Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Smrt čerpadlářky Jany Š. (†58): Komplic vraha uklouzl po nábojnici

Autor: jad - 
20. ledna 2019
17:40

Expertiza biologických stop! To byla podle všeho ona jistota, kterou získali kriminalisté dvě hodiny před tím, než si v pondělí navečer došli pro Ivana H. (36). Jednoho z pachatelů loupeže na benzince v Miřejovicích, při kterém zemřela pumpařka Jana Š. (†58). Na místě podle MFD zanechal svoji DNA.

Video  Policie zveřejnila video z čerpací stanice Veltrusy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Klátivá chůze Ivana H., která je jasně vidět na záběrech z přepadení zveřejněných policií, možná způsobila jeho osudové uklouznutí. Když kradl kartony cigaret, svezla se mu noha po vystřelené nábojnici.

Když se snažil zabránit pádu, opřel se rukou o prodejní pult a právě podle shodného testu DNA bylo policistům jasné, že právě on byl loni 3. prosince na místě činu.

Odvolal výpověď

Naprostou jistotu získali detektivové minulé pondělí ve čtyři odpoledne a už o dvě hodiny později skončil Ivan H. v poutech. Při výslechu začal vypovídat a jako druhého pachatele, který zároveň na pumpařku vystřelil, označil Davida Š. (32).

Pak ale prý svoji výpověď odvolal, údajně proto, že u ní nebyl přítomen jeho právní zástupce. „Nemohu to potvrdit ani vyvrátit, ani sdělit cokoliv jiného. Můj klient si nepřeje podávat žádné informace,“ řekl advokát Ivana H. David Kojzar.

Policie se ke zveřejněným informacím odmítá vyjadřovat. Vyšetřovatelé obvinili Ivana H. z loupeže. Pokud ho odsoudí, může strávit v kriminále až 10 let.

Prořekl se v hospodě

Dalším důkazem proti Ivanovi H. je fakt, že nedokázal držet jazyk za zuby. Jak už dříve Blesk informoval, v hospodě se podřekl, že z kořisti, který z benzinky muži odnesli, dostal pouhé dvě tisícovky. Pachatelé přitom na pumpě uloupili 10 000 Kč v hotovosti a cigarety za další tři tisíce.

Spoléhá na nižší trest?

Před soudem, který 17. ledna poslal vyučeného zedníka Ivana H. do vazby, muž znovu vypovídal. Zřejmě si spočítal, že když bude spolupracovat, vynese mu to nižší trest. „Statut spolupracujícího obviněného ale nemá,“ potvrdil státní zástupce Tomáš Milec.

Policie: Vrahem je David Š.

Z vraždy čerpadlářky obvinili kriminalisté Davida Š. Ten ale popírá nejen vinu, ale i svoji přítomnost na místě činu. Také on sedí ve vazbě.

vvogh.t ( 22. ledna 2019 01:10 )

Zavřete je do kriminálu i s těma co je takhle vychovali.

Jana40 ( 20. ledna 2019 22:02 )

Proste hnusny fetky...

b.o.y ( 20. ledna 2019 19:19 )

On ji měl jenom na pravé ruce. Opřel se levou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání