Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zeman dodržel dovolenkovou tradici a vyrazil na rybník. Do člunu mu pomáhala ochranka

Aktualizováno -
24. července 2021
20:10
Autor: trm, ČTK - 
24. července 2021
16:52

Prezident Miloš Zeman i letos dodržel tradici a dovolenou na chalupě v Novém Veselí na Vysočině si zpestřil vyplutím na člunu na místním rybníce. Doprovod mu dělala ochranka, která mu do lodi i z ní pomohla. Cestou se zdravil s místními lidmi. Zeman dovolenou na Vysočině zahájil v pátek, odpočinek má naplánovaný na celý konec července.

 „Dovolenou pan prezident tráví v Lánech, plánuje ale také Vysočinu. I o dovolené pan prezident vyřizuje nezbytnou administrativu,“ prozradil už dřív hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Prezident vyrazil ze zámku v Lánech v pátek, cestou se zastavil na oběd v hotelu Rytířsko, který patří jeho známému. Hlava státu při cestách na Vysočinu většinou nevynechá příležitost, aby známé pozdravila. Potom odjel na svoji chalupu v Novém Veselí.

V sobotu odpoledne prezident v typicky „vodáckém“ proužkovaném tričku vyrazil na tradiční plavbu v nafukovacím člunu. K místnímu rybníku se dopravil na vozíku, který v posledních měsících používá kvůli potížím s nohami. Zeman trpí neuropatií. „S nohama už to není nejlepší, ale na člunu můžu veslovat. A při veslování potřebujete ruce a ty mi zatím celkem fungují,“ řekl prezident TV Nova.

S nasednutím do člunu mu pak pomohla ochranka, která mu dělala doprovod i při plavbě. Fotku přidal na sociální sítě i mluvčí Ovčáček.

Prezident si jízdu na člunu užíval i v minulých letech, loni také navštívil pramen řeky Oslavy.

Do Nového Veselí na Vysočině Zeman jezdí každoročně, v posledních letech ale začal více volna trávit na zámku v Lánech, který slouží jako venkovské prezidentské sídlo. V obci si také staví dům, do kterého by se chtěl nastěhovat po skončení prezidentského období.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

naidka ( 26. července 2021 14:22 )

Jestli to nebude hormonální nerovnováha. Staří - nebojím se napsat dědci - jsou vesměs s přibývajícím věkem čím dál víc nerudní, podráždění až nesnesitelní, jsou v tzv. mužském přechodu. Snad se toho někdo z místních nechytne. A též tě zdravím.

cervena_sedma ( 26. července 2021 12:50 )

Klidně ať se prohání po rybníku, ale jako důchodce, ne jako prezident. Takto jenom předvádí, že na to opravdu nemá. Kdyby kolem sebe neměl tlupu bodyguardů, tak ani sám na WC nedojde - velitel ozbrojených sil. Bože. Moje tchyně je o 10 let starší, stále jezdí na kole, je soběstačná, ale hlavně to má v pořádku se svou hlavou. Tudíž dělá jen to, na co stačí.

Skeptik ( 26. července 2021 11:32 )

Jde to s ním z kopce, hodně z kopce. Jen ať se nechá takto fotit, ať víme, jak na tom je. Do člunu ho museli odnést a položit. Tvrdí, že ruce mu slouží, já tam vidím zcela atrofované svalstvo. Ruce jak hůlky, navzdory docela silným kostem. Ty jediné mu zůstaly, to je vrozené. Svaly už dávno atrofovaly.

Dobrý negativní příklad, varování, aby člověk, když stárne, nezapomínal na pohyb, životosprávu, udržoval se i duševně, nechlastal alkohol a nekouřil. Nebo dopadne jako někdo. Když byl Jakeš politickou mrtvolou, tehdy si do něj Zeman potřeboval kopnout. Ač bolševiky jsem fakt nemusel ani nyní nemusím, tak mi to tehdy vadilo. Jakeš se dožil dosti vysokého věku, udržoval se fit, jedl střídmě. Navzdory komunistické zatvrzelosti, tak v těchto věcech byl normální. Ne typický aparátčík ožrala, jakých naše partaj měla více (třeba takový Mamula, krajský tajemník z Ostravy). MZ spíš připomíná Jelcina, toho kamery ožralého nachytaly vícekrát.

Skeptik ( 26. července 2021 11:24 )

Chtělo by ovšem i dodat, že MZ tam citoval jistého profesora psychiatrie. Co uvádí jsou v podstatě fakta. Ovšem i fakta jdou použít k urážení lidí.

Třeba výrok, že polovina lidí je s podprůměrným intelektem. To je čistě matematická záležitost, pokud se intelekt měří, tak tu nejspíš budou zhruba dvě poloviny, jedna nad tím průměrem a druhá pod ním. Čistě matematicky, distribuce může být i jiná, např. vůbec neplatí, že zhruba polovina lidí má podprůměrný plat a zhruba polovina zase nadprůměrný. U inteligence to je jinak, ve skutečnosti se nejvíc lidí pohybuje kolem průměru. A co je pod nebo nad, tak je nejvíc v pásmu, které od průměru není daleko. Lez mít podprůměrnou inteligenci s iq 99 nebo nadprůměrnou s iq 101. Myslím, že ani rozdíl mezi 95 a 105 není nijak výrazný. Matematicky to bude ale podprůměr nebo nadprůměr. Pro odborníky by to bylo spíš pásmo průměru nebo chyba měření.

To platí naprosto u všeho, u tělesné výšky většina lidí měří buď podprůměr nebo nadprůměr, málokdo se přesně trefí do průměru. Prostě lidi nejsou všichni stejně vysocí, ani stejně chytří, jsou tu menší nebo i větší rozdíly.

Otázka je spíše, co mz nyní sám? Já bych řekl, že inteligečně podprůměr, v podstatě slabý duchem. Nechci se ptát dále na označení debilní (to mz přímo miluje a rád tím nálepkuje své oponenty), nebo dokonce dementní alkoholik. Jen podotýkám, že to jsou jeho slova, slova Miloše Zemana, která dle mínění některých popisuje právě jeho.

Skeptik ( 26. července 2021 11:10 )

http­s://ww­w.ps­p.cz­/eknih­/1990f­s/slsn­/sten­prot/0­20schu­z/s020­006.htm - kdo by jako nevěřil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa