Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman nad pstruhem na másle podpořil Babiše, nedůvěru neřeší. Hamáčka přijme na Hradě v úterý

Aktualizováno -
31. května 2021
20:02
Autor: ČTK, for - 
31. května 2021
07:30

Prezident Miloš Zeman podle premiéra Andreje Babiše (ANO) zopakoval podporu jeho kabinetu. Čtyři měsíce před volbami vyvolávat destabilizaci není dobře pro nikoho, řekl dnes Babiš po schůzce s hlavou státu na zámku v Lánech. Prezidenta informoval o tom, že komunisté se o postoji k hlasování o vyslovení nedůvěry vládě rozhodnou až ve čtvrtek. S jejich předsedou Vojtěchem Filipem se Babiš setkal krátce před odjezdem ze Strakovy akademie do Lán. S prezidentem pověčeřeli pstruha na másle, řekl Blesk Zprávám mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. V úterý za Zemanem na Hrad zamíří vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD).

Vzhledem k hlasování o nedůvěře vládě, na které se chystá v tomto týdnu Sněmovna, se čekalo, že prezident Miloš Zeman premiérovi Andreji Babišovi (ANO) deklaruje podporu.

Na dotaz novinářů, zda Zeman zopakoval, že i v případě ztráty důvěry vlády nechá menšinový kabinet ANO a ČSSD dovládnout do říjnových voleb, Babiš uvedl, že prezident má v tomto směru stejnou pozici. „Čtyři měsíce před volbami vyvolávat destabilizaci není dobře pro nikoho,“ uvedl. Vláda chce podle něj pracovat na očkování proti covidu-19, přípravě návratu dětí do škol po prázdninách či testování. „Celý den bude mít opozice možnost dělat svoji kampaň, je to třetí pokus a uvidíme jak to dopadne,“ uvedl ke čtvrtku ve Sněmovně.

Hned v úterý přijme Zeman i vicepremiéra a předsedu ČSSD Jana Hamáčka. Setkají se na pravidelné schůzce, řekl dnes ČTK prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. S Hamáčkem se Zeman podle mluvčího setká v úterý ve 12:30 na Pražském hradě.

I zde se dá očekávat, že proberou aktuální politická témata, tedy zřejmě čtvrteční jednání Poslanecké sněmovny o vyslovení nedůvěry vládě. Mluvit by však oba politici mohli také o vývoji sporu s Ruskem ohledně výbuchů v muničních skladech ve Vrběticích či o a uvolňování protikoronavirových opatření a o podzimních sněmovních volbách.

Video  Projev Miloše Zemana při pietě za oběti covidu na Hradě 
Video se připravuje ...

 

wenzel_kalous ( 31. května 2021 19:03 )

Když už neslouží ani hlava...

ingmarie ( 31. května 2021 12:59 )

Elektrický vozík se musí naučit řídit ....

ingmarie ( 31. května 2021 12:54 )

Určitě

anna1234 ( 31. května 2021 12:00 )

.. na pojízdné křeslo se může dostat každý, to je jasné. Ale přijde mi, že prezident má tu nejobyčejnější variantu a co nechápu, že si nepořídí elektrický invalidní vozík. Tuhle sesli musí tahat kluci od ochranky, kdyby měl "elektriku" frčel by sám .. aspoň v tom bych chtěla být soběstačná, když už by mi nohy nesloužily.

xiioma ( 31. května 2021 10:54 )

... a bude pudink

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa