Možná už nějaký ten pátek pracujete na manažerské pozici, možná jste právě skončili střední školu anebo vás zklamalo vysokoškolské studium? Tak právě pro vás je tohle opravdu dobrá zpráva. V Praze se letos poprvé otevírají obory nové německé vysoké školy Hochschule Fresenius. „Nová“ je tahle škola ale jen v Praze, v Německu a po celém světě má mnoho poboček a její počátky sahají až do roku 1848. Výhoda č. 1? Studovat je možné při práci – výuka probíhá večer a o víkendech.

Praxe u Vodafonu, studijní pobyt v New Yorku. Na co čekáte?

Hlavní přidaná hodnota, kterou Hochschule Fresenius pro české studenty nebo manažery nabízí, je OPRAVDU praktická výuka. Ne jen na papíře. Jak si to představit?

- Studenti mají praxi v mezinárodních firmách jako např. Vodafone nebo Airbus

- Studenti můžou studovat také v na partnerských školách v New Yorku nebo třeba v Šanghaji!

- Všechny obory kladou důraz na podnikání a management
        
- Studenti mají možnost absolvovat jeden semestr v Německu a získat mezinárodní zkušenosti

Německé vzdělání míří do Čech. Studovat můžete v Praze a v češtině.
Autor: Hoschschule Fresenius

A co konkrétně tedy můžete na této soukromé vysoké škole vystudovat? V Česku se otevírají čtyři nové obory, každý má svůj ekvivalent v zahraničí, takže jejich osnovy jsou velmi dobře nastavené. Studovat tak můžete bakalářské obory Podnikové hospodářství, „Management cestovního ruchu, eventů a hotelnictví“ a „Ekonomickou psychologii“. Z magisterských programů to pak je „Management médií a podnikání“.

Německá škola + německý titul = lepší práce a uznání

„Jsme německá vysoká škola a máme německou akreditaci. To znamená, že studenti se v Praze učí podle německého vzoru a získají německé vzdělání a německý titul. Ten je díky českoněmecké dohodě o VŠ titulech je v Česku uznávaný a navíc má určitou mezinárodní prestiž,“ ujišťuje Dr. Sebastian Meyer, který je zodpovědný za rozvoj Hochschule Fresenius v Praze.

A německý titul samozřejmě není vše. Hochschule Fresenius úzce spolupracuje s firmami a institucemi z ekonomické sféry. Díky tomu mají studenti unikátní možnost získat praxi třeba u Vodafonu, DHL nebo Airbusu a získat tak cenné kontakty pro svůj profesní život. „Není výjimkou, když se student po praxi do firmy vrátí jako její zaměstnanec,“ dodává Meyer.

Studium na Hochschule Fresenius probíhá po večerech nebo o víkendu, takže studovat při práci není problém.
Autor: Hochschule Fresenius

A co říkají o oborech Hochschule Fresenius její představitelé?

  • V oboru Podnikové hospodářství vzděláváme úspěšné manažery a obchodníky. Učíme je, jak podniková oddělení vzájemně spolupracují a jak se dá zvyšovat úspěch a obrat.“
  • Obor Management cestovního ruchu, eventů a hotelnictví studenty připraví na převzetí manažerských a marketingových úkolů v oborech turismu, hoteliérství a pořádání eventů.“
  • Obor Ekonomická psychologie zkoumá chování lidí v ekonomickém kontextu. Studenti se učí přenášet vědecké poznatky psychologie do každodenní podnikatelské praxe.“
  • „Různorodost oboru Management médií a podnikání umožňuje absolventům uplatnit se nejen na manažerských pozicích v médích, ale také se stát úspěšným podnikatelem.“

Nemá smysl tady vyjmenovávat všechny výhody studia, nejlépe si je přečtete na webu Hochschule Fresenius. Můžete se také zúčastnit některého z informačních večerů, které Hochschule fresenius pořádá.

Takhle vypadá Hochschule Fresenius v Kolíně.
Autor: Hochschule Fresenius

Přihlášky ke studiu je možné podávat do 30. 9. a každou středu se konají informační večery.