Do dražby ji věnoval trenér David Kotyza (54), který koučoval snad všechny elitní české tenistky. „Je nejcennějším kouskem z celé mojí sbírky. Když ale může posloužit maličkým, postiženým válkou, neváhal jsem,“ svěřil se Blesku kouč.

Machů, který se se sportovci osobně zná či přátelí, bude ovšem licitovat pro dobrou věc i další originální skvosty s příběhem. „Střeleckou vestu a čepici z Tokia do aukce věnovali olympijští vítězové ve střelbě Jiří Lipták (39) a David Kostelecký (46), podepsaný dres z olympiády v Aténách poskytla mistryně světa a bronzová olympijská medailistka v trojskoku Šárka Kašpárková (50). Dres přidal i hokejový mistr světa Petr Hubáček (42),“ vypočítal alepoň některé z dvou desítek sportovních trofejí Machů.

Dres slavného spurtéra i sexy volejbalistky

Unikátem je i podepsaný týmový dres vítěze závěrečné etapy Tour de France Jána Svorady, startovní čísla biatlonistů Gábiny Soukalové Veroniky Vítkové, Ondřeje Moravce.

VIDEO: Studenti Masarykovy univerzity původem z Ruska a Běloruska natočili video, kde odsoudili válku.

Video
Video se připravuje ...

Studenti Masarykovy univerzity původem z Ruska a Běloruska natočili video, kde odsoudili válku. MU Brno

Kapitánský reprezentační dres dal volejbalista Ivo Dubš, jeho kolegyně, mistryně Evropy Soňa Nováková, poskytla svoji soupravičku z beach volejbalu.

Dobročinná elektronická dražba je zdarma

Přihazovat lze na profesionálním dražebním webu ZDE  Plánované ukončení aukce  je 13. dubna ve 13 hodin.  Celý výtěžek jde na pomoc ukrajinským dětem. Zájemcům o dobročinnost je odpuštěna kauce, přístup do dražeb je proto bezplatný.

8:18
30. 3. 2024

Příjmy ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho rodiny v loňském roce činily 12,4 milionu hřiven (7,4 milionu Kč). Více než polovina jsou příjmy z prodeje státních dluhopisů, rodina vydělala i na pronájmech svých bytů, vyplývá z údajů zveřejněných na stránkách prezidenta. Příjmy rodiny se po předloňském propadu vrátily na předválečnou úroveň, píše agentura Ukrinform.

„Příjmy rodiny Volodymyra Zelenského v roce 2023 tvořily především platy, bankovní úroky a příjmy z pronájmu nemovitostí. Celkem tato částka činila 4,967.036 hřiven,“ (téměř tři miliony korun), uvedl Zelenskyj ve svém prohlášení o majetku, příjmech, výdajích a finančních závazcích. „Ke zvýšení příjmů oproti předchozímu roku došlo v důsledku obnovení plateb nájemného.“

7:40
30. 3. 2024

Ruské síly dnes v noci opět útočily na ukrajinskou energetickou infrastrukturu na jihu a jihovýchodě země. Akce trvala přes tři hodiny, uvedly dnes ráno ukrajinské úřady na platformě Telegram. Ukrajinské letectvo zničilo devět z 12 dronů Šáhed 136/131 v Dněpropetrovské, Oděské, Chersonské a Poltavské oblasti.

Na Doněckou oblast na jihovýchodě Ukrajiny dnes v noci letěly čtyři protiletadlové řízené střely S-300/S-400 a bezpilotní letouny, které vzlétly z okupovaného Krymu. V Dněpropetrovské oblasti podle armády úlomky sestřeleného dronu dopadly na obilné silo, kde způsobily požár. Ten se však rychle podařilo uhasit a celkové škody jsou minimální. Nebyly hlášeny ani žádné oběti na životech.

7:00
30. 3. 2024

Pokud Ukrajina neobdrží slíbenou americkou vojenskou pomoc, kterou blokují spory v Kongresu, budou ukrajinské síly muset začít po malých krůčcích ustupovat. Kyjev ovšem hledá cesty, jak takovému scénáři zabránit. V dnes publikovaném rozhovoru s americkým listem The Washington Post (WP) to uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

„Pokud nebudeme mít americkou podporu, bude to znamenat, že nemáme protivzdušnou obranu, žádné rakety Patriot, rušičky pro elektronický boj, dělostřelecké granáty ráže 155 milimetrů,“ řekl WP. „Znamenalo by to, že se budeme vracet, ustupovat, krok za krokem, po malých krůčcích,“ pokračoval. „Snažíme se najít nějaký způsob, jak neustupovat,“ dodal.

Kompletní online
Fotogalerie
111 fotografií