Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

V Břeclavi vyšachovali vítěze voleb, starosta zůstává: V Hodoníně se jednání protáhnou

Starostou Břeclavi zůstane na další čtyři roky Pavel Dominik (50, Pro Region).
Starostou Břeclavi zůstane na další čtyři roky Pavel Dominik (50, Pro Region).  (Autor: profimedia.cz a Město Břeclav)
Autor: Hynek Zdeněk - 
9. října 2018
13:59

Starostou Břeclavi zůstane na další čtyři roky Pavel Dominik (50, Pro Region). Setrvá v koalici s ČSSD a ANO, nově se připojila KDU-ČSL. Vítězové voleb – sdružení Mladí a neklidní – jdou do opozice. V nedalekém Hodoníně bude koalice jasná až za týden.

Nová koalice bude mít v 27členném zastupitelstvu Břeclavi křehkou většinu 14 hlasů. „Prvním místostarostou bude Svatopluk Pěček (62, ANO) a dalšími Jaroslav Válka (56, ČSSD) a Richard Zemánek (50, KDU-ČSL),“ uvedl mluvčí radnice Jiří Holobádek.

Jen v opozici zůstanou v silně roztříštěném zastupitelstvu vítězové voleb Mladí a neklidní společně s ODS, TOP 09, SPD, KSČM a sdružením Naše Břeclav.

Hodonín ještě vyjednává

V nedalekém Hodoníně ještě zdaleka jasno není. Koalici sestavuje vítězné hnutí PRO Hodonín, které má podle kuloárních informací již domluvenou křehkou většinu.

„Chceme se ale sejít se všemi a budeme jednat až do úterý 16. října. Rádi bychom měli koalici co nejširší,“ vysvětlil lídr vítězného hnutí a pravděpodobný starosta města Libor Střecha (44).

VIDEO: V komunálních volbách na sebe upozornil v Jihomoravském kraji primátor Brna Petr Vokřál, který si vytančil další volební období.

Doporučujeme
Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa