Dlouhá historie afrodiziaka až do dnešních ložnic

Odjakživa se lidé snažili podávat za dveřmi ložnice co nejlepší výkony. Není proto divu, že už před tisícovkami let hledali muži i ženy nejrůznější pomocníčky, kteří by jim v tom pomohli. Tehdy ovšem neexistoval žádný farmaceutický průmysl, a tak musela zasáhnout příroda.

Kořen Macy peruánské se užívá již více než 6 000 let. Už staří Inkové ji používali pro zlepšení své sexuální kondice. Maca peruánská totiž příznivě ovlivňuje intimní život mužů i žen.

Zvyšuje chuť na sex, podporuje libido a přispívá ke kvalitě sexuálního života. Lidé ji užívali už dokonce od rané dospělosti, aby si zajistili v budoucnu dostatečnou plodnost. Mít mnoho dětí totiž bylo požehnáním.

A díky předávání znalostí z generace na generaci se dochovaly zmínky o Mace až do dnešních dnů a můžeme si tak její účinky užít i dnes.

Na co všechno Maca působí?

V současnosti se na působení Macy peruánské zaměřili také odborníci, kteří se je snaží vědecky zdokumentovat. V kořenu Macy peruánské našli spoustu prospěšných látek - vitamíny A, B1, B2, B6, C a E, stopové prvky a minerály, jako je fosfor, měď, draslík, vápník, železo, zinek a spoustu dalších.

Odborníci na základě toho zdokumentovali, že právě díky této bohaté kombinaci látek dokáže Maca pomoci s harmonizací menstruačního cyklu, podpořit spánek, snížit účinky stresu, podpořit fyzickou a psychickou výkonnost, a v neposlední řadě také stimulovat libido a plodnost. Právě díky posledním dvěma účinkům se Mace peruánské přezdívá „Peruánská viagra“. 

Pro koho je toto afrodiziakum vhodné?

Macu mohou užívat jak ženy, tak i muži. Jedná se totiž o rostlinu, u které se nemusíte bát žádných nežádoucích účinků. Není to jako u chemických driáků, kdy pomalu ani nevíte, co do sebe dostáváte.

Jen by si měli dát pozor děti do 15 let, těhotné a kojící ženy. Pro ty příliš vhodná není.

Jak můžete Macu užívat?

Teď ovšem vyvstává otázka, jak vlastně správně Macu peruánskou užívat? Přece jen si ji sami nevypěstujete na zahrádce a nesklidíte! Maca totiž roste ve vysokohorských oblastech, a ač bychom chtěli, nemůžeme pro ni v našich podmínkách vytvořit ideální prostředí pro růst.

Nejvhodnější možností je proto prášek nebo tabletky z této rostliny. Ty seženete volně na internetu nebo v lékárně. Vysoký podíl výtažku z Macy peruánské najdete v doplňcích stravy na udržení sexuální kondice a vitality vhodném pro pány Zerex Ultragold, kde se nachází 200 mg extraktu z této rostliny v jedné dávce. 

Alternativní přírodní afrodiziaka

Ovšem Maca peruánská není jediným přírodním afrodiziakem, které můžete na trhu najít. Setkat se můžete také s dalšími rostlinami a rostlinnými výtažky. Například s Kotvičníkem zemním, Ostropestřcem mariánským, ženšenem či aminokyselinami L-argininem nebo L-lysinem, které příznivě ovlivňují pevnou a kvalitní erekci. I tyto látky najdete ve výše zmíněném doplňku stravy.

Bylinkové čaje - pro něj i pro ni

Pokud vám kupříkladu nevyhovují tabletky, můžete vyzkoušet čaj s Kotvičníkem zemním. Tento bylinkový čaj mohou pít ženy i muži, a to ideálně dvakrát denně. Povzbuzující bylinný čaj obsahuje kromě Kotvičníku zemního také Vřes obecný, Pupečník asijský, Sléz maurský a Damián. Jejich účinky příznivě působí nejen na sexuální touhu. U mužů ovlivňují zachování optimální hladiny mužského pohlavního hormonu testosteronu, u žen přispívají k udržování normální hladiny estrogenů.

Vyzkoušejte přírodní afrodoziaka! Příroda si pro nás přichystala neuvěřitelné rostlinné pomocníky, kteří zatočí s ochablým údem i sníženým libidem.