Do pražských Letňan se policisté začali sjíždět okolo 13:15. „Stalo se tak na základě telefonického oznámení oznamovatelky staršího věku, která uvedla, že musela odejít z bytu, neboť se v něm nachází agresivní mladík, ze kterého měla strach,“ uvedl pro blesk.cz policejní mluvčí Jan Rybanský. Žena by s mladíkem přitom měla být v příbuzenském vztahu.

Na základě prvotních informací by se mělo jednat o jejího agresivního vnuka, který na přítomnost policistů reagoval vyhrůžkami, že pokud by se chtěli dostat do bytu, zaútočí na ně nožem,“ vysvětlil Rybanský.

Na místě tak operovali příslušníci zásahové jednotky, pohotovostní motorizované jednotky, cizinecké policie a vyjednavač. „Přítomny byly další složky integrovaného záchranného systému,“ dodal mluvčí s tím, že vyjednávání úspěšné nebylo a policisté tak museli vniknout do bytu násilím. „Mladík byl v bytě zadržen. Zákrok se obešel bez zranění,” uzavřel Rybanský.

Video
Video se připravuje ...

V Tupolevově ulici probíhal zásah policistů kvůli mladíkovi, který se zavřel v bytě a vyhrožoval jim nožem. Nakonec byl zadržen. (28. října 2021) Václav Burian

Fotogalerie
37 fotografií