Barmanka ze strachu o svůj život lupičce vydala několik tisíc korun, ta ihned po přepadení utekla. Jenže během 15 hodin se ji policii podařilo dopadnout.

„Kriminalistům třetího policejního obvodu z druhého oddělení obecné kriminality se podařilo ve spolupráci s uniformovanými kolegy díky osobní znalosti zjistit totožnost podezřelé. Tu pak kriminalisté zadrželi necelých patnáct hodin po přepadení v ulici Zelenky Hajského v Praze 3,” uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Přiznala se

Mladá lupička se ke všemu přiznala. Při výslechu řekla, že loupežným přepadením řešila tíživou životní situaci, že je závislá na drogách a automatech. Dobrovolně dokonce odevzdala oblečení, ve kterém hernu přepadla, a ukázala, kam odhodila plynovou pistoli. Ale ani to ji zřejmě od vězení nezachrání.

Lupička po obsluze požadovala s pistolí v ruce peníze:

„Žena je nyní stíhaná pro trestný čin loupež, za což v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Kriminalisté podali podnět na její vzetí do vazby, což bylo soudem akceptováno,“ dodal Hulan.

U výslechu se ke všemu přiznala:

Hernu vykradl muž

Hernu ale nevykradli poprvé. Zákazník si nejdřív objednal a pak zaútočil. Během loupeže barmanku několikrát udeřil loktem a odešel s hotovostí ve výši 20 tisíc korun. I jeho policisté dopadli.

Ze statistik pražské policie vyplývá, že za rok 2016 bylo v Praze spácháno celkem 234 loupeží, z čehož jich policisté objasnili 57 %. Dvaadvacet případů měly na svědomí ženy. Za letošní rok eviduje pražská policie 117 loupeží a objasněno je zatím 54 %. V pěti případech byly pachatelkami ženy.

Fotogalerie
7 fotografií