V těsné blízkosti Atén jsou vám k dispozici nádherné plachetnice, které nabízejí ideální podmínky pro plavbu. Čeká tam na vás čistá a klidná voda, nádherná pobřeží a různé ostrovy, které můžete prozkoumat. Mezi oblíbená místa, která se doporučují pro plavbu, jsou Saronské ostrovy Aegina, Poros, Hydra a Spetses.

V Argolském zálivu a podél východního pobřeží Peloponésu jsou velké přístavy, kde najdete veškeré zázemí. Historická města vám poskytnout krásné útočiště pro vaši plavbu.  Zakotvit můžete u historických měst Nafplion a Tolo.

Autor: GNTO

Kykladské ostrovy nesmíte minout

Plavte se přes tmavě modré Egejské moře, mezi ostrovním seskupením Kyklad a kochejte se pohledem na malebné oblíbené domky, které jsou typické právě pro tuto oblast. Pro tuto oblast je charakteristický kosmopolitní životní styl, krásné pláže, zátoky a nádherně čistá křišťálová voda. To musíte vidět. Plachtění zde je úžasný a nezapomenutelný zážitek!

Autor: GNTO

Kykladské ostrovy jsou rozděleny do tří skupin:

Jižní Kyklady ostrovy: Miloš, Kimolos, Folegadros, Sikinos, Ios, Santorini (Thira) a Anafi

Střední ostrovy Kyklad: Serifos, Sifnos, Paros, Antiparos, Naxos a Amorgos

Malé Kykladské ostrovy: Schinoussa, Iraklia, Koufonisia a Donoussa

Severní Kyklady: Kea, Kythnos, Andros, Syros, Tinos, Mykonos, Delos a Rinia.

Dodekanéské ostrovy – klenot v moři

Krásné Dodekánské ostrovy se nachází v jihovýchodním Egejském moři. Jsou známé pro své vynikající klima, jasné písečné pláže, nádhernou přírodu a působivé historické a náboženské památky. Klastr Dodekanských ostrovů se skládá z Rhodosu, Kos, Kalymnos, Patmos, Leros, Astypalea, Kasos, Karpathos, Nissiros, Symi, Tilos a Kastelorizo, jakož i řady menších ostrovů.

Autor: GNTO

Plachtění kolem Jónských ostrovů

Jónské ostrovy jsou považovány za nejkrásnější ostrovy ve Středozemním moři. Nachází se v Jónském moři, u západního pobřeží Řecka a skládají se z krásných ostrovů Korfu, Paxi a Antipaxi, Lefkada, Ithaki, Kefalonia, Zakynthos, Meganissi, Kalamos a Kythira. Vydejte se na rekreační plavbu podél otevřeného Jónského moře a užijte si příjemnou a uvolněnou dovolenou na jachtě!

Tento článek byl vytvořen ve spolupráci s Řeckou národní organizací cestovního ruchu pro Polsko a Česko a www.vivistgreece.gr.