Už v roce 2007 se skupina vydala napříč Hedvábnou stezkou a hned dva roky na to projeli celou Afriku. Nebyla to vůbec lehká cesta, vedoucí výpravy Dan Pribáň tehdy pro Blesk popsal všechny jejich útrapy a problémy.

„Nejhorší bylo, když jsme museli dva týdny stát v Káhiře, kde jsme čekali na vydání víz do Súdánu. To, že se nám zadřel motor a museli jsme ho na kuchyňském stole znovu postavit, byla s nicneděláním pohoda,“ řekl tehdy. Popsal ale i dobré zážitky a uvedl, že nejvíce se mu líbilo Namibii, Súdánu a Etiopii.

Skupinu nadšenců si založila své stránky na Facebooku, kde pravidelně o svých cestách informují a dokonce z nich nabízí i přednášky. Na sociální síti je nyní sleduje už více než sto tisíc lidí.

A právě tam nyní autoři projektu informovali o tom, že o víkendu se jeden jejich člen oženil. K příspěvku připojili také fotografii ženicha a nevěsty. Dobrodruh Marek všechny překvapil. Na svatbu totiž dorazil v mikině z jedné z výprav.

„Marek se nám oženil. Což nás rozhodně nepřekvapilo, ale že si na svatbu vezme mikinu z jihomamerické výpravy jo! I když jsme to teda asi měli taky čekat!“ napsala skupina.

Fotogalerie
6 fotografií