Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

„Zabiju ho, ať je konec jednoho zm*da.“ Za vydírání Babiše dostal Lukáš (39) podmínku

Aktualizováno -
27. května 2021
14:44
Autor: ČTK, vei, trm, veef - 
27. května 2021
06:41

„Pokud neodstoupí, zabiju ho i jeho rodinu!“ hrozil Lukáš Bracháček (39) premiéru Andreji Babišovi (ANO) v e-mailu, který 8. ledna kolem půl osmé ráno poslal jeho stranickému kolegovi, poslanci Janu Richterovi, na služební e-mail. Obvodní soud pro Prahu 1 mu za vydírání ve čtvrtek uložil dvouletý trest s podmíněným odkladem na čtyři roky, musí se podrobit psychologickému léčení a propadne mu také telefon, ze kterého výhrůžku poslal. Hrozilo mu přitom až osm let natvrdo. Podle obžaloby, která u soudu zazněla, pachatel jednal kvůli nesouhlasu s tím, jak se vláda pod Babišovým vedením vypořádává s epidemií koronaviru.

Rodina byla podle Babiše ohrožena začátkem letošního roku. „8. ledna mi řekla policie, že je člověk, který chce zastřelit moji rodinu,“ říkal Babiš chvějícím se hlasem. „A mě,“ překvapil premiér na konci února v Partii Terezie Tománkové v CNN Prima NEWS. I proto prý odeslal ženu pryč. „Jsme měli hlídaný barák, několik… vlastně doteďka. Ten člověk byl zatčen ve Španělsku. A moje žena šla do Dubaje, ano, protože se bála," uvedl premiér v přímém přenosu.

„Úplně se klepu,“ reagovala tehdy Monika Babišová pro Blesk Zprávy bezprostředně poté, co slyšela svého muže v televizi celý příběh vyprávět.

Manželka Monika podle premiérových slov nebyla tehdy v Dubaji na dovolené, ale poslal ji tam on sám. „Řekl jsem jí, že je nějaký problém, tak aby šla pryč. Co jsem jí měl říct, že nás zítra zastřelí?“ reagoval Babiš pro Blesk Zprávy.

Čtyřletá podmínka

Případ ve čvrtek projednal Obvodní soud pro Prahu 1. Podle obžaloby odeslal Lukáš Bracháček mail s výhrůžkou letos 8. ledna ráno poslanci Janu Richterovi na jeho služební e-mail. „Pokud Babiš neodstoupí, zabiju ho, jeho manželku, děti, ať je konec jednoho zm*da. Máte na to pět dní,“ stálo v něm. Chtěl tím Babiše donutit k rezignaci kvůli tomu, že byl nespokojen s kroky vlády, které učinila v rámci boje proti koronavirové pandemii.

Obžalovaný u soudu řekl, že svého činu lituje a chce se do budoucna napravit. „Upřímně svého činu lituji, mám zajištěné bydlení u rodičů a chci docházet na ambulantní léčení u psychologa. Otec se přimluví ve skladu, kde pracuje, abych tam mohl pracovat s ním,“ uvedl Bracháček. Své jednání odůvodnil tak, že šlo o momentální stav mysli, rozhořčila ho v té době přijímaná vládní opatření proti šíření covidu-19.

Žalobce Jan Lelek u soudu řekl, že na obžalovaného lze nahlížet jako na osobu netrestanou. „Jeho jednání bylo impulzivní, ale realizace jeho hrozby se limitně blížila nule,“ uvedl.

Bracháček u soudu žádal dohodu o vině a trestu, té nakonec soud vyhověl. Muže potrestal čtyřletou podmínkou, propadl mu také telefon, ze kterého výhrůžku poslal. Muže zadrželi ve Španělsku, kde dlouhodobě pobýval, země ho do Česka předala na základě evropského zatýkacího rozkazu. 

Video  Andrej Babiš na Primě: Ve Španělsku zatkli muže, který vyhrožoval, že zabije mou rodinu i mě  - CNN Prima News
Video se připravuje ...

Babiš ani jeho zmocněnec se soudu neúčastnili. Premiér už dříve uvedl, že se mu Bracháček omluvil. „Ten pán mi napsal omluvný dopis,“ řekl Babiš ve studiu Blesk Zpráv s tím, že vypovídal na policii, jeho žena nikoliv. Muži prý po jeho dopisu odpustil a celou situací už se příliš nezabývá. „Někdo dělá chyby, tak je potřeba odpouštět. Snažím se naučit být lidský,“ reagoval premiér na celý případ.

Video  Babiš o chaosu s rozvolněním: „Byli jsme zase za pitomce.“ A rýpl do Hamáčkovy cesty do Ruska  - Blesk
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zada ( 27. května 2021 14:57 )

Roman Smetana "bojoval" pro odboráře za zvýšení mezd a špatné vládě, a už tenkrát šlo i o personální zmenu ve lživé TV.

zada ( 27. května 2021 14:54 )

ten se hodí na "psycho" a bude z toho venku....vždyť je to JUDr. a toho kámoši nepotopí....

zada ( 27. května 2021 14:52 )

Roman Smetana "tykadlář" měl zaplatit pokutu 15 000 korun a nastoupit na nucené práce. Peníze zaplatil, ale nastoupit na 100 hodin práce odmítl. Z nich se rázem stalo 100 dní odnětí svobody. I tento trest odmítl vykonat a chvíli se před policií skrýval. Nakonec k němu přece jen nastoupil. Sám se udal policii 22. dubna na pražské odborářské demonstraci. Soudila jej soudkyně manželka bývalého ministra Langera "Ička". A tuten onen hrozí smrtí a zabitím " "Obvodní soud pro Prahu 1 mu za vydírání ve čtvrtek uložil dvouletý trest s podmíněným odkladem na čtyři roky, musí se podrobit psychologickému léčení a propadne mu také telefon, ze kterého výhrůžku poslal. Hrozilo mu přitom až osm let natvrdo".
Takže spravedlnsti bylo učiněno za dost . No když je uznaný jako "psycho"

charlijen ( 27. května 2021 12:19 )

Mě zase připadá hrůzný, aby byl po 30 letech od revoluce, stál v čele vlády ČESKÉ REPUBLIKY eStBák a nomenklaturní kádr ÚV KSS (PRO TY CO ZAPOMENULI - ústředního výboru komunistické strany Slovenska).

wenzel_kalous ( 27. května 2021 11:29 )

Pes, který štěká, nekouše.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa