Zajistit dětem program na celé letní prázdniny, když nemohou vypomoct prarodiče, stojí poměrně dost úsilí, ale i peněz. V posledních letech se staly velice oblíbené takzvané příměstské tábory, kde mají děti zajištěný program po celý den, ale večer se vrací domů. Takové programy, ale samozřejmě i klasické pobytové tábory, nejčastěji nabízí Domy dětí a mládeže (DDM) v jednotlivých městských částech. A není žádnou výjimkou, že řada termínů je už nyní obsazená.

Například DDM v Praze 6 nabízí o letních prázdninách přes 30 různých možností, ze kterých si děti mohou vybrat, jak stráví část léta. V nabídce jsou sportovní tábory, výtvarné, ale děti se mohou věnovat třeba i programování. Na příměstský tábor s MiniScriptem, který proběhne v červenci, zbývá už jen 7 volných míst, další varianty jsou beznadějně plné a to dokonce přesto, že nejsou známá přesná data.

Podobnou zkušenost mají i na Praze 8, kde registrace na letní tábory spustili už 25. ledna v 10 hodin dopoledne. „Vyprodání proběhlo u některých táborů v řádu minut, nebo nejdéle prvních hodin. Šestnáct táborů je plně obsazených s frontou čekajících náhradníků. Patnáct táborů má ještě volná místa,“ uvedla í Marie Píchová z DDM Spirála s tím, že největší zájem o tábor Tanečně sportovní léto nebo o letní tábor v Chorvatsku.

Obrovský zájem potvrzují i na Praze 4. „U velmi oblíbených táborů pro naše předškoláky evidujeme rychlost zápisů/obsazení kapacity v řádu pouhých minut. Je to vizitka dobré práce celého předškolního oddělení. Velmi rychlé naplnění kapacity je známkou kvality lektorů i u našich modelářských i lezeckých táborů a zahraničních soustředění,“ říká Ivan Čermák z DDM Hobby centrum.

Na Praze 3 čekají se spuštěním přihlášek, až skončí jarní prázdniny. „Nabídku budeme zveřejňovat 16. února 2024, zápisy se spustí 18. února 2024 ve 20:00 hodin. Kapacitu máme podobnou jako v loňském roce a opět očekáváme velký zájem o veškeré letní aktivity,“ uvedla ředitelka DDM Ulita Kateřina Jarošová s tím, že očekává, podobně jako loni, že nejoblíbenější tábory se obsadí během několika minut po zveřejnění. Pokud tedy ještě vaše děti nemají plány na léto, je nejvyšší čas, se po nějakém tom táboru poohlédnout.

Video
Video se připravuje ...

Chcete navštívit dítě na táboře? Raději ne, říká odborník Blesk TV

Fotogalerie
8 fotografií