Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Pavel Fischer chtěl Zemana vyzvat na souboj, za Mynáře už má několik náhradníků

Autor: bru/ČTK - 
30. listopadu 2017
12:04

Prezidentský kandidát Pavel Fischer plánuje investovat do kampaně mezi 10 až 15 miliony korun. Voliče plánuje oslovit i vylepením billboardů, ústředním heslem kampaně bude „Vím, jak na to“. Bývalý velvyslanec ve Francii či spolupracovník Václava Havla to řekl na dnešní tiskové konferenci, kde oznámil ostrý start kampaně.

Fischer řekl, že se rozhodl kandidovat, protože situace v Česku i ve světě vyžaduje, aby lidé, kteří jsou na vrcholu sil, se zapojili a přiložili ruku k dílu. Jako prezident by chtěl využít svých zkušeností z diplomacie nebo Pražského hradu, kde působil za Havla. O jeho kompetenci má voliče ujistit slogan „Vím, jak na to“. „Patnáct let jsem měl nejvyšší bezpečnostní prověrky, osm let jsem pracoval na Hradě, znám všechny potřebné procesy a mechanismy,“ poznamenal.

Výzva na souboj se Zemanem 

Šéfem kreativní kampaně jmenoval Jakuba Hussara. Podle něj bude kampaň dynamická, nepřehlédnutelná, upřímná, pravdivá a hřejivě lidská. Hussar poznamenal, že původně zvažovali zapojit do kampaně akční prvky jako shazování letáků z vrtulníku nebo vyzvání současného prezidenta republiky Miloše Zemana na souboj. Nakonec podle něj tým dospěl k názoru, že to není potřeba, protože „Fischer ví, jak na to“. Za barvu kampaně vybraly tyrkysovou. Bude použita i na billboardech, kterých podle volebního manažera Jiřího Jirkovského bude od dnešního dne zejména po větších městech umístěno mezi 100 až 200.

Fischer také počítá s pomocí stovek podporovatelů v desítkách lokalit. Naplánovánu má kontaktní kampaň, zároveň se podle něj koná velké množství diskusí. Poznamenal, že při setkáních s voliči se snaží naslouchat tomu, co lidé potřebují nebo čemu nerozumějí. Často podle něj mají pocit, že jejich hlas není slyšet. Podotkl, že kandidát na prezidenta se může stát rezonanční skříní, která témata přenese dále.

Video  Diplomat Pavel Fischer: Kšefty s Čínou? Pandu v zoo nemůžeme vyměnit za vše ostatní  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Nástupců Mynáře už má několik

Prezidentští kandidáti mohou vložit do prvního kola kampaně 40 milionů korun, v případě zvolení pak do druhého kola dalších deset milionů. Fischer počítá s tím, že jeho kampaň bude stát mezi 10 až 15 miliony. Věří, že peníze se mu podaří sehnat i právě díky nové fázi kampaně.

Mezi Fischerovými poradci jsou někdejší ministr obrany a kancléř Luboš Dobrovský, bývalý velvyslanec Petr Kolář nebo expert na mezinárodní právo Jiří Matolín. Fischer ČTK řekl, že v případě úspěchu se při skládání hradního týmu bude ptát mezi lidmi, kteří ho nyní obklopují, zda jsou ochotni s ním na Pražském hradě pracovat. Kandidátů na kancléře má více, ještě je ale neoslovil.

Koho volit? Názory všech kandidátů najdete zde

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Všechny kandidáty na prezidenta 2018 najdete zde

Výsledky prezidentských voleb 2018 budou zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
va45 ( 2. ledna 2018 17:45 )

Řekni mně jeden jediný důvod proč ho mám volit,když ho vůbec neznám.Mně k tomu abych ho nevolil,že byl s Havlem na hradě a dostal od něho koryto.

Honza_z_Mnichovic ( 12. prosince 2017 23:09 )

Pavel Fischer je ideální kandidát na prezidenta České republiky. Nebojte se ho volit a nedejte na křiklouny ve všech internetových diskusích. Čím víc se ho bojí, tím víc ho urážejí.

honzametelka ( 11. prosince 2017 22:31 )

Souhlasím. Pan Fischer je nejlepší kandidát.

villon ( 30. listopadu 2017 22:42 )

Prej brzy chcípne. A lže jen se mu vod huby práší a je to podrazák odnepaměti.

jikar ( 30. listopadu 2017 13:47 )

 Pan Fischer je dobrá volba.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa