„Jedna z cestujících, mladá žena, má poraněnou kyčel, další mladík se zranil lehce. Oba jsme převezli na brněnské kliniky,“ řekla záchranářka Hedvika Kropáčková. Další dva cestující ošetřili lékaři na místě nehody. V tramvajích v ranní špičce cestovalo zhruba 200 lidí.

Později ale informaci upřesnila, že zraněných bude nakonec mnohem více, než předpokládali záchranáři i dopravní podnik. „U nemocnice u sv. Anny je velké množství lidí s lehčími zraněními, kteří nečekali na ošetření od záchranářů. Využili toho, že se nemocnice nachází v blízkosti nehody a do nemocnice zamířili po vlastní ose," uvedla Kropáčková.

„V souvislosti s nehodou jsme ošetřili deset pacientů. Jednalo se o lehká poranění typu oděrky a pohmožděniny. Je možné, že číslo není konečné,“ potvrdila mluvčí nemocnice u sv. Anny.
Video
Video se připravuje ...

V Křížové ulici v Brně se srazily dvě tramvaje. Záchranáři ošetřili pět zraněných, mnoho dalších vyhledalo pomoc v nedalekých nemocnicích samo Jiří Nováček

„Při cestě do centra Brna narazila tramvaj linky 6 do soupravy linky 2,“ řekl Blesk.cz dopravní ředitel DPMB Jan Seitl. „Zatím nevíme proč, studujeme záznamové zařízení,“ dodal. Nehoda se stala krátce před půl devátou.

Zhruba půl hodiny byly omezeny tramvajové linky 2, 5, 6 a autobusové  44, 82 a 84.

Dědečka na kole řidič přehlédl

Aby toho nebylo málo, několik desítek minut předtím srazila tramvaj cyklistu (80). Senior utrpěl středně těžká zranění, se kterými jej sanitka převezla do nemocnice.

„Řidič tramvaje jedoucí po vedlejší silnici zřejmě nedopatřením přehlédl cyklistu, jenž do křižovatky Rooseveltovy ulice a silnice vedoucí přes Moravské náměstí vjížděl po hlavní komunikaci,“ řekl policista Pavel Vala. Středně těžce zraněný senior zůstal ležet na zemi vedle tramvajové soupravy.

Tramvaj vykolejila

Nedaleko zastávky Životského došlo ke třetí pondělní nehodě tramvají. Jedna ze souprav vykolejila, nehoda se obešla bez zranění. „Vykolejil přední podvozek tramvajové linky číslo 12, je to bez zranění a bez očividných velkých škod. Není ani narušen provoz tramvajových linek 8, 10 a 12, protože mezi zastávkami Životského a Gajgošova je možno projet přes smyčku,“ řekl již unavený ředitel dopravního podniku Jan Seitl a dodal:

„Zatím nevíme, co bylo příčinou vykolejení. Až poté, co dostaneme soupravu na koleje, zjistíme, jestli na nich něco neleželo.“

VIDEO: Loni v dubnu se v centru Brna srazil trolejbus s tramvají.

Fotogalerie
23 fotografií