Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Údajný vrah pumpařky Jany žil s těhotnou přítelkyní! Policie dopadla dva podezřelé

Aktualizováno -
15. ledna 2019
18:20
Autor: chal, yks, ČTK - 
15. ledna 2019
15:54

Policisté v úterý oznámili, že zadrželi dva podezřelé z prosincové vraždy čerpadlářky Jany Š. (†58). Oba zadržení jsou muži, jde o D.Š. (30) a I.H. Přítelkyně prvního jmenovaného na sociální síti sdělila, že s ním čeká dítě.

Podle Práva je jedním ze zadržených asi 30letý D. Š., který žije s partnerkou několik měsíců v řadovém domku ve Vojkovicích. Od místa vraždy tak údajný pachatel bydlel jen několik kilometrů. Po tragédii údajně na několik dní zmizel. Policie nyní vyslýchá jeho nejbližší.

Dva podezřelí z vraždy čerpadlářky Jany Š. (†58) byli zadrženi v pondělí kolem desáté v noci. K jednomu zatčení došlo v Kralupech nad Vltavou, ke druhému ve Vojkovicích. Bližší informace k případu policisté poskytnou na středeční tiskové konferenci.

Podle informací serveru TN.cz je druhým údajným pachatelem I.H., kterého policisté zatkli v Kralupech nad Vltavou. Oba podezřelí mají mít bohatou kriminální minulost. V úterý policisté oba muže vyslýchali.

Partnerka D. Š. přitom na svém profilu na sociální síti před časem oznámila, že je s údajným pachatelem těhotná. „Konečně,“ napsala k fotografii z ultrazvuku. Potvrdí-li se vina zadržených, hrozí jim trest 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Video  Policie zveřejnila video z čerpací stanice Veltrusy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

K benzince mohl dojít pěšky

Policisté muže odvedli z bytu v rekreačním areálu u bývalé pískovny, vyhledávaného místa ke koupání. V úterý odpoledne před objektem bez dokončené fasády, kde je desítka bytových jednotek, stálo policejní vozidlo. Policisté z něj několikrát krátce vystoupili, jinak byl na místě absolutní klid.

„My jsme nikdy jako obec nevnímali to, že by tam bydlel kdokoliv a že by tam mohly být nějaké problémy,“ řekla ČTK starostka Jana Koberová. Podle starostky v lokalitě bydlí lidé, kteří nejsou v obci hlášeni k trvalému pobytu a s obcí přímo nemusejí vůbec přijít do styku.

Areál vzniká postupně už několik let, vedení obce jednalo vždy s majitelem, který má na úpravy potřebná povolení. Od obce je areál vzdálený stovky metrů, od přepadené benzinové stanice zhruba šest kilometrů, tedy i v pěší dostupnosti.

Na útěku od začátku prosince

K ozbrojenému přepadení došlo na čerpací stanici v Nelahozevsi 3. prosince v noci. Přesně ve 2:26 podle kamerových záznamů vtrhli dva lupiči na benzinku a jeden z nich bez váhání skrze dveře zastřelil pumpařku Janu Š. (†58). Lupiči si odnesli zhruba deset tisíc korun a dva kartony cigaret.

Nemilosrdnost střelce českou veřejností otřásla. Vrah nedal Janě Š. šanci, zastřelil ji, i když se nijak nebránila a podle všeho se jen snažila schovat.

Policie při pátrání postupně uvolňovala další záznamy z kamer, podle kterých se snažila mimo jiné určit, zda čin spáchali dva muži, nebo smíšený pár. Spekulace, zda druhý lupič byla žena, vyvolal zvláštní způsob chůze jedné z osob zachycených na kamerách. Kriminalisté postupně prověřovali stovky poznatků a svědectví.

Byli jste svědky zadržení údajných pachatelů? Víte o nich více informací? Napište nám na tip@blesk.cz!

jasnovidec01 ( 20. června 2019 12:47 )

proč je ticho po pěšině o vrazích pumpařky ?co se stalo s případem ?

slepik ( 16. ledna 2019 19:56 )

Nedovolit rozmnožovat, všechny popravit, pakáž jedna!!!

smeagol ( 16. ledna 2019 04:40 )

Doufam, ze toho, co cerpadlarku popravil, dodelaji spoluvezni v base.

Pohybovenadany ( 16. ledna 2019 04:25 )

Souhlasím s Pohybem ...

Plesk ( 16. ledna 2019 03:04 )

Markus Hermann Ty jsi totální vypatlanec.Dej si pár facek,blbe a probet se!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání