Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

David, podezřelý z vraždy čerpadlářky Jany: Odmítl práci za málo peněz a bydlel v chatce

Autor: dce - 
17. ledna 2019
19:08

Přepadení benzínky v Nelahozevsi má konečně dva podezřelé pachatele. Ivan H. (26) a David Š. (32) skončili ve čtvrtek ve vazbě, mladší z nich je obviněný z loupeže, starší z vraždy čerpadlářky Jany (†58). Právě Davidovi blízcí médiím prozradili, jaký ve skutečnosti byl.

Z benzínky, kde zahynula čerpadlářka Jana, si dvojice pachatelů odnesla jen deset tisíc korun a cigarety asi za tři tisíce. Nejsou to žádní svatoušci - oba měli v minulosti pletky se zákonem a taky celou řadu dluhů. Právě násilím chtěli svoje problémy asi řešit.

Odsouzen za vykrádačky aut

David Š. byl již v minulosti souzen za vykrádačky aut. Podle Práva za to dostal v roce 2008 tři roky ve vězení a čtyřletý zákaz řízení. O pět let později stanul kvůli podobným věcem před soudem znovu. Spolu se svým bratrem dostal podmínku. „Otec seděl, ale nejen on. Tam měli problémy se zákonem snad všichni chlapi,“ řekla MF Dnes žena ze sídliště, kde vyrůstal. Prodavačka z Kralup deníku Aha pověděla něco podobného. "Znám oba (Davida s Ivanem, pozn. red.) od malička. David je známá firma, má za sebou trestní minulost stejně jako bratr a otec. Mají to asi v rodině."

V poslední době se mu podle všeho ale moc nevedlo - byl už delší dobu nezaměstnaný, a dokonce odmítl i nabízenou práci v řeznictví ve Veltrusích. "Plat se mu zdál malý, tak jsme se nedomluvili," prozradil majitel řeznictví. "Přišel s přítelkyní, tu jsme zaměstnali jako prodavačku, slušná holka, pracovala, nebyly s ní žádné problémy. I s ním to vypadalo, že se domluvíme. Říkal, že je řidič, nabízel jsem mu, že by mohl vozit zboží dodávkou, ale on to nevzal."

Vyhodili je z bytu

Pár skončil v létě na ulici, a tak se nastěhovali do chatky v autokempu ve Veltrusích. „Pronajali si chatku a nastěhovali se. Trochu nás překvapilo, že si sem přivezli spoustu nábytku. Vysvětlovali, že je prý vyhodili z bytu,“ prohlásil majitel. Nájem za ně na měsíc dopředu zaplatil Davidův otec. Dvojice se ale na konci srpna odstěhovala do rekreačního areálu u jezera ve Vojkovicích. Tehdy už byla Davidova partnerka Tereza těhotná...

Davida právě tam v pondělí večer překvapila zásahovka, považovali ho za nebezpečného i kvůli nelegálně držené zbrani. Mladíka, který je podezřelý z vraždy čerpadlářky, poslal soud do vazby. Hrozí mu 15 až 20 let, případně výjimečný trest.

Ruth ( 17. ledna 2019 21:53 )

Děkuji za odpověď

HledacPravdy ( 17. ledna 2019 21:32 )

Jo, takovej feťák, to je sexuální partie par excellance. Tam nikdy nevíš, jestli chytneš žloutenku, AIDS nebo dalších 100 neznámých nemocí.. Já bych ho radši ani netloukl, abych se nějak nenakazil z krve.

kratkespojeni ( 17. ledna 2019 21:17 )

"chlapci" mají další big problém.Paradoxem je,že pumpa v Červen= Lhotě kamery nemá a čerpadlářce se nic nestalo,v Nelahozevsi kamery jsou a ..... https://www.novinky.cz/krimi/491614-sest-kilometru-od-nelahozevsi-prepadli-jinou-pumpu-lupi ci-jsou-na-uteku.html

Ruth ( 17. ledna 2019 20:50 )

Proč zase není povolena diskuse v případu party romských spratků, kteří hodili nebohého psa do zazděného sklepa, kde by krutě umíral hladem a žízní.? Aha vlastně, že se vůbec ptám, byla by to diskriminace. Je nad slunce jasné, že by slušní lidé tento zrůdný čin odsoudili, a to si nesmí dovolit, že? Ach ta falešná korektnost .. Je mi z toho špatně. Děkuji všímavé a hodné paní a strážníkům, kteří ho zachránili!!!!

pe17 ( 17. ledna 2019 20:00 )

nevím proč pořád zdůrazňujete,že jeho partnerka je těhotná?koho to zajímá?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání