Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) ČTK řekl, že evakuace se odhadem dotkne zhruba jednoho tisíce lidí. „Prosím všechny dotčené o pochopení k provádění preventivních bezpečnostních opatření,“ uvedl Hašek. Policie později údaj upřesnila s tím, že nedobrovolný odchod se dotkl jen 200 osob. "Týkalo se to především obyvatel bytového domu. Naopak obchodního centra Kaufland jen okrajově," konstatoval policejní mluvčí Pavel Šváb. Podle informací Blesku museli uzavřenou oblast opustit i návštěvníci dětského herního centra.

Pyrotechnik nechal pumu odvézt 

Podle Švába pyrotechnik Policejního prezídia po obhlídce místa nálezu rozhodl o převozu bomby na bezpečné místo k likvidaci. "Lidé se mohli vrátit domů zhruba po hodině. Bezpečnostní opatření skončila v 16.15," řekl mluvčí.

K nálezu policisté přivolali také hasiče, kteří přistavili vůz s cisternou. „Policie si od nás cisternu z preventivních důvodů vyžádala,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Odkloněné linky městské dopravy se podle mluvčí Dopravního podniku města Brna Barbory Lukšové vrátily na pravidelné trasy už o půl čtvrté. Ve stejné době obnovily provoz mezi stanicemi Brno-Slatina a Šlapanice také České dráhy.