Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Starosta Prahy 7 chce na magistrát: Začal sbírat podpisy, do podzimu jich potřebuje sto tisíc

Autor: Efo - 
12. prosince 2017
19:05

Uskupení lidí nespokojených se stávajícím stavem naší metropole Praha sobě v úterý 12. prosince odstartovalo na schodech před pražským magistrátem svou kampaň. Cílem je získat do podzimu 2018 sto tisíc podpisů, aby kandidovalo ve volbách na magistrát, a mohlo tak provést změny po vzoru Prahy 7 v čele s jejím starostou Janem Čižinským.

Do podzimu musí Praha sobě získat 100 tisíc podpisů, aby mohla kandidovat na magistrát hlavního města Prahy v podzimních komunálních volbách.

Hlavními tvářemi této kampaně jsou nejen starosta Prahy 7 Jan Čižinský (KDU-ČSL/Trojkoalice), ale také Hanka Třeštíková, radní Prahy 7 pro kulturu, Petr Zeman z iniciativy Prázdné domy a Adam Scheinherr, který v minulosti bojoval za zachování Libeňského mostu.

Jejich cílem je zlepšit dopravní infrastrukturu, investovat do školství, zajistit, aby město bylo důstojným domovem pro všechny bez rozdílu věku či postavení a aby magistrát vykonával své funkce efektivně. „Praha je devátým nejúspěšnějším regionem Evropské unie. Ale na ulicích to není znát. Chceme, aby to bylo vidět na sociálních službách, platech učitelů, dostupnosti bydlení,“ popisoval starosta Prahy 7 Čižinský hlavní body kampaně.

Video  Jan Čižinský (starosta Prahy 7) o tom, proč vytvořili uskupení PRAHA SOBĚ  - Eva Fornálová
Video se připravuje ...

Praha jako Letná

Jak už napovídá název, Praha sobě navazuje na hnutí Praha 7 sobě, kdy aktivní občané sedmé městské části nasbírali podpisy, vyhráli volby a poslední tři roky se snaží naplňovat vizi zdravé a bezpečné městské části. Pokud se do srpna 2018 hnutí nepodaří získat sto tisíc podpisů, kandidovat podle Čižinského nebude.

Jan Čižinský je starostou Prahy 7 od roku 2014, od října 2017 navíc poslancem za KDU-ČSL.

Před komunálními volbami budou ty prezidentské - Vše o prezidentských volbách 2018 najdete na Blesk.cz zde

Doporučujeme

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa