Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Image u volebních uren: Paroubková k drtivé výhře nepomohla

Autor: Františka Čížková, jos - 
29. května 2010
22:16

Petra Paroubková umí voliče ovlivnit. Její vyplazený, obálku lízající jazyk mnohé muže oslovil víc než cokoliv jiného. Ale v sobotu se ukázalo, že to ČSSD nestačilo.

Všichni se jistě s Václavem Klausem shodneme, že konečně máme tohle nebývale dlouhé a psychicky poněkud vysilující martýrium za sebou. Už nás přestanou atakovat hesla na billboardech, která se spíš dala vnímat jako cvičení v umění zkratky než reálné přísliby. Už nás nebudou ve spaní strašit tváře čelních kandidátů partají. Urny se vysypaly, hlasy se sečetly a výsledky voleb rozdaly karty pro politický mariáš o sestavení nové vlády.

Vraťme se ale o čtyřiadvacet hodin zpátky, kdy známí politici, včetně hlavy státu vyrazili do volebních místností...

Sázka na image

Zajímavá byla konfrontace u Zelených. Páru Bursík a Jacques s jejich stranickým kolegou a nynějším šéfem partaje Liškou. Oni i on vzali k volbám děti. Oni miminko Noemi, on hned dva potomky. Jednoho si posadil na ramena, druhého vezl v kočáru. Vše pro budoucnost. V této taktice panovala shoda par excellence.

Své image bravurně dostál i bodrý Miloš Zeman (košile s krátkým rukávem a džíny), ležérně aristokratický Karel Schwarzenberg (anglické sako, manžestráky, motýlek), Cyril Svoboda s chotí (kvalitní oblek a kostýmek, standardní úhlednost bez šmrncu).

Své podstatě zůstali věrní i Lucie Talmanová s Mirkem Topolánkem. Partneři ve straně i na loži. Klubové sako Lucie bylo jak vystřižené z Lata Brandis ladies clubu, kde si vlivné ženy hrají na novodobé aristokratky. Mirek zase dostál stylu playboye – od urny mohl odjet rovnou na jachtu...

Kde to drhlo?

ODS v čele se svým novým leaderem Petrem Nečasem nejspíš vsadila na sportovní ležérnost. Možná až příliš zdůrazněnou civilnost. Počínaje Nečasovými (on sako a patinované džíny, ona strečové džíny a country halenu), konče Petrou Němcovou (černé kalhoty, blůza a dlouhá úpletová vesta – outfit lady, která jde na nákup).

Styling nevychytal ani lidem oblíbený publicista Radek John, jenž se po skandálním odchodu z Novy dal na politiku. V nepříliš padnoucím obleku vypadal jak nejistý nešťastník v optimistické křeči, který se škrtí kravatou. Ale možná o to víc byl svým fanouškům sympatičtější. Kdo ví.

Perly a sexy jazýček

Zajímavý je i fakt, že řada manželek politiků, včetně o post poslankyně se ucházejících žen, si vzala k urně na krk perličky nebo hedvábný šátek. Doplňky symbolizující elegantní lady klasiku.

Manželka šéfa ČSSD Petra Paroubková dokonce měla šátek i perly zároveň. V jemné barevné kombinaci, která byla výborná. Na rozdíl od sáčka, u nějž zmatený návrhář nejspíše nevěděl, jestli by vlastně nemělo být bundičkou. Nedostatky sporného kostýmu ale profesionální Petra přebila oslnivým úsměvem a vyplazeným jazykem, kterým rozkošnicky olízla obálku s volebním lístkem. Komu patřil, nikdo nepochybuje. Tohle vystoupení bylo hodné profesionálky. Gesto ale stačilo jen k hodně těsnému vítězství...

anasyi ( 31. května 2010 15:05 )

do spodni hlavicky?

anasyi ( 31. května 2010 15:03 )

agente,ale sharka,nic o tobe nepise,proc hned ji nadavas do krav?

antoniocosi ( 31. května 2010 09:50 )

ty co volili ČSSD ...a co jste čekali S tou sestavou jejich vol.štábu a LuftJardou v čele ? "Zaplaťpánubohu" za to...a jo a ještě bych chtěl upřímně poděkovat J.P. za výbornou reprezentaci... ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D Jinak přeji všem pevné zdraví

qwertina ( 30. května 2010 17:43 )

rovnou ( 30. května 2010 16:30 )

;-D

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa