„Žena si prostřednictvím různých aplikací elektronické komunikace dopisovala s mužem, který se jí představil jako John. Už po dvou týdnech známosti zaplatila za pro ni doručovanou zásilku skoro osmdesát tisíc korun. Zásilka ale dodnes nedorazila. Seznámili se přitom již v polovině loňského roku,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

To přesto ženu neodradilo a dál se těšila na vdavky. Johnovi pravidelně doplňovala stav jeho konta. „Celkem neznámému muži, s nímž stále udržuje komunikaci, poslala více než pětatřicet tisíc dolarů (asi 820 tisíc korun – pozn. red.). Jediné, čeho se zatím od svého ctitele dočkala, je zlatý prstýnek,“ upřesnil mluvčí policie. Policisté nyní po podvodníkovi údajně ze Skotska pátrají.

Ženy nalétnou generálů i hercům

Tento případ přitom není ani zdaleka ojedinělý. S ženami, které jakoby zapomínaly používat mozek, se doslova roztrhl pytel. Letos v červnu poslala žena (67) z Brněnska údajnému americkému herci téměř dva miliony korun. V březnu letošního roku poslala žena (37) z Brněnska údajnému herci Rami Malekovi 175 tisíc korun za příslib, že herec za ní přijede do České republiky.

Další vdavekchtivá žena z Ivančicka (32) poslala v lednu letošního roku údajnému americkému veteránovi z války v Iráku 175 tisíc korun. Rekordní dva miliony psolala žena z Břeclavska (43) údajnému lodnímu inženýrovi. Podobných případů je přitom mnoho.

VIDEO: Někdy je tomu i naopak. Podvedení jsou na internetu od žen i muži, jde ale o vzácné případy.

Video
Video se připravuje ...

Jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb komentuje případ dopadené internetové podvodnice Zdeněk Matyáš