La Norma je příjemné malebné středisko, které je součástí údolí Maurienne nacházejícím se v Savojských Alpách. Leží nad městečkem Modane, jež nabízí velkolepý pohled do údolí Arc River a na masiv Vanoise. Středisko je situováno v nadmořské výšce 1350 m a všechny sjezdové tratě se rozprostírají ve výšce 1350 – 2750 m n. m. na ploše téměř 700 ha. Taková čísla nám už můžou napovědět, že pohled to bude opravdu ohromný! Když k tomu přidáme i večerní lekce jógy, to pak bude teprve zážitek.

Zábava pro nejmenší na celý den

Jestli plánujete vzít i děti, neprohloupíte. Vaše ratolesti se rozhodně nudit nebudou. Najdete zde bobový, sněžný a tématický „Gulli“ park s různými atrakcemi, který je v blízkosti nedaleké oblasti St. Joseph a je velmi oblíben i místními dětmi. No, a samozřejmě jsou zde dětské sjezdovky vhodné i pro úplné začátečníky. Ty nalezneme v dolní části areálu či před restaurací Le Grizli.

Autor: Beta tour

A pokud jsou naše dítka úplně malá? Žádné strachy. V místním infocentru je i školka. Zde se postarají už o děti od 4 měsíců, takže si budete moci bezstarostně užívat. Je-li vaše ratolest starší 2 let, můžete ji bez obav poslat i do školy lyžování.  Bez diskuzí moudrá volba, protože se dítko mnoho naučí a s velkou pravděpodobností si k lyžování vybuduje pozitivní vztah. Ohledně těchto zařízení ale mnohdy padá dotaz: „Jak se mé dítě s učiteli a instruktory domluví?“ Není se čeho bát. U dětí to není žádný problém, jsou velmi přizpůsobivé a vnímavé. Budou si hrát, mluvit na sebe více jazyky, gestikulovat a v závěru to bude velká legrace.

A co když jsou děti stále neposedné i večer? Nevadí, od 16 hodin probíhá ve středisku animační program. Pod tím si představme nejrůznější atrakce a zábavu pro malé i velké. Děti si zahrají hokej na sněhu, zatančí si s místním maskotem Timem, vyzkoušejí si umělecké líčení nebo se dokonce naučí kouzlit! Program se často obměňuje, takže si každý přijde na své.

Autor: Beta tour

Večerní lekce jógy

Děti jsme tedy po celý den zaměstnaly a teď je řada na nás! Kromě parádní lyžovačky, při níž jsou zapůjčeny zdarma lyže Sporten nebo pěší turistiky k blízkým pevnostem z 16. -18. století, si můžete zpříjemnit večer cvičením jógy pod vedením zkušené cvičitelky a zakládající členky Českého svazu jógy Elišky Braidlové. Ta se věnuje klasické hatha józe zahrnující cvičení Ásan a praktikování dechových, koncentračních a meditačních technik. Ráda vám poradí s vlastní jógovou sestavou nejen pro tělo, ale i mysl.

Rozmazlujte se!

V estetickém centru se pak můžete objednat třeba na masáž, manikúru, pedikúru či kosmetiku - ověřené balzámy na duši. Tyto služby jsou ve Francii trošku dražší než v ČR, ale určitě stojí za to. Nakonec tedy bude záležet jen na vás, jestli si dopřejete péči o tělo nebo upřednostníte pobyt na terásce s kávičkou a sluníčkem. Poslední last minute termíny jsou od 13. a 17. dubna!

Tak na co čekáte?