Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Temná minulost komplice údajného vraha pumpařky Jany: Dluh, drogy, přítelkyně ve vězení

Autor: dce - 
18. ledna 2019
05:01

Přepadení benzínky v Nelahozevsi šokovalo začátkem loňského prosince celé Česko. Po více jak měsíci se policii podařilo zatknout dva podezřelé. Podle nich to nejsou žádní svatoušci - v rejstříku trestů už mají několik záznamů. O Ivanovi H. (26) se jeho kamarádka vyjádřila jako o hodném klukovi, prozradila ale, že bral i tvrdé drogy...

Rozhodně nemají bezproblémovou minulost. David Š. (32) a Ivan H. (26) ještě před přepadením benzínky v Nelahozevsi nežili spořádaným životem. Mladší z dvojice byl v pondělí zadržen jako první, svého komplice měl udat, protože mu z lupu dal pouhé dva tisíce. Právě Ivana policie nakonec obvinila jen z loupeže, za kterou mu hrozí dva roky až deset let ve vězení.

Dluhy a drogy

V úterý - den po zatčení - se Ivanovy další problémy navíc řešily u jiného soudu. "Tato osoba byla žalována pro nezaplacení částky ne vyšší než řádově v tisícovkách korun," uvedl FTV Prima mluvčí Okresního soudu v Mělníku Jindřich Špergl.

"Jako malý byl hodný. A z mého pohledu i později. Ale na základní škole měl v oblibě záškoláctví a byl drzý na učitelky. S tím, že měl Ivan problémy se zákonem, nic nevím. Jako kamaráda jsme ho měli rádi," řekla TN.cz žena, která obviněného muže znala od dětství.  "Je to víceméně hodný člověk, hlavně na ženy. Pořád nedokážu pochopit, že se stalo to, co se stalo."

Potvrdila i předchozí zprávy o drogách. "Marihuana, později jistě i něco tvrdého. Nevím ale, co konkrétně." Podobně o něm mluví i sousedé z ubytovny v Kralupech, kde Ivan bydlel asi jeden týden v prosinci. „Denně jsem ho tu potkávala. Věděla jsem, že má problémy s drogami, ale nepřipadal mi jako grázl,“ řekla MF Dnes sousedka. 

"Byl to hodný kluk, než se zapletl s drogami. Viděla jsem ho naposledy před dvěma týdny a tehdy mi blesklo hlavou, že už znovu na něčem frčí, ačkoliv sám poslední dobou říkal, že už je čistý," prozradila Ivanova kamarádka Martina. " „Ivana znám moc dobře, s jeho tátou se kamarádil můj syn, byli spolu dokonce na dovolené. Do Ivana bych to neřekla, ale jeho máma pracovala tam, kde teď já, a vloni neodevzdala tržbu asi šest tisíc," řekla deníku Aha! sousedka.

Přítelkyně ve vězení

Drogám údajně propadla i jeho přítelkyně Barbora. "Je to takový sociální typ, pořád chce někomu pomáhat, i feťákům, a nakonec do toho spadla také," prohlásila místní žena, která má dívku znát od dětství. "Byla i ve vězení, nejspíš za krádeže, všichni jsme si říkali, že by jí to mohlo pomoct, ale to nikdy nevíte..."

Video  Policie zveřejnila video z čerpací stanice Veltrusy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

kuromrd ( 18. ledna 2019 15:09 )

měl by sis dodělat základku ty debile

flora ( 18. ledna 2019 15:07 )

Nijak to nesouvisí. Ale Rave se tím uklidní a nemusí si zatěžovat ledviny a játra těmi prášky, co má předepsané od psychiatra Takže dá se říct, že dbá na své zdraví a navíc šetří výdaje na zdravotnictví . Alespoň zbyde víc na léčbu hodnejch kluků z Kralup

kuromrd ( 18. ledna 2019 15:03 )

od malička? no tak to je pak potřeba strčit do lochu jeho rodinu

Rave ( 18. ledna 2019 13:59 )

Nejde jenom samozřejmě o Havla..je tam celá řada spolur.o.z.m.r.d.a.v.a.c.u republiky. Klausem počínaje a Zemanem konče,ikdyž musím připustit,že Zeman má jediný potvrzení od hlavy mafie,že je neúplatný. Nicméně i za jeho premierování se děly nepřístojné věci.Samozřejmě plno věcí nemohl ovlivnit,nicméně nedokázal se tomu jako premiér postavit. Dokonce i v OKD kauze jsou jeho kumpáni namočení.Na druhou stranu,kdyby se Havel víc staral a vykonávání své funkce směrem k národu,než jako zahraničněpolitická loutka,nemuselo k tak významné devastaci, zejména právního státu,vůbec dojít. Jediný Havel z polistopadových figurek, mohl dostat národ zpátky do ulic. Čím více lpěl jako Husák na funkci prezidenta,tím více byl pro národ trapnější.Samozřejmě jsou tady dneska lidé,kteří mají trošičku vymytý mozek prohavlovskou propagandou, ale takový tu byli i v padesátých letech a věřili vizi komunismu. O tom jaký to bude bordel,nikdo nemohl mít ani tušení...No tušení možná jo )

Citronovazmrzlina ( 18. ledna 2019 11:51 )

Smrt za smrt... V kriminále mezi svýma mu bude akorát fajn!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání