Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš čelil zlobě svého syna: „Proč jsi mi ublížil!“ Premiér tasil podvodníky

Aktualizováno -
3. září 2021
16:05
Autor: Jakub Veinlich - 
2. září 2021
13:55

Poklidný začátek ostré fáze předvolební kampaně hnutí ANO narušil starší syn Andreje Babiše. Když premiér odpovídal na otázky novinářů, přiběhl zezadu muž a začal na Babiše pokřikovat. Záhy se ukázalo, že je to jeho starší syn Andrej. Babiš zůstal stát a koukat. Jeho syn se prý na vyhlídce Větruše v Ústí nad Labem objevil náhodou, když jel z vyšetření od soudního znalce.

Po tiskové konferenci na začátek kampaně odpovídal premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš na otázky novinářů. Čas se pomalu chýlil, ředitel tiskového odboru vlády Vladimír Vořechovský už chtěl prostor pro novináře ukončit. Následovala ale ledová sprcha. Hroznem novinářů se začal prodírat muž v zeleném triku a mikinou v ruce. Andrej Babiš mladší.

„Tati, ahoj. Otec. Andrej mladší, dobrý den,“ upozornil na sebe, značně rozčílený premiérův syn.  

„Jsem to já. Ahoj otec,“ potvrdil směrem k šéfovi hnutí ANO, který na něj nevěřícně zůstal hledět.

„Ahoj,“ hlesl jen premiér.

„Věříš víc ve věcech mezi nebem a zemí? Myslíš, že bych tě takhle náhodou našel? Jak se cítíš? Proč jsi mi ublížil i s tím Rusem Protopopovem?“ pokračoval Babišův syn a narážel tak na své údajné zavlečení na Krym.

Babiš junior tátovi: Jak se cítíš? Vidět mě.

Atmosféra se začala rázem přiostřovat. „Právě jsem vyšel od psychologa a mám soudního znalce, který mě vyšetřil. Jak se cítíš? Vidět mě. Jak se cítíš mě teď vidět?,“ křičel Babiš mladší na svého otce.

„Dnes máš narozeniny, jsem naštvaný, ale ta informace, že jsem psychologicky v pořádku, by měla být nejlepší věc, kterou bys ty mohl slyšet na tvoje narozeniny. Přeju ti hodně štěstí v té kampani a oblbování českého národa a sekty ANO,“ pokračoval ve svém výstupu Babiš mladší směrem ke svému otci.

Premiér Babiš byl očividně vyvedený z míry. Takový start kampaně nečekal.

Video  Andrej Babiš mladší konfrontoval svého otce  - Blesk
Video se připravuje ...

Premiér: Svědomí mám čisté

„Já chci k tomu jen říct, že jsem se o svého syna vždy řádně staral. Myslím, že všichni dobře vědí, co tady je, i co se stalo a kdo zneužívá mého syna,“ bránil se pak premiér v Ústí nad Labem před novináři s tím, že jeho syna zneužívá politická konkurence.  

„Mě to mrzí.  My víme, kdo ho zneužívá, my víme, kdo ho nabízí do médií na rozhovory a bohužel zneužili jeho stav. Nechci o tom ani mluvit,“ nechtěl Babiš příliš celou situaci komentovat a koukal směrem, kterým jeho syn odcházel.

„Mám čisté svědomí, já jsem se o svého syna vždy staral. To vám určitě potvrdí i jeho matka, mě to mrzí. Nepřeju žádnému rodiči, aby tohle zažil,“ dodal premiér a odešel od zázemí Větruše.

Klusák je Prchalův švagr, syna manipulují podvodníci, čílí se Babiš

Babiš se o incidentu více rozpovídal ve čtvrtek večer. „Tak mně je to moc líto a samozřejmě ten největší šok je, že můj syn je rukojmí toho podvodníka Víta Klusáka,“ uvedl ve čtvrtek večer Babiš na TV Nova. Připomněl, že Klusák natočil Český sen, kdy důvěřivci včetně řady důchodců vyrazili na otevření hypermarketu, který neexistoval.

„Potom natočil film Matrix o mně. Samé lži. V roce 2015. A já jsem byl v šoku, že můj syn se na všechno ptá: Víťo, můžeme? Tomu příběhu, že tam byli náhodou, nikdo neuvěří. Já mám velký strach o mého syna, mám strach o jeho zdraví. On je manipulován skupinou lidí, kteří ho zneužívají k politickému boji proti mně. A pan Klusák je taky člověk, který vyzval mého kolegu Marka Prchala, protože to je jeho švagr, aby se mnou nepracoval,“ poznamenal Babiš.

„Když lidi vidělo to video, jak tam můj syn vlastně mluví, tak já jsem z toho byl šokován, že je totálně v rukou této skupiny podvodníků,“ podotkl premiér na TV Nova a dodal: „Je mi to strašně líto a mám o syna strach. Já doufám, že se mu nic nestane.“

Rádiu Zet Babiš řekl, že se o své děti, které má čtyři, vždyck staral. „O syna taky. Vystudovat ve Švýcarsku, vystudoval v Americe, postaral jsem se o něj, když se vrátil, tady zaměstnání, všechno. Bohužel až se stal ten incident v roce 2015, kdy ho policie zadržela policie na D1. Potom jsem se o něj staral dál a potom se odstěhoval,“ řekl premiér.

Lže vašemu národu, tvrdí junior

Babišův syn v Ústí několikrát zopakoval, že se cítí zdravý. Manipulaci s politickým podtextem odmítal. Přiznal schůzky s některými politiky včetně Pavla Novotného (ODS) či Miroslava Kalouska (TOP 09), kteří mu vyjadřovali podporu.

