Ve středu 6. prosince zažila Milena Kolaříková velice nepříjemný zážitek. Do jejího obchodu vkráčel lupič, který do ní strčil a následně ji zamkl v zadní místnosti prodejny. „Bylo přesně šest hodin, poslední zákaznice odešla a já jsem šla dozadu, že si vezmu klíče a zamknu vchod. Vtom se ke mně v kapuci přiblížil muž a zavřel mě do kuchyňky. Naštěstí jsem měla u sebe telefon a ihned jsem zavolala policii,“ popsala přepadení redaktorovi Blesk.cz Milena.

Ta zareagovala okamžitě, její služebna se totiž nachází pár desítek metrů od obchodu. „Policie tu byla naštěstí do tří minut. Už se nám stalo dříve, že nás vykradli, a proto všechny peníze odvážíme pryč. U sebe jsem měl jen několik papírových bankovek. Jsem ale ráda, že tu policie byla tak rychle, to bylo opravdu úžasné,“ řekla dále.

Za 200 korun až 10 let vězení

Z kasy si ale lupič odnesl pouhých dvě stě korun, naštěstí se ale Mileně nic nestalo. „V té chvíli jsem měla takovou úzkost, bylo to nepříjemné, nedokážu to moc popsat. V tomto týdnu se takový čin stal podle policie už potřetí,“ uvedla na závěr.

Policisté nyní pátrají po dvou mužích. „V rámci prošetřování se detektivům podařilo zajistit záběry bezpečnostních kamer, na kterých jsou hledaní zachyceni přibližně čtvrt hodiny před loupeží. Ztotožnit se je ale zatím do této doby nepodařilo,“ vysvětlil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Další muž může být důležitým svědkem události. „Na záběrech bezpečnostních kamer je také zachycen muž, kterého pachatelé ještě před loupeží požádají o cigaretu. Tohoto muže také prosíme, aby se přihlásil kriminalistům, neboť může disponovat informacemi důležitými pro prošetřování popsané události,“ dodal na závěr. Pachateli nyní hrozí až deset let vězení za loupežné přepadení.
Fotogalerie
4 fotografie