Maďarské moře prý Netolického pozitivně překvapilo. „V noci to tady žije, voda je čistá a osvěžující, ceny tak akorát. Takže za mě: nebojte se objevovat cíle, na které jsme trochu zapomněli,“ připojil další postřeh. 

    S kamarády se zastavil Netolický také v maďarských lázních.

    Hejtman Pardubického kraje (ČSSD) Martin Netolický vyrazil s kamarády v létě 2021 do Maďarska Hejtman Pardubického kraje (ČSSD) Martin Netolický vyrazil s kamarády v létě 2021 do Maďarska | Facebook/Martin Netolický

    Na dovolené si hejtman udělal čas na knížky, langoše, nebo výlety. 

  • 7.Čaputová s přítelem opět v Tatrách

    Volno si vybírá také slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. S „prvým frajerem“ Jurajem Rizmanem ale zůstala doma na Slovensku. Prezidentský palác, šaty a lodičky ale vyměnila za pohorky, turistické oblečení a dopřávají si pěší túry po Tatrách. 

    „S Jurajem máme rádi horskou turistiku na Slovensku. A protože počasí vyšlo, mohli jsme obdivovat i malebný pohled z nejvyššího vrcholu Nízkých Tater, z Ďumbieru, který se nám naskytl. Zdravím a přeji hezký den,“ pochlubila se prezidentka Slovákům na sociálních sítích a přidala také pár fotografií. 

    V minulosti Rizman přiznal, že létání není zrovna jeho oblíbenou disciplínou a na dovolenou ještě méně představitelnou. 

    „Kvůli soukromým účelům nelétám, za 43 let jsem letěl soukromě jednou. Teď se trochu zhoršila bilance pracovních cest (…) Létat na dovolené mi ale přijde jako zbytečný luxus dneska,“ přiznal Rizman v Diskusním klubu. Po boku Čaputové změnil navíc zcela image. Ustřihl culík a sundal náušnici. 

    „Máme takové tři oblíbené okruhy jak spolu trávit volný čas: s rodinou či přáteli, v přírodě anebo kulturou. Přes pandemii jsme, tak jako všichni ostatní, museli omezit potkávání se s blízkými a kulturu. V rámci možného jsme se alespoň snažili trávit co nejvíc času venku na čerstvém vzduchu, či ve vinohradech, anebo v Malých Karpatech. Teď se už těšíme, že se opět dostaneme i trochu dál. Těšíme se na cesty po Slovensku, ale i do divadla či na koncerty,“ řekl nedávno webu život.pluska.sk první frajer Slovenska.

    V Tatrách byla Zuzana Čaputová se svými dcerami Leou a Emmou a Rizmanem i loni.Stále je důvod, proč se sem vracet, stále je co objevovat. Skvělí lidé a nádherná příroda. Važme si jí, respektujme a chraňme. Jaké krásy Slovenska plánujete přes léto navštívit?“ napsala prezidentka tehdy ke svému příspěvku na instagramu.

    Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová vyrazila s přítelem Jurajem Rizmanem na dovolenou opět do Tater Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová vyrazila s přítelem Jurajem Rizmanem na dovolenou opět do Tater | Facebook/Zuzana Čaputová

  • 8.Zemanova tradice v člunu

    Ani český prezident Miloš Zeman neporušil letní tradici. I letos vyrazil na rybník v novém Veselí na Vysočině, kde strávil krátký čas ve své chalupě. Letos poprvé ho ale muži z ochranky museli dovézt k vodě na vozíku a postupně mu pomoct do člunu. Byl s nimi také bílý anděl - dáma, která se o prezidenta stará.

    První zastávkou Zemanovy letošní dovolené byl přitom hotel Hotelu Rytířsko na Vysočině, který patří jeho známému. Tady prezident cestou na chalupu poobědval.

    K rybníku doprovodilo prezidenta sedm chlapíků. Prezident si na svůj oblíbený člun oblékl typické vodácké - tedy modro-bílé proužkované triko. „S nohama už to není nejlepší, ale na člunu můžu veslovat. A při veslování potřebujete ruce a ty mi zatím celkem fungují,“ řekl při cestě k místnímu rybníku prezident TV Nova.

    Do Nového Veselí na Vysočině Zeman jezdí každoročně, v posledních letech ale začal více volna trávit na zámku v Lánech, který slouží jako venkovské prezidentské sídlo. V obci si také staví dům, do kterého by se chtěl nastěhovat po skončení prezidentského období.

    Video  Pirát z Vysočiny: Zeman znovu vyplul na rybník, fanynky mu mávaly  - TV Nova, Hudební banka.cz
    Video se připravuje ...

padrino ( 5. srpna 2021 13:53 )

Pro Čechy důležitá informace,kde tráví dovolenou Čaputová. Podle pleskáčů Dolejš se psem opět na loni.A Rakušan?Dovolenou má celý roky ve sněmovně a ještě za ní dostane dobře zaplaceno.

dostojevskij ( 5. srpna 2021 12:10 )

To ta demokracie dopracovala. Socialismus stál za hov... pohraničí se zplundrovalo, domy se neopravovaly ani v Praze, zaostali jsme ve vývoji, ale lidé měli a museli!!! pracovat!!! SORTA lidí již nepracuje 30 let. Jídlo bylo jedlé a dostupné!! dnes je vše v plastu, odporné chuti....Po listopadu se rozkradlo a prodalo,vše co mělo nějakou hodnotu!!! Vyrostly nám na úrodných polích montovny a sklady a různé markety, Vietnamci si tu žijí jak v ráji - neplatí daně ( výmluvy - to ne moje - to kamarád - nerozuím češky), ukazují nám v TV, jak celníci objevují nelegální prodeje, které tu kvete už 30LET !!!! Politici náz znají jen před volbami!!!!!!

panda82 ( 5. srpna 2021 11:58 )

Nemají dodělanou práci a válejí si šunky, hlavně , že jim leží v žaludku důchodci za
3stovky a jim se přidá 6% t.j. cca 6tisíc, jsou nevolitelní, ani jeden

mamlas ( 5. srpna 2021 07:42 )

Maláčová sebou na dovču nevzala Stropnického? Já myslel, že spolu choděj všude.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa