Žena se přes internet seznámila s "námořníkem", se kterým si téměř rok dopisovala. Když přeskočila jiskra, podvodník ji měl poslat balík z Austrálie a přislíbil, že brzy přicestuje i on osobně.

„Zamilovaná žena všemu věřila a posílala peníze na složité a komplikované doručení zásilky. Zatím se nedočkala balíčku a ani milovaného muže," uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Celkově naposílala do neznáma závratných 1,7 milionu korun.

Získají si důvěru

Také předchozí případy z jižní Moravy nesou podobný podvodnický rukopis. Jsou podle kriminalistů postaveny na modelu získání důvěry často pod záminkou společné budoucnosti. Podvodníci využili například legendy o španělském lékaři, který je nyní na Ukrajině na misi, či že jsou američtí vojáci.

Začátkem října informovala policie o případu ženy (67) z Vyškovska. Domnělému americkému vojákovi naposílala za měsíc a půl známosti přes internet více než 750 tisíc korun. Jiná žena (68) přišla při virtuálním románku s údajným vdovcem z USA v přepočtu o 1,6 milionu korun.

Varování policie

Policie opakovaně nabádá převážně ženy, které kontaktují různí zahraniční nápadníci se žádostí o přátelství, aby byly obezřetné. Nemají například posílat svému  „virtuálnímu příteli" žádné peníze, důvěrné informace či osobní údaje včetně kopií dokladů.

VIDEO: Dvojice zlodějů okradla neslyšící stařenku.

Video
Video se připravuje ...

Dvojice neslyšících zlodějů okradla neslyšící seniorku o životní úspory. Policie ČR