Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Mladé ženy v boji o Hrad: Horáčkovy dělí 27 let, u Zemanů to je 21 let

  • Autor: Mii - 
    10. 1. 2018
    06:10

    S americkým prezidentem Donaldem Trumpem a jeho francouzským protějškem Emmanuelem Macronem se začala řešit otázka věkového rozdílu „prvního“ páru. Oba muži mají oproti své partnerce věkový rozdíl 24 let. Pokud by se stal v Česku prezidentem Michal Horáček, ještě by je trumfl. S partnerkou mají věkový rozdíl 27 let. Výrazné rozdíly se dají nalézt i u ostatních prezidentských kandidátů. Jen Pavel Fischer a Jiří Drahoš mají partnerky podobného věku. A Petr Hannig je vdovec.

  • 1.Horáčkovi: rozdíl 27 let

    Největší věkový rozdíl ve vztahu lze nalézt u podnikatele a textaře Michala Horáčka (65). Jeho ženě Michaele, která se živí jako kostýmní výtvarnice, je 38 let. Dvojici tak dělí 27 let, čímž překonává i Trumpa s Macronem a jejich ženami.

    Michaela je Horáčkova druhá žena. S první manželkou Rut se rozvedl v roce 2010. O dva roky později už se ženil s Michaelou, se kterou má dceru Julii. Tu loni vedli do první třídy. „Michal měl album, které se jmenovalo Strážce plamene, a produkce, která točila videoklipy k těmhle písničkám, mě oslovila asi na videoklipy. Takže jsme se seznámili na hradě Kokořín, kde jsme točili s Janou Kirscher klip k písničce Sněžná sova,“ popisovala Horáčková, jak se seznámili.

  • 2.Zemanovi: rozdíl 21 let

    Hned v závěsu je současný prezident Miloš Zeman (73). Od jeho ženy Ivany (52) jej dělí 21 let. Podobně jako u Horáčka je Ivana jeho druhou ženou, kterou poznal při práci v Prognostickém ústavu, kde působil jako vědecký pracovník. Ivana byla jeho asistentka. Práci byla tak oddaná, že kvůli ní zanechala svého studia romanistiky na Masarykově univerzitě.

    Pár si nakonec řekl ano v roce 1993. Ivana už tehdy čekala jejich dceru Kateřinou (23), aktuálně studující v Londýně. „Humor – to je to, co nás s Milošem spojuje. Nemůžu ale dávat na veřejnosti najevo, jak jsem vtipná, abych Miloše nezastínila,“ uvedla už před časem Zemanová pro deník Právo.

    Video  Teď tu velím já! První dáma Ivana o tom, jak povede Zemanův volební tým.  - TV Barrandov
    Video se připravuje ...

  • 3.Kulhánek s partnerkou: rozdíl 19 let

    Řádný počet let dělí i exšéfa Škodovky Vratislava Kulhánka (74) od jeho současné partnerky Bohuslavy Bračíkové (55). Je mezi nimi 19 let. S Kulhánkem ale nejsou svoji, byť spolu žijí dlouho, což Bračíková vnímá jako určitou překážku pro možnou budoucí roli první dámy.

    „To by se pan Kulhánek musel rozhodnout, jestli mě chce po boku, jestli si mě vezme, to také nevím,“ popisovala pro Impuls Bračíková, proč se aktuálně k pozici první dámy nemá. Ani netouží skončit ve své aktuální práci. Věkový rozdíl ale v jejich vztahu nezpůsobuje žádný problém. „Naopak, myslím, že jsme společně nalezli téměř dokonalou symbiózu,“ sdělil Aha! Kulhánek.

    Bohumila Bračíková, partnerka prezidentského kandidáta Vratislava Kulhánka Bohumila Bračíková, partnerka prezidentského kandidáta Vratislava Kulhánka | archiv Bohumily Bračíkové

  • 4.Hynkovi: rozdíl 18 let

    Hned po Kulhánkovi následuje výkonný ředitel Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek (57) se svou ženou Eliškou (39). Pár dělí 18 let. Eliška je Hynkova druhá žena, společně mají dvě malé děti, s kterými je aktuálně na mateřské dovolené.

    „V okamžiku narození našich dětí se zcela změnily mé priority a pracovní ambice se změnily v ambice vychovat z našich dětí slušné, inteligentní a aktivní muže. Nechci, aby naše děti vychovávaly cizí chůvy,“ píše bývalá manažerka a tlumočnice v životopise.

    S věkovým rozdílem prý ve vztahu problém nemají. „Žádné potíže neexistují. Můj manžel je mladý tělem i duší, a proto si výborně rozumíme. Jeho věk mu nikdo z našeho okolí nehádá. Navíc je aktivní sportovec, který je schopný mi ujet na kole, i když veze jedno dítě v sedačce a druhé za sebou na vozítku,“ popsala fyzičku svého muže Hynková pro Aha!.

