Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

ČSSD ve Znojmě udržela starostu i koalici s ANO: Místo komunistů přizvala ODS

Ve Znojmě zůstává starostou Jan Grois z ČSSD. Koalici tvoří společně s ANO a ODS.
Ve Znojmě zůstává starostou Jan Grois z ČSSD. Koalici tvoří společně s ANO a ODS.  (Autor: Město Znojmo a profimedia.cz)
Autor: Hynek Zdeněk - 
10. října 2018
14:43

Silnou pozici si ve druhém největším městě jižní Moravy udržela ČSSD. Koalici opět sestavil dosavadní starosta Jan Grois (38, ČSSD) s ANO. Místo komunistů do ní přibrali ODS.

Koalici budou nově tvořit ČSSD, ANO a ODS, přičemž Grois zůstane starostou. O postech místostarostů se zatím jedná,“ uvedla mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková.

V 31 členném zastupitelstvu bude mít nové spojení 19 hlasů (ČSSD 9, ANO 7, ODS 3). „Chtěli jsem silnou koalici, proto jsem přizvali ODS, která jako jedna z mála s námi byla ochotná jednat,“ vysvětlil změnu staronový starosta.

I stávající koalice měla ve Znojmě 19 hlasů (ČSSD 11, ANO 4, KSČM 4). Starosta si ovšem stěžoval, že ve městě vznikla silná Antigrois koalice, která měla jediný cíl, odstavit ho od starostovského křesla. Nyní věří, že nová koalice bude dostatečně silná.

VIDEO: Jestliže předseda ČSSD Jan Hamáček (39) po volbách mluvil, že se strana odrazila ode dna, možná myslel právě Znojmo, kde má ČSSD silnou základnu.

Doporučujeme
Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa