Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kritička Blesku Ina T. tepe do politiků: Rozpačitá reprezentace Česka! Naducaný Babiš, natažený Fiala a odvaz Schillerové!

/
  • Jak hodnotí politiky Ina T.?
    31. května 2021 ● 05:00

    S příchodem jarního počasí spojené odkládání kabátů odhaluje krom jiného i outfitové volby politiků. A je třeba zmínit, že politické špičky se kromě odpovídajícího jednání týká i náležitá reprezentace, jejíž případná nízká úroveň může reflektovat laxní vnitřní nastavení, absenci respektu k  pravidlům i nulové vnímání kultivovanosti. 

    V rámci rovnocennosti hodnotím nejen ženy, u kterých je díky variabilitě outfitů analýza oblékání snazší, ale pochopitelně i muže. Dotýká se totiž všech politických špiček reprezentujících formálním dress code své voliče a svoji zem bez ohledu na pohlaví. A ač se říká, že elegancí sršící pánský oblek nenadělá tolik chyb jako dámské variace, mnozí pánové umí toto tvrzení snadno vyvrátit.

    PS: Pokud by si někdo řekl, že se do módní kritiky promítají osobní politické preference, mýlí se. Nehodnotím volební program politiků, nýbrž jejich míru schopnosti dodržet očekávanou formálnost a snad i tu kapku noblesy, která k celku patří, ač se jí mnohdy tristně nedostává...

  • 1.

    Alena Schillerová: Chybí více formálnosti - 4

    Ministryně financí Alena Schillerová, plnící svůj instagram outfity víc než módní influencerky, svoji touhu být středem pozornosti plní i pomocí výrazných barev. Žel fialový odstín šatů pojící se s oranžovým valérem vlasů příjemným spojením není a paleta barev, ze které vybírá, by se měla podrobit právě účesu. Pouzdro tělo obepínajících šatů nechá vyznít každou případnou nedokonalost, čehož si je ministryně vědoma. Vrstvení šatů a saka by nejen zakrylo pomyslné nedostatky, ale též dodalo na formálnosti, která mi u Schillerové pravidelně chybí.

  • 2.

    Andrej Babiš: Šatník jako z charity – 5

    Kdo poslední měsíce přes své finanční zázemí a postavení do svých obleků překvapivě neinvestuje, je Andrej Babiš. Těžko pátrat po důvodech, ale oblek, který zvolil pro návštěvu Thomayerovy nemocnice, popírá vhodné odění politika. Příliš dlouhá délka nohavic opírající se o nárt polobotek je odpustitelná, po stranách volné, boky dramaticky rozšiřující kalhoty už nikoliv. Dojmu jistě nepomáhají ani plné kapsy, které haním u džín, natož u obleků. Náš předseda vlády, byť třeba jindy elegantní, tady bohužel vypadá jako ve vypůjčeném obleku z charitního šatníku.

  • 3.

    Petr Fiala: Zvyk příliš dlouhých nohavic – 2

    Nejčastěji obléká temně modré, na tělo vyštíhlené, figuru obepínající obleky kompletované kontrastním kapesníkem a hedvábnou, odstínem i pruhy ladící kravatou. Tu má, na rozdíl od kolegů, dokonce ve správné délce. Předseda ODS sbírá body nejen detaily a, předpokládejme, obleky na míru, ale i kostěnými brýlemi, představujícími stylový doplněk, stejně jako například luxusní hodinky. Jedinou chybou, vídanou pravidelně v jeho outfitech, jsou opět příliš dlouhé nohavice kalhot, což je zjevně pro politické špičky zažitý zlozvyk, kterého se odmítají zbavit.

  • 4.

    Pavla Svrčinová: Zebří kabátek s lesklým kabátkem neboduje – 5

    Hlavní hygienička, ač teprve dva měsíce ve funkci, čelila již několika skandálům. Jak kvůli rasistickému vtipu na svém facebooku, na poslední chvíli zrušenému festivalu, tak fotografii poněkud intimnějšího rázu. Bohužel ani se vkusem to u Svrčinové není dobré. Šaty se zebřím potiskem a efektem vzlínajícího valéru modré opticky silně rozšiřují, stejně jako diskotéky hodný, pableskující kabátek z příliš lesklého materiálu. Postava, o níž si Babiš myslel, že se stane důvěryhodnou osobností vystupující v médiích, potřebuje ještě v mnoha směrech ubrat plyn, a naopak velmi přidat na základech kultivovanosti.

  • 5.

    Karel Havlíček: S drobnými výtkami – 2

    Ač se zdálo, že módním švihákem mezi politiky bude (dnes už bývalý) ministr Arenberger, nálepka politického elegána náleží spíše Karlu Havlíčkovi. Ten jako jeden z mála pracuje s detaily, a také více či méně úspěšně experimentuje se vzory. Základem jeho outfitu je modrý, kárem protnutý oblek doplněný kapesníčkem a kravatou se vzorem drobných křížků, která se s kostkou obleku lehce pere, a navíc je ve špatné délce. Kravata má vždy končit cca v půlce spony opasku a Havlíček ji má vždy zbytečně delší. Na rozdíl od svých kolegů však mívá správné délky rukávů i kalhot, což odpovídá oblekům šitým na míru i porozumění očekávané noblesy.

  • 6.

    Ivan Bartoš: Nuda neodpovídající osobnímu stylu – 3

    Předseda české pirátské strany čelí za svoji vizáž, myšleno dredy, časté kritice. A to, ač je jejich odsuzování či vytváření domněnek jen na základě účesu komické, neřkuli dětinské. Na představení koalice Pirátů a STAN, kde bych ráda podotkla, že je mezi lídry pouze jedna žena, Bartoš dorazil v klasicky střiženém tmavém obleku a bílou rozhalenkou, což byl zřejmě nepříliš povedený domluvený detail i všech ostatních příchozích. Celku, kromě plných kapes, nelze mnoho vytknout, snad jen to, že právě vzhledem k účesu i životnímu stylu bych od Bartoše čekala outfity sice formální, ale alespoň trochu hravé, nadsazené, korespondující s vizáží, ač zároveň držící dress code.

  • 7.

    Miloš Zeman: Kravata i kelímky kazí pietní ráz – 4

    Nedávno se Miloš Zeman kvůli nemoci nohou rozhodl pořídit si vozík, na kterém dorazil i na značně kontroverzní akt piety čítající 30 000 zapálených svíček v plastových pivních kelímcích. Analogie pivního státu díky tomu nemůže být příhodnější, a zároveň více švejkovská. Co se týče outfitu prezidenta, chápu špatnou délku kravaty, která odpovídá sedu na vozíku. Překvapuje mě ale především její barva, jež měla být pro smuteční událost, kterou pietní akt je, černá, antracitová, či temně modrá.

  • 8.

    Galerie

    Na další outfity českých politiků se můžete podívat do naší galerie.

    VIDEO: Módní kritička Blesku Ina T.: Lidi mi vyhrožují kvůli módě! 

    Video
    Video se připravuje ...

    Módní kritička Blesku Ina T.: Lidi mi vyhrožují kvůli módě! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

    Fotogalerie
    50 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 29

prochaskanamoste:

(31. 05. 2021 23:40)

prochaskanamoste: Z Buranova nebo Balíkova? Jen aby tě postihla nějaká nemoc, kdy budeš přibírat a nebudeš s tím moci mnoho udělat. Což bude případ paní Kláry.

(31. 05. 2021 23:38)

prochaskanamoste: Svrčinová vypadá šíleně, evidentně o sebe nedbá, vůbec do té funkce nepatří. Politička má být upravená. Schillerová je perfektně upravená a hezká baba svého věku. Nevím, co proti ní máte. To si má hrát na diblíka, jako všechny ty její vrstevnice s plastikami a přemalovanými, přemakeupovanými? Je to solidní politička, není hašteřivá, mluví stále klidně, na nikoho nezvedá hlas. Prostě všechno v souladu.

(31. 05. 2021 23:36)

ingmarie: Kdyby dámy měly ( jak píšete) víc rozumu v hlavě, tak by cvičily, dbaly na zdravý štíhlejší vzhled a ve veřejné funkci se oblékaly přiměřeně a reprezentativně , nikoliv jak personál asijské tržnice .

(31. 05. 2021 12:51)

ingmarie: Je fakt, že Babišovi neustále deformují figuru plné kapsy . Asi tam nosí kostelecké uzeniny , kdyby někdo dostal chuť . Vykrmené krasavice z vlády a jejich oděvy ve stylu levné tržnice nejde ani komentovat ale jenom se za to panoptikum nevkusu stydět. Paní Schillerová osvěžuje tuto trapárnu šťavnatými , obepinajícími ,příliš krátkými modely ,jako instruktorka předdůchodověho sexu Paní Svrčinová na hlavní hygieničku nevypadá , spíš jako když jde od popelnic

(31. 05. 2021 11:41)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy