Do dražby ji věnoval trenér David Kotyza (54), který koučoval snad všechny elitní české tenistky. „Je nejcennějším kouskem z celé mojí sbírky. Když ale může posloužit maličkým, postiženým válkou, neváhal jsem,“ svěřil se Blesku kouč.

Machů, který se se sportovci osobně zná či přátelí, bude ovšem licitovat pro dobrou věc i další originální skvosty s příběhem. „Střeleckou vestu a čepici z Tokia do aukce věnovali olympijští vítězové ve střelbě Jiří Lipták (39) a David Kostelecký (46), podepsaný dres z olympiády v Aténách poskytla mistryně světa a bronzová olympijská medailistka v trojskoku Šárka Kašpárková (50). Dres přidal i hokejový mistr světa Petr Hubáček (42),“ vypočítal alepoň některé z dvou desítek sportovních trofejí Machů.

Dres slavného spurtéra i sexy volejbalistky

Unikátem je i podepsaný týmový dres vítěze závěrečné etapy Tour de France Jána Svorady, startovní čísla biatlonistů Gábiny Soukalové Veroniky Vítkové, Ondřeje Moravce.

VIDEO: Studenti Masarykovy univerzity původem z Ruska a Běloruska natočili video, kde odsoudili válku.

Video
Video se připravuje ...

Studenti Masarykovy univerzity původem z Ruska a Běloruska natočili video, kde odsoudili válku. MU Brno

Kapitánský reprezentační dres dal volejbalista Ivo Dubš, jeho kolegyně, mistryně Evropy Soňa Nováková, poskytla svoji soupravičku z beach volejbalu.

Dobročinná elektronická dražba je zdarma

Přihazovat lze na profesionálním dražebním webu ZDE  Plánované ukončení aukce  je 13. dubna ve 13 hodin.  Celý výtěžek jde na pomoc ukrajinským dětem. Zájemcům o dobročinnost je odpuštěna kauce, přístup do dražeb je proto bezplatný.

21:22
28. 4. 2024

Americká Sněmovna reprezentantů a po něm senát nedávno schválily balíček pomoci pro Ukrajinu, na který se dlouho čekalo. Zpoždění kritizovalo mnoho státníků, včetně Volodymyra Zelenského, Jense Stoltenberga či Joea Bidena. O co všechno Ukrajina během těchto kritických měsíců, kdy čekala na americkou pomoc, přišla? O území, energetickou infrastrukturu i lidské životy. Celý článek čtěte ZDE.

21:09
28. 4. 2024

Jevhenija Vološčuková a Oleksij Pergamenščuk v Kyjevě malují drony pro ukrajinské vojáky. Vyzdobili jich už desítky, namalovali je v tradičním ukrajinském stylu zvaném Petrykivka a poslali je armádě.

20:12
28. 4. 2024

Ukrajina a Spojené státy vedou jednání o dvoustranné bezpečnostní dohodě, řekl dnes ve svém pravidelném večerním videoposelství ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Cílem podle něj je, aby šlo o „nejsilnější“ z dohod, které Kyjev v posledních měsících uzavřel se svými spojenci. Informovala o tom dnes agentura DPA.

„Již pracujeme na konkrétním textu,“ řekl Zelenskyj. „Pracujeme také na vymezení konkrétní výše podpory pro letošní rok a pro příštích deset let,“ dodal s tím, že jde o vojenskou, finanční a politickou podporu a rovněž podporu společné výroby zbraní.

Zelenskyj neupřesnil, kdy by mohla být dohoda mezi Kyjevem a Washingtonem podepsána. Řekl však, že má být „příkladná“ a bude „odrážet sílu amerického vedení“.

Kompletní online
Fotogalerie
111 fotografií