Výjimečný trest si má Jaromír Š. odpykat ve věznici se zvýšenou ostrahou. „Úmyslně zavraždil Dominika P. po předchozím uvážení a čin spáchal zvlášť trýznivým způsobem v úmyslu zakrýt jiný trestný čin,“ uvedl předseda senátu Tomáš Bouček.  

Jaromír Š. měl podle obžaloby nejprve předloni v září sexuálně zneužít dceru své tehdejší partnerky. „Přiměl ji, aby mu sahala na penis. Požadoval, aby ho nezletilá na penisu rukou dráždila, v dalším případě ji přiměl, aby ho sledovala při masturbaci až do vyvrcholení,“ uvedl státní zástupce Martin Rykl.

Holčičce měl tvrdit, že vše bude jejich společné tajemství, o kterém nesmí nikomu říci. „Využil toho, že byla zvyklá ho jako přítele matky poslouchat a pro svou nezralost vyplývající z jejího nízkého věku se mu nedokázala bránit,“ řekl Rykl.

Holčička si nevymýšlela

U dívenky se v důsledku toho podle znalců rozvinula posttraumatická stresová porucha. „Nebylo zjištěno, že by její výpovědi byly výplodem fantazie, msty, nebo návodem druhou osobou,“ uvedli znalci.

Matka holčičky se s partnerem okamžitě rozešla, vše oznámila policii a zůstala s dětmi bydlet u společného známého Dominika P. Právě z jeho možného svědectví měl mít Jaromír Š. obavy. Mladému muži tak loni začátkem roku odtikávaly poslední minuty života...

Smrtící past

Jaromír Š. ho měl na Mladoboleslavsku naložit do auta, a odvézt na Karlovarsko. Tam měl mladého muže hodit do septiku u domu, kde Jaromír Š. dříve žil. Z jímky se stala odporná smrtící past.

Dominik byl nejspíše omámený chloroformem či jinou těkavou látkou a z pasti uzavřené téměř 50 kg vážícím poklopem, na který dosáhl jen konečky prstů, se neměl šanci dostat.

„Jímku zavřel tak, aby poškozený nemohl utéci a aby prožil fyzické i duševní útrapy plynoucí z postupného utonutí a nemožnosti uniknout ven či přivolat pomoc,“ popsal Rykl. Obžalovaný poté z místa odjel.

Vše natočila kamera

Z Dominikova mobilu pak podle obžaloby odeslal bývalé partnerce zprávu. V té se jako Dominik přiznává k tomu, že dívenku zneužil právě on a že odchází do zahraničí. Když mu žena volala, tvrdil, že, se s kamarádem vůbec neviděl. To ale vyvrátil záznam z palubní kamery odstaveného Dominikova auta. 

„Na záznamu bylo vidět, že před barákem Dominika stojí Mírovo auto. Pak Míra vylezl ven, rozhlédl se doprava i doleva, jestli někdo nejde, a vrátil se zpět, a pak bylo vidět, že do záznamu kamery přichází Míra s Dominikem, kterého drží za ramena. Dominik vrávoral, málem si dal ránu o sloupek,“ popsal kamerový záznam svědek s tím, že Jaromír Š. pak strčil mladíka do vozu, zabouchl a odjel s ním pryč.

Vinu popírá

Obžalovaný se snažil soud přesvědčit, že kamaráda jen odvezl do Karlových Varů, kde měl s někým schůzku. „Když nasedal, byl vysmátý, podlamovaly se mu nohy. Vysadil jsem ho u pomníku Hlinky a odjel pryč. Ptal jsem se, jestli mám na něj počkat, ale on řekl, že ne,“ říkal obžalovaný.  

Jakoukoli vinu na smrti Dominika i zneužití dítěte odmítl. Připustil jen, že si holčička pustila v mobilu porno. „Nic z toho, co je mi kladeno za vinu, jsem nespáchal. Jediné, co jsem s malou probíral, je, jak se jmenují části lidského těla. Na mé přirození partnerčina dcerka nikdy nesahala, projevila přání, to bylo hned po tom videu, ale to jsem jí důrazně řekl, že ne,“ uvedl Jaromír Š s tím, že po prodělaném infarktu předloni v létě má prý problémy s erekcí.

Jaromír Š. s výjimečným trestem 28 let žaláře nesouhlasil, na místě se odvolal. Rozsudek proto není pravomocný. Pozůstalým má navíc zaplatit odškodné přes tři miliony korun.

VIDEO: Jaromír Š. u Krajského soudu v Plzni.