Kvůli opravě tramvajové trati, respektive dopravní uzavírce ve Starém Městě na Smetanově nábřeží a Křižovnické ulici, se auta přesunula na druhý břeh Vltavy. Tam však způsobovala zpomalení tramvajové dopravy. Úředníci z magistrátu a Prahy 1 se proto rozhodli uzavřít úsek mezi Malostranským náměstím a Újezdem! Otevřený by měl zůstat jen rezidentům a dopravní obsluze, a to až do středečního večera!

V poslední chvíli

Zatímco o uzavírce Smetanova nábřeží se mluví už rok, zpráva o uzavření Malé Strany se objevila na facebooku Prahy 1 až 1. listopadu. Plán přitom vznikl pod taktovkou radního pro dopravu Davida Skály (Praha 1 sobě) z Prahy 1 ve spolupráci s magistrátem, kde za dopravu odpovídá Adam Scheinherr (32, Praha sobě).

Uzavírka Malé Strany, 4.-6. listopadu 2019
Autor: grafika Blesk.cz


Jak to dopadlo?

Přestože se řidiči na sociálních sítích bouřili, nakonec bylo dopravní peklo jen »jako vždycky«. Část jich využila doporučených objízdných tras a centru se snažili vyhnout přes Blanku, Strahovský tunel a magistrálu. „Plynulost dopravy je po uzavírce lepší než minulý týden, kdy stály v kolonách auta i tramvaje. Zdržení tramvají je dnes do 4 minut a na místo se v případě potřeby dostanou sanitka nebo hasiči,“ liboval si Scheinherr. Podle něj se přitom »neobvykle nenaplnila ani Blanka a magistrála«. To ale proto, že se řidiči naštěstí stihli díky sociálním sítím a tisku zařídit jinak. Tak by ovšem odpovědná politika z radnice fungovat neměla..

Fotogalerie
11 fotografií