    Debata žen kandidátů na prezidenta: Lucie Talmanová a Eliška Hynková Debata žen kandidátů na prezidenta: Lucie Talmanová a Eliška Hynková | Foto Blesk - Robert Klejch

  • 5.Hilšerovi: rozdíl 14 let

    Věkový rozdíl mezi prezidentskými kandidáty a jejich ženami se pomalu snižuje. Po Hynkovi se řadí lékař a aktivista Marek Hilšer (42), kterého od jeho ženy Moniky (28) dělí 14 let. Monika Hilšerová, která se stejně jako její muž živí medicínou, je tak nejmladší ze všech potenciálních prvních dam. Pár se vzal v roce 2015 a rád by brzy založil rodinu.

    Je něco, co dokáže Hilšerovou na jejím muži vytočit? „Když přemýšlí, tak nevnímá, chodí dokolečka a získat jeho pozornost je nesmírně těžké,“ uvedla pro deník Metro lékařka.

    Debata žen kandidátů na prezidenta: Michaela Horáčková a Monika Hilšerová Debata žen kandidátů na prezidenta: Michaela Horáčková a Monika Hilšerová | Foto Blesk - Robert Klejch

  • 6.Topolánek a Talmanová: rozdíl 11 let

    Věkový rozdíl nad deset let má oproti své partnerce ještě někdejší šéf ODS a premiér Mirek Topolánek (61). Jeho žena Lucie Talmanová (50), mimo jiné bývalá místopředsedkyně Sněmovny, je mladší o 11 let.

    Když se jejich vztah v roce 2006 provalil, sledoval to celý národ. Topolánek byl tehdy ještě se svojí bývalou ženou Pavlou. Ta Blesku řekla: „Takový nikdy nebyl. Jeho chování se prudce zhoršilo.“ Zanedlouho došlo k rozvodu a v roce 2010 si Topolánek vzal Talmanovou za ženu. Společně mají syna Nicolase.

    V aktuální snaze o Hrad Talmanová expremiéra prudce podporuje. „Řekla mi: Budeš si myslet, že jsem pološílená a že nemám rozum, ale mně se to líbí. Myslím, že jsi skutečně jediný, kdo to může zastavit,“ řekl Topolánek.

  • 7.Fischerovi: rozdíl čtyři roky

    Z velkých rozdílů už přecházíme do menších. Bývalého diplomata Pavla Fischera (52) dělí od jeho ženy Kláry (48) pouhé čtyři roky. Společně jsou spolu dlouhou dobu a zažili i to nejhorší – smrt syna Vojtěcha, který se narodil s vážným postižením. Zemřel v roce 2013.

    Nyní Klára Fischerová pracuje v hospici a svého manžela ve snaze o Hrad podporuje, i když se jí nápad ze začátků úplně nezamlouval. Sama sebe totiž popisuje jako stydlivý typ. Určitou zkušenost v doprovázení manžela na významné společenské akce ale má – trávila s ním čas, když byl Fischer velvyslancem ve Francii.

  • 8.Drahošovi: rozdíl dva roky

    Výčet uzavírá bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš (68). Jeho ženě Evě je 66 let, pár tak dělí dva roky. Drahošová je také jedinou potenciální první dámou, která se nachází v důchodu. Odpadají tak starosti, zda se kvůli funkci vzdá své práce nebo ne.

    I ona je se svým manželem dlouhá léta. Potkali se na maturitním plesu její školy, kam po studiu zavítala. „Manžel mě netypicky pozval do Národní galerie. Byl příjemně překvapen, že jsem neodmítla,“ vzpomínala Drahošová na jejich seznámení. Nakonec se vzali v roce 1974 a mají spolu dvě dnes již dospělé dcery Radku a Lenku.

    Vše o prezidentských volbách 2018 najdete zde

    Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

    Všechny kandidáty na prezidenta 2018 najdete zde

    Výsledky prezidentských voleb 2018 budou zde

    Průzkumy volebních preferencí najdete zde

    Vše o okrskových volebních komisích čtěte zde

    Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

    Vše o pravomocích prezidenta čtěte zde

Doporučujeme
terka_acs ( 10. ledna 2018 09:12 )

Taková hrubka už v nadpisu...

alfasamec ( 10. ledna 2018 08:04 )

Paní Zemanová může být v klidu, jako první dáma bude pokračovat i po příštím víkendu. Ostatní dámy se můžou v klidu "hodit do klidu," nemusí si lámat hlavy, co by jako první dámy, kdyby...

DWEI ( 10. ledna 2018 08:04 )

Ta hrubá chyba bije do očí!!!!!! Nechápu jak takovou hrubku dokáže napsat (Mii) někdo, kdo se psaním živí

ctenar ( 10. ledna 2018 07:39 )

Vadí mi pravopisné hrubky, š.u.l.í.n.i. z Blesku, co se živíte psaním.. fuj a hnus

Pollo ( 10. ledna 2018 06:41 )

No nevím, Plesku, řekla bych, že Horáčkovy dělí 27 let, a Horáčkovi na ty pravopisné chyby jen koukají..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa