Podivná rázná chůze mladíka s červeným batohem na zádech dala tušit, že klid v hlavě rozhodně nemá. Náhle se zákeřně vrhl na oběti. První na ráně byli vnuk a jeho babička. Muž do nich vrazil, seniorka spadla až do tramvajového kolejiště! Tramvaj odjela jen chvíli předtím…

„Zraněná žena byla předána zdravotníkům,“ řekla policistka Eva Michalíková.

Video
Video se připravuje ...

Mladík (20) v Ostravě brutálně útočil na lidi, srážel je k zemi. 

Šílený chlap však ještě neměl dost. V mezipatře mostu strčil do muže (73), kterého od pádu na zem zachránila stěna. Pod ním pak na autobusové zastávce poslal zezadu ženu (53) na chodník obličejem napřed! Útočník se poté vytratil, ale ne nadlouho.

„Asi 30 minut od oznámení byl podezřelý zadržen,“ dodala policistka Michalíková. Policistům nadýchal 2 promile.

Pachatel: Měl jsem nervy!

Na služebně svým motivem mladík šokoval. „Prostě jsem měl nervy,“ řekl. Nakonec překvapivě vyjádřil lítost. Těžko říct, nakolik upřímnou.

„Napadeným se omlouvám,“ dodal. Vzápětí byl obviněn z pokusu o těžké ublížení na zdraví, za což mu hrozí až 10 let za mřížemi. Na soud si počká ve vazební věznici.

Díky za pomoc

Nejděsivěji vypadaly pády obou žen, jak seniorky nahoře na mostech u tramvají, tak ženy dole pod mosty u autobusů. Policisté děkují svědkům. „Chtěli bychom poděkovat duchapřítomným lidem, kteří okamžitě reagovali a přispěchali ženám na pomoc,“ uvedla Eva Michalíková.

Všichni napadení, včetně seniorky, naštěstí vyvázli jen s lehčími zraněními a budou v pořádku.