„Postup obecných soudů byl v souladu s procesními předpisy a jejich rozhodnutí jsou řádně a dostatečně odůvodněna,“ stojí v usnesení Ústavního soudu.

K brutální dvojnásobné vraždě, která otřásla Břeclaví, došlo předloni v srpnu v rodinném domku. Tam se v noci vydal Štaubert krást. Jenže majitel ho přistihl. Štaubert na něj zaútočil. Zasadil stařečkovi desítky bodných a sečných ran. Stejně dopadla i žena, která se seniorem v domě žila. Obličeje obětí prý vypadaly, jako by je někdo hodil do drtiče!

Mrtvoly ležely vedle mě

„Byl jsem tam, ale hned jak jsem vešel, dostal jsem ránu do hlavy, a pak když jsem se probudil, ležely už vedle mne dvě mrtvoly,“ vysvětloval soudu Štaubert svou přítomnost v cizím domě a snažil se svalit vinu na smyšleného pachatele...

Video
Video se připravuje ...

Za dvojnásobnou vraždu dostal od Krajského soudu v Brně 30 let vězení Hynek Zdeněk

Této verzi neuvěřili soudci v Brně, ani Olomouci. Vyvracela ji i Štaubertova manželka. „Vrátil se v noci domů. Byl od krve a přinesl hodiny, kytaru, šperky, nůž, sekeru a tři tisíce korun. Své věci hned začal pálit. Řekl, že zabil nějakého muže a pak i ženu, aby proti němu nemohla svědčit,“ uvedla u soudu.

Odvolával se na děti a nemoc

Štaubert u nejvyšší instance neuspěl ani s námitkami k výši uloženého trestu. Třicet let vězení je po doživotí nejpřísnější trest, jaký lze v Česku uložit. Poukazoval na to, že je otcem více dětí a má zdravotní problémy.

Fotogalerie
11 fotografií