Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Babišův primátor Vokřál o potupě v Brně: Kdo na něj vymyslel megapodraz?

Autor: Jiří Nováček, nkov - 
9. října 2018
19:00

V Brně nikdo neví dne ani hodiny. Za dohodou partají, která vyšachovala vítěze voleb ANO do opozičních lavic, stojí podle primátora Petra Vořála (ANO) osobní ambice lidoveckého náměstka Petra Hladíka. A také touha Markéty Vaňkové z ODS být primátorkou.

„Nepláču, nejsem kariérní politik. Pokud si ale s někým podám ruku na znamení dohody, pak ji považuji za stvrzenou,“ řekl Vokřál novinářům na narychlo svolaném brífinku.

Podle něj se případným odchodem ANO do opozice vracejí do Brna staré pořádky. „Velmi mne to mrzí lidsky. Ještě včera (v pondělí, pozn. red.) jsme probírali s ODS, lidovci i socialisty bod po bodu všechny důležité body – přístup k územnímu plánu, privatizacím, bydlení, k řešení městských firem. Nikdo neměl připomínky. Ve čtyři odpoledne jsme měli podepisovat koaliční dohodu,“ kroutil hlavou Vokřál.

Vokřál: Megapodraz vymyslel lidovec Hladík

Primátor pak prý místo toho, pouhou hodinu před plánovaným podpisem koaliční čtyřdohody, „nevěřícně zíral“ na to, jak jej jeho domluvení partneři vypekli. A upekli si koalici bez něj a tedy bez ANO. Neobtěžovali se to Vokřálovi ani sdělit osobně a Černého Petra ukázali primátorovi potupně během narychlo svolané tiskovky.

„Lidsky rozumím touze paní Vaňkové být primátorkou,“ připustil Vokřál. Rozlítilo jej ale chování lidoveckého náměstka Hladíka, jehož nepřímo označil za hlavního hybatele „brněnského puče proti ANO“.

„Větší podíl moci si s novými partnery ukousnou jedině lidovci. Pan Hladík si teď obhájí pro sebe prvního náměstka. Celkově se jen potvrdila lidovecká touha být vždy při tom a rozdat pak svým nohsledům pašalíky a ostatním partnerům škodit. Tím jsou oni známí,“ prohlásil Vokřál. Prozradil, že v nové koalici bez ANO zůstanou ODS a ČSSD víceméně na svém, pár postů ve vedení Brna pak získají Piráti a nejvíce si polepší právě KDU-ČSL.

Podraz prý primátor lidsky neodpustí

Nedodržení předjednané dohody prý Vokřála bolí. „Nejsem ochoten se s tím lidsky smířit,“ řekl. Dodal, že ANO snad dokáže fungovat i v opozici. „Nebudeme se tahat o pašalíky. My jsme výsledek voleb respektovali. Ostatně voliči si přeberou vše sami,“ uvedl. Sám je prý připraven tvořit v Brně na magistrátu konstruktivní opozici. „Bořit vše, co se udělalo, jsem nikdy neuznával a ani sám nikdy nedělal,“ prohlásil.

Po úterním překotném vývoji v Brně se nabízí otázka, zda Vokřál zůstane pouhým opozičním – a v podstatě nevyužitým městským zastupitelem. Jako místopředseda ANO totiž patří stabilně k největším oblíbencům Andreje Babiše. Spekuluje se proto, že by Vokřál mohl nahradit v čele krajského úřadu nevýrazného stranického kolegu hejtmana Bohumila Šimka. Případně že si jej Babiš vytáhne rovnou do vlády.

Doporučujeme
zdeny2 ( 19. května 2019 13:01 )

Vokřál byl zatím nejlepší primátor, proto “musel„ odejít. No lidovci se mu vyplatili, může jít nyní třeba do katedrály...
Pokud bude kandidovat znovu budu ho volit. Už jsem si zvykl na jeho špinění od kdovíkakých chudáků. Vokřál Ano Brno!!!

Pepicek1953 ( 16. října 2018 21:32 )

no to že už nebude her Vokřál primátorem by normálnímu člověku nemělo vůbec ale vůbec vadit a ještě vypravit na cestu ven Holana a mu podobný a pak bude dobře

nemocna ( 10. října 2018 20:14 )

Podvodníci politici Brněnští proč se vůbec chodí volit, proč se počítají hlasy? když si papaláši udělají stejně co chtějí a je jim jedno koho volili občané, jim se nechce spolupracovat s výhercem a tak jej vyhodili a dosadili jiného a tak je to se vším, rozhodnou o přemístění nového nádraží, rozkopání najednou celého Brna atd. že to nechtějí občané to je nezajímá, že bývaly podvody s hlasy každý ví, ale toto je skandální podvod jasně veřejně přiznán, měli by odstranit a vyloučit ty co to způsobili a dosadit toho koho si zvolili občané, nebo příště jim už k volbám nikdo nepůjde, podvodníci politici jste Brněnští hnusáci

fizlbabis ( 10. října 2018 17:32 )

Magormate, kam se ale hrabe na toho přivandrovalce, trestně stíhaného podvodníka, zloděje - soudruha STBáka Bureše - to je ostuda našeho národa, že takový šmejd je premiérem.

marmat ( 10. října 2018 10:42 )

Tohle je vzkaz do SVĚTA !!! ODS je stejná Klausovina/Jáklovina !!! A podraz v Moravské metropoli BRNĚ , je vizitka naší ZEMĚ !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa