„Zatímco loni v dubnu se musela ulice 1. máje kvůli opravě skřečoňského mostu uzavřít na tři týdny úplně, letošní rekonstrukce jejího povrchu si vyžádá pouze částečné omezení. Stavební firma bude pracovat vždy jen v jednom pruhu a na maximálně padesátimetrovém úseku, který se bude posouvat,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Pavel Vavrečka.

Frézování a pokládka nového povrchu začne 1. dubna a potrvá zhruba měsíc. Náklady budou 5,5 milionu korun.

Nový chodník

Na obměnu povrchu silnice naváže výstavba chodníku v úseku mezi Polní a Úvozní ulicí. Město tam kvůli větší bezpečnosti chodců vybuduje po pravé straně silnice ve směru na Dolní Lutyni pěší komunikaci.

Dosud se museli lidé pohybovat po krajnici, což je při enormním provozu velmi riskantní. Investujeme proto přes dva miliony korun do stavby chodníku. Technika se bude pohybovat v silničním pásmu, proto je nutné v místě stavby zúžit provoz do jednoho pruhu a dopravu řídit kyvadlově,“ uvedl místostarosta Lumír Macura (SOCDEM).

Chodník ze zámkové dlažby bude 250 metrů dlouhý a 1,5 metru širokýa hotový by měl být o letních prázdninách.

Silnice I/67 je výpadovkou na Karvinou a denně jí projede přes 10 tisíc vozidel. Během obou stavebních akcí proto řidiči musí počítat s pomalejším průjezdem, především v době ranní a odpolední špičky.

VIDEO: Rekonstrukce ostravského Oblouku za 100 milionů na časosběrném videu.

Video
Video se připravuje ...

Rekonstrukce ostravského Oblouku za 100 milionů na časosběrném videu. Ostrava