Na dobu neurčitou se teď přestěhoval ze Švýcarska od své matky, Babišovy první manželky, do České republiky. Setkání s otcem podle svých slov neplánoval.

„Bylo to mé rozhodnutí, když jsem si uvědomil, že se tady někde skrývá. Řekl jsem si, je tady Bureš, půjdeme se mu podívat do očí,“ popsal své údajné momentální rozhodnutí Andrej Babiš junior. Použil tak přezdívku, pod kterou měla vést současného premiéra ve svých svazcích STB.

„Moje výčitka je, že lže vašemu národu,“ a to prý především o tom, jak přišel k Agrofertu. „Jsou jasné důkazy, co se stalo mně, kvůli mému zavlečení kvůli kauze Čapí hnízdo,“ dodal Babiš mladší.

Video  Babiš mladší o svém otci: Lže národu! Půjdu vypovídat kvůli Čapáku i Krymu, jsem zdravý člověk  - Blesk
Video se připravuje ...

Junior bude v září vypovídat na policii. Měl prý roli bílého koně

Na dotaz Blesk Zpráv pak doplnil, že v září má jít vypovídat na policii nejen kvůli kauze Čapí hnízdo, ale také kvůli údajnému zavlečení na Krym.

„Byl to projekt mého otce, tak jak to tvrdím od začátku. Byl jsem u toho, když navštívil dvůr Semtín, když to byla ruina, a potkal se tam s majitelem. Já jsem tam byl s ním,“ tvrdil novinářům Babiš junior. V celé výstavbě farmy měl pak působit prý jako bílý kůň.

„Paní Petra Procházková z Agrofertu mi zavolala, dala mi to podepsat v budově Agrofertu, já nevěděl, co podepisuji, ty věci s akciemi Čapího hnízda. Žádné akcie jsem nikdy nedostal. Bylo mi jasné, že hraju nějakou roli v Čapím hnízdu, ale nevěděl jsem, že je tam skryté kriminální pozadí a že budu bílý kůň,“ tvrdí dnes Babiš junior.

Video  Proslov Andreje Babiše při zahájení volební kampaně  - Blesk
Video se připravuje ...

Babiš ml.: Otec je chronický lhář

„Můj otec je chronický lhář. Nelze mu věřit. Doufám, že si to alespoň 70% vaší krajiny uvědomuje,“ opřel se znovu do svého otce. Zároveň nepopíral, že ho Babiš starší „jisté doby“ finančně podporoval. Později ale podle svých slov přestřihl kreditní kartu a přestal finance svého otce využívat.

„Tu polívku jsme si nedali,“ reagoval asi po 18 minutách, co mluvil s novináři Babiš mladší. Z rozhovoru chtěl přitom několikrát odejít, ale neudělal to.

„Tu polívku jste si přeci mohli dát v klidu někde ve městě, ne?“ reagoval na Babiše a jeho doprovod neznámý muž, který se přišel na zahájení kampaně podívat.

Video  Volební lídři 2021: Andrej Babiš (ANO)  - Videohub
Video se připravuje ...

sorgedoktor ( 10. září 2021 18:16 )

Pokeok....to co tady pisete neni mov verohodne...

luder ( 10. září 2021 01:52 )

A TO JE zcela EVIDENTNÍ...TATÍNEK HO FINANCUJE!!!!!!!!! ON NENÍ SCHOPEN PRÁCE...ON JE TA PIJAVICE...NE BABIŠ ST...znám dost dobře švýcarsko...je velmi drahé...všechno i lékařská péče!!!!!!!!!!!! ale třeba mu ti 3 frajeři slíbili něco...nevím co...ale, že je zneužitý a použitý je nad slunce jasné!!!!!!!!!! bohužel...smutná kauza...a tak tatínek ztratil syna a syn ztratil tatínka...a to je to nejsmutnější...

luder ( 10. září 2021 01:51 )

Dovlekl ho Klusák, sám to řekl. Ostatní, je velká záhada, která se asi nehodí do krámu. I když znát na tyto otázky odpovědi, je docela zásadní.

luder ( 10. září 2021 01:50 )

PROČ SE VŠECHNA MÉDIA VYHÝBAJÍ OTÁZCE - Z ČEHO ŽIJEŠ, KDYŽ NEPRACUJEŠ JUNIORE, , ANDREA1,
KDO TĚ PLATÍ, MÁŠ INVALIDNÍ DŮCHOD, KDO TĚ PŘIVEZL, KDYŽ TI NEMÁŠ ŘIDIČÁK, KDE BYDLÍŠ? čekám až promluví jeho matka, která ví o jeho zdravotním stavu nejvíce, a švýcarský lékař, který mu předepisuje léky na schizofrenii, které bere... pokud je svévolně nevysadil.

luder ( 10. září 2021 01:46 )

JSEM HRDÝ VOLIČ PREMIÉRA BABIŠE , Juras1
a proto nevím proč by mně VŠ, mělo nadávat nějaké schizofrenické hov*ado, které by mělo být evidentně v bohnické léčebně i se svými ubohými vodiči jako jsou ožralové Kalousek a Šafr, jeden ubožák a lidská zrůda Novotný, či Klusák a pár dalších kreatur a špín z opožumpy a novinářské a televizní žumpy ČT. A taky doufám, že si Policie ČR nechala udělat posudky na jeho psychické zdraví a tím i relevantnost jeho výpovědí. Větší prasárny než dělá celá opoDEBžumpa tu ještě za 32 let od hadráku nebyly. HANBA OPOŽUMPĚ ODS, TOP, KDU, PIRÁTŮM A STANU !!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa