I Mikaela Shiffrin někdy spadne

Petra je vášnivou lyžařskou již od dětství. Často vyráží na lyže do Alp. Bohužel úrazy se nevyhýbají ani těm nejlepším lyžařům. Petra byla po ošklivém pádu ve Francii odvezena se zlomeninou holenní kosti do nemocnice. Účet, který pojišťovna za Petru zaplatila, se vyšplhal na částku vyšší než 278 tisíc korun. „Jen transport zraněné horskou službou ze sjezdovky vyšel pojišťovnu přes 50 tisíc korun. Ošetření, operace a pobyt v nemocnici stálo 168 tisíc korun a následný převoz sanitkou zpět z Francie do ČR na 60 tisíc korun,“ prozradil specialista z Top-Pojštění.cz, které již uzavřelo více než 1 milion smluv s cestovním pojištěním online.

Lyžařka Jana srazila v Itálii na sjezdovce pár německých lyžařů. „Následně vyúčtované náklady, které Janina pojišťovna obdržela od lyžařů, kterým Jana újmu způsobila, se vyšplhaly téměř na 1,5 milionu korun. Zahrnovaly transport do nemocnice, léčení a lékařské zásahy, repatriaci, dále pak ušlý zisk, bolestné, zhoršení společenského postavení poškozené, náklady na právní zastoupení a znalecké posudky,“ upozorňuje na důležitost připojištění občanské odpovědnosti k cestovnímu pojištění.

Nejčastější příklady nákladů Země náklady
Angína Rakousko 2 750 Kč
Zásah horské služby (svoz saněmi, ošetření) Rakousko 45 000 Kč
Transport helikoptérou Rakousko 125 000 Kč
Zlomenina nohy (ošetření, pobyt v nemocnici, repatriace) Francie 278 000 Kč
Srážka lyžařů Itálie 1 518 000 Kč

Evropský průkaz zdravotního pojištění nestačí

Vaše zdravotní pojištění vám kryje pouze nezbytnou zdravotní péči ve stejném rozsahu, jako místním občanům. Nevztahuje se na ošetření v soukromých zdravotnických zařízeních, které jsou v lyžařských střediscích běžné, dále pak na spoluúčast na ošetření či lécích, zásah horské služby a transport vrtulníkem či převoz zpět do České republiky.

Tyto částky rozhodně nejsou zanedbatelné. „Pobyt v nemocnici v Rakousku vás může vyjít na více než 500 Kč na den a třeba v Itálii se podílíte na ošetření spoluúčastí ve výši 30 %. Právě z těchto důvodů je sjednání cestovního pojištění téměř nezbytné,“ dodává zástupce největšího prodejce cestovního pojištění on-line v České republice.

Jak vybrat cestovní pojištění?

Cestovní pojištění na lyže vybírejte opravdu pečlivě. Některé pojišťovny nabízí pojištění zimních sportů zdarma jako součást daného produktu, u těch dalších se naopak jedná o speciální připojištění. Dbejte tedy na to, ať vybere správný produkt s odpovídajícími limity na léčebné výlohy a pojištění zimních sportů je součástí vaší pojistné smlouvy,“ doporučujeme za Top-Pojištění.cz.

Z nabízených připojištění nezapomeňte do smlouvy zahrnout i pojištění odpovědnosti. Případně, pak i připojištění úrazu, které slouží v podstatě jako odškodnění pro případ úrazu s trvalými následky či smrtelného úrazu. Kvalitní cestovní pojištění sjednáte v průměru za 19 Kč na den pro dospělou osobu. Průměrné pojištění pro dva dospělý a dvě děti pořídíte za 60 korun na den. To není tak vysoká částka v porovnání s tím, jaké náklady by vás mohly potkat v případě, že si cestovní pojištění neuzavřete, nemyslíte? www.top-pojisteni.cz – Pojištění mávnutím křídel.

Fotogalerie
4 fotografie